Gość Adster Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 no bo to tak jakby kubica jeździł fiatem 126p - talent się marnuje i tyle tongue2.gif A w BMW Sauber to się nie marnuje??? ;P Almora napisana w jakimś innym, lepszym i bardziej rozbudowanym języku programowania na pewno by wyszła jeszcze lepiej (lub przynajmniej by nie "tła się" na sporej liczbie konfiguracji. ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 wiesz, ja myślę, że jeżeli chodzi o samą grę, to niewiele by się zmieniło, natomiast działanie było by na bank płynniejsze. Myślę, że kolejna część (nie wersja, tylko część) gry, będzie już w czymś innym pisana. W końcu z samym zagadnieniem gry online Borek zapoznał się już wystarczająco dobrze, teraz tylko kwestia zmiany języka (np. ja bym nie chciał z GML na C przejść, a przynajmniej z rok by mi zajęło dojście do podobnych efektów, jak tu już od dawna umiem :P) A co do kubicy - no to i tak się marnuje, ale na fiacie to był szczyt marnowania :P Ale tak samo jest z domorosłym samodzielnym programistą - jest jak takie BMW Sauber - umie dużo, ale mu skrzydła podcinają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Erm... What? Can you speak it in english? on powycinał kilka słów i posklejał je... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpio Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Znowu zrobil nam borek nadzieje i nic sie nie dziaje :sp_ike: ;/ tylko powiedzial cos jakiemus gm forum ;/ zadam rownego traktowania i nowych poufnych informacji dla wszystkich ;/ aha i jeszcze 1 niespodzianka juz nie wyjdzie bo juz wszyscy tak dlugo czekaja az do znudzenia ;/ jestem szczery niestety ;/ wogole juz sie zaczynam bulwersowac juz zdazylem grac w : lineage 2 , wowa , ragnarok , tibie (2 dni w to gowno ale zawsze cos;/ z nodow) , i inne . Wes borek sie postaraj i powiedz dokladna date juz jak mowisz ze gra jest juz praktycznie skonczona. i nie gadajcie mi zebym nie popedzal bo teraz powiem to POPEDZAM :P i wiem ze wy tez ludzie chcecie zeby to jak najszybciej powstalo i nie jestescie znudzeni tym czekaniem ? jak ta gra niewyjdzie do 20 to gram w Cabal online nowego mmorpg ktory wlasnie 20 wychodzi . no sory ale juz dlugo w nadzieji czekalem. Borek ale doseniam twoja wytrwalosc do projektu , poswiecenie wiec tylko cie popedzam :twisted: Sorki za bledy ale nie chcialo mi sie po . jak wogole je zrobilem nacisnac shifta i wogole.Zebyscie :P mnie teraz nie katowali ze nie umiem pisac itp :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 @scorpio Daj dla Borka pracować,chyba chcesz żeby Almora miała mniej bugów? P.S: Poganianie Borka jest jak sprzedanie kury znoszącej złote jajka = gó**o z tego będziecie mieli xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpio Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 tak wole zeby miala wiecej bugow :P JAK ROBIENIE KAZDEJ NOWEJ WERSJI BEDZIE ZA KAZDYM RAZEM TRFALO 3 - 4 miesiace myslisz ze w ta gr bedzie grac duzo polakow ? jak h** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 @scorpio Ty masz z ortografii 6 co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpio Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 XD pisalem juz wczesniej o ortografi , i jeszcze ci mozgu powiem mam w dupi* pisanie poprawnie na forum , poprostu pisze zeby jak najszybciej skonczyc i nie chce mi sie shift naciskac nieraz. A czy z ortografi jest jakas ocena ? chyba ze ty do szkoly dla dalnow chodzisz i tam dostajesz ocenki za ó i u XD bo u mnie w szkole nie ma takiego czegos jak ocena z ortografi :P nie masz co pisac tylko czepiac sie mojej ortografi ahahahhahahhaha. jak zrobilem jakis blad i juz go szukasz psychopato to znajdz i idz do mamy i nie liz tak dup* kujonku z OHP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Czerwca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zawieszenie konta na tydzień. Odpoczynek od komputera dobrze Ci zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lampard Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Nie chcem tu nic mówić... ale wydaje mi się, że problem nie tkwi już w samym kończeniu almory, tylko w jej serwerze, czyż nie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Nie chcem tu nic mówić... ale wydaje mi się, że problem nie tkwi już w samym kończeniu almory, tylko w jej serwerze, czyż nie? Dokładnie. Są za duże lagi między Serwer <-> Klient. gdyby nie to to chyba by już wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinnacle Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 wiesz, ja myślę, że jeżeli chodzi o samą grę, to niewiele by się zmieniło, natomiast działanie było by na bank płynniejsze. Myślę, że kolejna część (nie wersja, tylko część) gry, będzie już w czymś innym pisana. W końcu z samym zagadnieniem gry online Borek zapoznał się już wystarczająco dobrze, teraz tylko kwestia zmiany języka (np. ja bym nie chciał z GML na C przejść, a przynajmniej z rok by mi zajęło dojście do podobnych efektów, jak tu już od dawna umiem :P) A co do kubicy - no to i tak się marnuje, ale na fiacie to był szczyt marnowania :P Ale tak samo jest z domorosłym samodzielnym programistą - jest jak takie BMW Sauber - umie dużo, ale mu skrzydła podcinają :P Przyjacielu, nie wiem czy zajmujesz się programowaniem, ale moge ci powiedzieć tylko jedno. Jestem w branży od dość dawna i NIGDY nie spotkałem się z przejściem gry bądź programu z jednego języka do drugiego, przecież to nie ma żadnego sensu. Też zauważyłem, że większość tutaj nie jest w temacie: GM ogranicza tylko dlatego że ma prymitywne biblioteki : to tak jak liczyć zadanie pitagorasem, które można zrobić talesem. Używanie języka programowania nie ma wpływu na płynność gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Pinnacle drogi, problem w tym że akurat w tym wypadku ma znaczenie. GML komunikuje się z graczem wyłącznie przez silniczek któy jest dobudowywany do exeka, co nie tyle zwiększa rozmiar pliku ale działa tak ze 4x mniej wydajniej niż można by go napisać w jakimkolwiek innym języku, bo silnik musi przemielić to na bieżąco na kod maszynowy (żeby wykonać jedno polecenie procesora [no powiedzmy że zbiór poleceń składający się na jeden werset kodu GML] trzeba tam parę tysięcy poleceń ;]), podczas gdy gotowe kompilowane są od razu lekkostrawne dla procesora. Niekorzystne to jest tym bardziej, że Almora jest grą online i w tym całym zamieszaniu musi mieć czas na przemiałkę pakietów i konwersję danych na gotowe do użycia, dlatego takie wysokie pingi i lagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Borku , to może dasz nam pobrać almore a potem dasz haslo i włączysz server ?? Borku , to może dasz nam pobrać almore a potem dasz haslo i włączysz server ?? bo nic sie nie dzieje od dłuższego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Borku , to może dasz nam pobrać almore a potem dasz haslo i włączysz server O.o to po co Ci gra jak grać nie można? :/ Chociaż sam już się strasznie niecierpliwię. Niby tylko problemy z serwerem ale już to trwa trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 powieszę się, jeśli zobaczę jeszcze jeden post typu: "Dajcie Borkowi odpocząć". Wiem, że sam to mówiłem, ale bez przesady, ile można! Zadowolę się informacją o nowych rzeczach i poprawkach, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creav Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Cierpliwości, najdłużej rok poczekamy :P. Skoro są problemy z serwerem nie ma co naskakiwać na Borka, to w końcu nie od niego zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zmiana tematu! Czy nazwa Almora wzięła się od miasta Balmora z Morrowinda? =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Almora to także miasto w Indiach :] zresztą była już o tym kiedyś mowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Balmora ze mnie??? Nic o tym nie wiem :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Taki Boże żeby powoli czyżby zdrada naprawdę nie z tego jakas gre na jakich mną a Borkiem. That God to slowly indeed betrayal really no from this any game on which me and Borek.. Wtf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakalak Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 That God to slowly indeed betrayal really no from this any game on which me and Borek.. Wtf? To już wcześniej było- Blaxun powycinał kilka słów i chaotycznie je posklejał, żeby zażartować sobie, że potrafi pisać po polsku (jest z innego kraju). Pozatym przdałyby się jakieś informacje od Borka na temat naprawy serwera ;/... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 No, coś ostatnio cicho, a przed wyjazdem na wakacje chciałbym jeszcze popykać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hmm.... Borka nie należy popędzac, by nie zrezygnował z robienia gry... Ale wakacje się już zaczęły, a szczerze liczyłem, że Almora wyjdzie do tego czasu.... No, ale cóż, poczekamy, zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dla tych co nie wiedzą almora wyjdzie 11 lipca 2007 r. I to nie jest FAKE ani JOKE xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakalak Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dla tych co nie wiedzą almora wyjdzie 11 lipca 2007 r. I to jest konkretna wiadomość. Jeszcze tylko pytanie gdzie na E3 będzie stoisko Almory :] ... Ktoś określając tą datę miał niezłe poczucie humoru ( a może to przypadek? ). Denerwowało mnie trochę sprawdzanie forum 6 razy dziennie, więc teraz, gdy wszystko jest jasne, można się wreszcie skoncentrować na czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Za bardzo na nią czekacie :P ja nie czekam i problem "niemoge się doczekać" mam z głowy, a jak wyjdzie to z pewnością nie pogardzę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 @Maxpayn: A skąd wiesz? Borek Ci powiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 @Maxpayn: A skąd wiesz? Borek Ci powiedział? Na stronie Gear-Studio jest podana ta data. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 O tu jest www.gear-studio.com :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi