rryk Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 że w ogóle miało powstać coś takiego jak "Młotek" a miało??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 kiedy ten młotek powstanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 kiedy ten młotek powstanie Zapewnie jak upadnie. Nie będzie przecież wiecznie leżał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 prosze o newsa na strone kiedy to wyjdzie bo nie chce przegapic a nie jestem na bierząco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Rryk, ten Omi to twój brat/siostra/kumpel z sieci lokalnej? update: A już wiem, widzę że 100% się załapało? Zobaczymy jak Ci pójdzie na nowym koncie. Potem nie będzie litości. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 OMG, jak dla mnie premiera pierwszego numeru trochę się za bardzo przeciąga... :/ prosze o newsa na strone kiedy to wyjdzie bo nie chce przegapic a nie jestem na bierząco Sama redakcja nie wiedziała jeszcze wczoraj, kiedy będzie data wyjścia "Młotka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a co już wiedzą to niech powiedzą @Ranmus masz racje new konto:d Tylko teraz nie narozrabiaj. =P Tymon postaram sie ale 70% warnów miałem za przeklinanie i duble posty kiedy samo poznałem gm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zabrałem się poważnie za składanie Młotka. Jest to praca przyjemna, ale mimo wszystko strasznie męcząca i czasochłonna (przecież chcemy żeby to porządnie wyglądało, prawda?). Ostateczny dzień premiery wyznaczam na sobotę. Oczywiście mogę wyrobić sie wcześniej (po prostu pierwszy raz w życiu składam zina o GMie :D) - trudno mi powiedzieć. W każdym razie: nie znacie dnia ani godziny. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A już wiem, widzę że 100% się załapało? Zobaczymy jak Ci pójdzie na nowym koncie. Potem nie będzie litości. smile2.gifSam czasami mam ochotę zrobić nowe konto pod nikiem "Sasha" żeby mi to 70% brzydkie znikło :P No ale stracił bym 830 postów =/ no nic postaram się zasłużyć dla gmclanu to może usuniecie mi te warny :D @Patrysław: I can't wait ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 @Pieter6: Cant to po angielsku piz*a tak dla twojej wiadomości :) . Twoje zdanie wygląda tak: "Ja piz*a czekam". Jeden apostrof a ile potrafi zmienić :] . Nie "cant" tylko "cunt". =] Ale fakt, że czyta się podobnie (o ile nie tak samo). Patrysław Cunt czyta się przez głoskę podobną do naszego "a" (np. w butt, cut, mud). Cant przez "æ", jak np. w cat, jam, crap. :P Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Błądzisz, Marmocie. :P Cunt to "piz*a". Cant to np. żargon, frazes, slang (i wiele innych). A co do Młotka, to Patrysław mi się zwierzał... Składanie to koszmarna robota. Wiem, bo kiedyś prowadziłem gazetkę szkolną. Szczególnie uciążliwe są teksty, których autor nie ma pojęcia o wyrównaniu do prawej (czego efektem jest kilkadziesiąt spacji). :] Edit: Oj, Pacio wyprzedził mnie, choć refleks ma hipopotama... Starzeję się. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Co by było dopiero jakby musiał przygotować składkę do druku dla drukarni, czyli ustawienie paserów, linie cięcia i odpowiednia impozycja np. na arkuszu B1, dodatkowo uwzględnić spady, żeby po przycięciu nie zostały białe krawędzie :P nie wspominając o razbarwieniu wszystkich obrazków w CMYK, a jeżeli zin ma więcej niż 50 stron, to powstaje automatycznie tryb choinkowy, czyli miejsce cięcia się przesuwa względem grubości książki, to jest dopiero męczące :D W czym składasz zina? w Adobe InDesignie? Czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 http://www.hit-narzedzia.com.pl/images/1138max.jpg Dajcie to jako tlo do spisu tresci XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 http://www.hit-narzedzia.com.pl/images/1138max.jpg Dajcie to jako tlo do spisu tresci XD Ja bym proponował BSD z młotkiem; http://www.freebsd.org/gifs/daemon_hammer.jpg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 nom, to drugie lepsze Ja zaraz dam dalszą część porad. Ready? Go! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Są jeszcze jakieś nadzieje na powstanie tego zinu? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 No wiesz, śmiesz wątpić w Pacia? =D Zin jest ciągle skręcany. Cierpliwości. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Mnie tam ciekawi co ile będzie wydawany kolejny numer. Miesiąc? Dwa miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ten zin to trochę tak jak DN Forever...for ever w projekcie xD A tak na serio-Patryslav mówił, że będzie w weekend (chyba tak mówił), a ten póki co nie minął, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Pracuję w pocie czoła, ciołki. :D Jak mnie szlag nie trafi, to Młotek będzie tak jak mówi adster - podczas tego weekendu. ^^ A przewidywana częstotliwość to 2 miechy, już chyba o tym pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Częstotliwość wydawania i tak jest uzależniona od różnych czynników, np. ilości ciekawych gier do zrecenzowania, czy też chęci redaktorów i głównego "skręcacza". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 1 miesiąc na szperanie i szukanie tematów, a potem 2 tygodnie na napisanie tekstów i 2 tygodnie na skręcenie numeru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jestem w trakcie finalnego składu Młotka. Mam nadzieję, że wyrobię się jutro, ale niestety nie mogę tego na 100% obiecać. Jednym z powodów jest fakt, iż przy tak dużej ilości tekstu i obrazu, raz na jakiś czas wiesza mi sie Word. Muszę też elegancko poustawiać konwersję do PDF. Czekam również na wiadomość potrzebną mi do ukończenia jednego tekstu. Dzięki wam za to, że czekacie i przepraszam za ewentualne opóźnienia. Tylko nie powątpiewajcie tak jak TG - zin ukaże sie na pewno. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jesteś geniuszem, gratuluję ci. Word nie jest narzędziem do robienia składu. Do tego są programy typu Scribus czy Adobe PageMaker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Kurcze, a się zastanawiałem czy Patrysław użyje jakiegoś narzędzia do składu tekstu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 A ja myślałem że przewalicie to przez HTML. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Moje drogie misiaczki... Po prostu nie posiadam takich narzędzi, a że Wordem idzie całkiem elegancko, osiągam zamierzony efekt itd., to poprzestaję na nim i konwersji Adobe Acrobatem. No, chyba, że poczekacie na premierę dodatkowy tydzień czy dwa, aż opanuję jakiś marmotowy program do składu tekstu. Więc jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 No, chyba, że poczekacie na premierę dodatkowy tydzień czy dwa, aż opanuję jakiś marmotowy program do składu tekstu. Więc jak? Moja reakcje by chyba były wtedy podobne do tych, które prezentuje pan grający w Mario z linka Ranmusa w shoucie :) Jak dla mnie to możesz i składać w notatniku, jak Ci wygodnie. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Może jakieś narzędzia do składania tekstu (DTP)? http://programy.boja.pl/podkategoria,89,1,...owanie_DTP.html I później zrzucić wszystko do pliku PDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 PageMaker jest płatny, ale nauka jego obsługi to kwestia kilku minut. Tak samo sprawa się ma z darmowym Scribusem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi