Maximal Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Przedstawiamy wam (ja i Patrysław) projekt najnowszego e -zinu traktującego o Game Makerze - "Młotek"! Od razu zaznaczam, że nie nie ma on nic wspólnego z tworem mikiego77. Nie zamierzamy trzymać Was w niepewności i od razu podajemy ogólną koncepcję. Zin może być redagowany przez każdego. Wystarczy przysłać nam ciekawy tekst, a my wrzucimy go do numeru. Autor zostanie nagrodzony umieszczeniem jego nicka przy artykule oraz w stopce redakcyjnej. Po pierwszym lub drugim numerze wyłonimy stały szkielet redakcyjny, jednak forma pisma nie zmieni się: jest to zin otwarty i może do niego pisać każdy! "Młotek" będzie rozpowszechniany w formie PDF. Każdy kolejny numer będzie można ściągnąć wprost z GMCLANu. Wersji online nie przewidujemy.Zin będzie się dzielił na pięć rubryk:Newsy ze sceny GM - jak sama nazwa wskazuje, w tym dziale znajdą się informacje zarówno z polskiej, jak i zagranicznej scenyZapowiedzi - zapowiedzi godnych uwagi gier (także zagranicznych)Temat z okładki - temat z okładki, recenzja lub raportRecenzje - recenzje wydanych w ostatnim czasie produkcjiMagazyn - wywiady z twórcami, felietony, krótkie porady, czy ciekawostki A oto cieplutki exclusive, prosto od Patrysława, czyli wstępna zapowiedź pierwszego numeru wraz z prototypową okładką: Teksty prosimy przesyłać na adres Patrysława lub mój.patryslaw[maupa]o2.plmaximal1[maupa]op.pl Oczywiście [maupa] należy zamienić na @ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ciekawe :P. Zaraz podrzucę jakiś cool tekst :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 czy będzie można dawać żeczy typu własne produkcje (bądź ich zapowiedzi lub dema)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Eeeee, a na co przesłać. Na Twojego maila DM, czy na Patrysława :D Ja nigdy nic jeszcze nie wysyłałem modom. :P Oooo-widzę, że jest przewidziane miejsce na moją reckę MAGI :) Eeee, a wy macie już mój tekst (chyba) xD Sorry za chaotyczny post, ale jestem kompletnie...młotkiem zaskoczony. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ciekawe, kiedy będzie pierwszy numer. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 @Jedi: Oczywiście, że czekamy na informacje o waszych grach w produkcji. Umieścimy je w newsach ze sceny, a gdy informacji będzie na tyle dużo, to może nawet walniemy ekskluzywną zapowiedź. :) @Jaklub: Wtedy, gdy go skończymy, pełny sarkazmu człowieku. :D @adster: Ślij txt czym prędzej. :P Do mnie, albo do Maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 adster: wysyłasz do Pacia, albo do mnie. Nieważne jak :) Eeee, a wy macie już mój tekst (chyba) xD Nie mamy, bo jak już napisałem w pierwszym poście, nie mamy nic wspólnego z zinem mikiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Mam nadzieje że czasami będziecie też zamieszczać informacje o grach dobrych, średnich, fajnych minigierkach, ale nie tylko takich jak almora, magi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To oczywiste. Gry takie jak MAGI pojawiają się stosunkowo rzadko, więc po prostu musimy zająć się także mniej wybitnymi produkcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To Maximal lub Patrysław podajcie maile, bo w GMclanowym systemie wysyłania maili nie można dawać załączników. (Jak się nie mylę, a jak się mylę, to mnie poprawcie) Wysłałem ci na PM. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Hehe, może uda wam się wcisnąć Młotka do Cd-Action :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Podrzucę wam później zapowiedz mojej gry sieciowej. Zaczynam nad nią pracować pełną parą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Erm, zapomniałbym. A jak żadnej "Fajnej" gry nie wydadzą to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Chłeps, a ja to sę myślę, że ostro zajechaliście mikiego<numerki>... :P No bo co on teraz pocznie ze swoim super projektem GM-Zin jak wy mu taki kawał zrobiliście ? xD I jeszcze oddzielne podforum, lal... xP No ale przynajmniej jest jakiś ludzki pomysł i projekt prosto od modów :D Hmmm... Tera to się może za coś wezmę, a jak już się wezmę to nieodwezmę i cośtam wam pokażę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Żebyście przez tego całego młotka o lidze24 nie zapomnieli xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Erm, zapomniałbym. A jak żadnej "Fajnej" gry nie wydadzą to co? Zawsze zostaje scena zagraniczna ;) Żebyście przez tego całego młotka o lidze24 nie zapomnieli xPLuz, wszystko pod kontrolą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Niedługo powinniśmy podać wstępną listę artykułów do pierwszego numeru. Będzie mogli zgłaszać się już do konkretnych zapowiedzi/recenzji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 No i wychodzi na to że wszystko Maximal i Patrysław organizują. :P Jak któryś ma jakiś pomysł na artykuł to niech powie, bardzo chętnie coś zredaguję. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 No patrzcie, a ja już chciałem przejąć GM Zina. :( Oczywiście napiszę wam jakiś tekścik. Na przykład właśnie o GM Zinie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To poczekajcie kilka chwil, podamy wstępny zamysł, może coś sobie dobierzecie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 ktoś chce zrobić ze mną wywiad ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Jakbyś zgadł, mendo. :] Ale mówię: poczekajcie na listę artykułów. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorpion Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Niby super, tylko czy będzie tyle nowych rzeczy, żeby było o czym pisać? I co ile mniej więcej Młotek :hammer: będzie wydawany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Oto wstępna lista tematów do pierwszego numeru Młotka. Zaklepujcie sobie tytuły i zgłaszajcie własne. :) Newsy ze sceny Mamy już kilka tematów, ale przysyłajcie nam info o tworzonych przez was produkcjach. Zapowiedzi - Beaver Builder (nie pytajcie, exclusive =P) - Maximal - SoulJah - Anaconda - Twinsen - Tanny - Bumper Bustout 2 - miki77 Temat z okładki - Almora: Online - Patrysław Recenzje - MAGI - adster - Mario Brawl Online - Aces High Over Verlor Island - Dawidsu - Ark 22 - Black - Gregg the Egg - dziadekkleofas Magazyn - informacje o gmwiki, w tym wywiad z gnyskiem - Maximal - najzabawniejsze cytaty z GMCLANu - Dawidsu - wypociny Klełofasa =] - dziadekkleofas - czekamy na wasze feleietony, porady dotyczące tworzenia w GMie, ciekawostki ----- @Scorpion: Trudno na razie powiedzieć, ale ja osobiście myślałem o dwóch miesiącach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 ja zgłaszam się do małego tekstu na temat poprzedniego pomysłu na zin - GM Zin, utrzymany w stylistyce średniowiecznej powieści o rycerzach i królach :P. (Może nie do końca, ale z takim staromodnym stylem pisma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 a nie lepiej drukować te numery i pocztą "płatne przy odbiorze" wysyłać? Nie dość że kasa, to jeszcze jak net padnie można poczytać :P btw. w młotku będą tylko różne rzeczy etc. tylko o gm'ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 @dziadekkleofas: Już się boję. :] @Supavader: Skupiamy się głównie na GMie, ale jeśli masz ciekawy pomysł, to wal - posłuchamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Zapowiedz SoulJah? Wiec wypadałoby wydac w końcu to demko... zeby zapowiedz nie byla az tak okrojona jak to stare demko ;) EDIT A Jakie stare moga byc maxymalnie recenzowane gierki? Bo jesli znajdzie si ejakis dobry hicik sprzed 2 lat juz zapomniany o którym warto by wspomnieć? Ja chętnie napisze jakąś reckę i 2.Ja bym proponował żeby ktoś ambitny wział się za porządny artykuł o lidze 24 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Przydałoby się, aby recenzowane i zapowiadane gry były w miarę jak najnowsze. A artykuł o Lidze 24 nie jest złym pomysłem. Może Marmot, który jest jednym z bossów Ligi? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Mógłbym coś naskrobać, ale rzadko ściągam gry z Ligi :P . Mógłbym tylko opisać organizację i inne głupoty, ale teraz czasu nie mam, obowiązki xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi