Marmot Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 A ja bym chciał Ligę 69, że się robi w 69 minut gierę ;f . Ludzie, przecież nigdy się nie dogodzi wszystkim i osobiście uważam, że jak konkurs został rozpoczęty jako 24 godzinny, to po co ma być dłuższy ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 moim zdaniem powinno być około 5 dni czasu bo nie każdy zdąży sie w 1 dzień wyrobić, poprawki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 3 dni to taka symbolika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Najlepiej jakby twórca tematu wybierał w ile dni ma być zrobiona gra (miał by wybór od 1 dnia do 5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ale zrozumcie. To jest konkurs 24 godzinny. Jakoś na COMPO 24h nikt nie marudzi, pomimo, że nie mają tam do dyspozycji Game Makera, tylko C++ albo Delphi, a tematy są dużo trudniejsze. Powtórzę jeszcze raz - to jest liga konkursów 24 godzinnych, więc czemu niby zmieniać ten czas? Właśnie tu chodzi o to, jak ktoś potrafi się wyrobić w 24 godziny, bo porównując prace które trafiają na tą ligę 24 i na konkursy GMCLANu tygodniowe lub dwutygodniowe, w większości przypadków różnicy nie widzę :/ . Osobiście uważam, że na takie 24 godzinne rzeczy, powinny być KONKRETNE tematy, że każdy właściwie robi to samo i się porównuje kto to lepiej zrobił. Tak by było moim zdaniem najlepiej i basta :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 ale zrozum nie kazdy ma czas na ten dzien co akurat przypada, pozatym co to za 24h skoro tak na serio robienie tej gry to 1-6h... kazdy maszkole,prace musi spac i jesc... w 3 dni bylo by bardziej zblizone do 24h. Jakby od tej gry zalezalo jego zycie wtedy pewnie jedna doba by mu starczyła bo rzucił by wszystko inne w cholere... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Co chciałem napisać, napisał Marmot. Dodam tylko kilka zdań. Liga powstała, bo bardzo spodobało mi się COMPO. Gdyby nie to, w ogóle niczego bym nie organizował. Na tworzenie są 24 godziny i koniec kropka, zero dyskusji (okazjonalnie przedłużam do 48h). Tu chodzi o to, żeby stale coś się działo, więc po kiego grzyba mamy dawać więcej czasu? =p Pablo: Nawet jeżeli jest tak naprawdę 6-8 godzin, to co z tego? Jeszcze większa szansa na wykazanie się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Do Ligi bardziej by pasowała np:platformówka z elementami taktycznymi lub RPG. Taki kompromis pomiędzy szybkością tworzenia, a jakością gry. To moze być następny temat na grę... Aha-już kompletnie w temacie-proponuję przemianować Ligę na 48-godzinną. Sensowny czas, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 dla mnie by sie podobało 48 :D nawiązanie do takiego filmu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 48h miałoby nawet sens, to nie jest w końcu takie compo że się ludzie zjeżdżają w jedno miejsce i muszą w jeden dzień coś sklecić. Choć i tak wtedy będą marudzić czemu nie jest to 72h. :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zmiana czasu dostępnego na utworzenie gry jest sprawą zamkniętą =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 o co biega z tym compo xD? a 72 to nie wyglada tak ladnie jak 48 o xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Powtarzam raz jeszcze. Nie przedłużę czasu i koniec, więc przestańcie pierniczyć głupoty, bo się burdel robi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 @Pablo: Compo to konkursy organizowane przez bodajże Warsztat Twórców Gier dla programistów. Wykazują się tam wiedzą robiąc różne programy i gry na konkretny temat, np. gra w której jesteśmy hakerem i wszyscy robią jakiegoś fajnego klonika uplinka. Tylko w 24 godziny, a co jak co, programowanie jest trudniejsze niż wklepywanie akcji w GM. Jeżeli ci się nie podoba czas, nikt cię nie zmusza do udziału. Ja osobiście proponuję DOKŁADNIEJSZE PRECYZOWANIE TEMATÓW, żeby spośród gier o tej samej fabule itp. wybrać tą, najlepiej dopracowaną i w ogóle super zrobioną, a nie, że jest temat "JEDZENIE" i każda gra jest o czymś innym ;f . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja osobiście proponuję DOKŁADNIEJSZE PRECYZOWANIE TEMATÓW, żeby spośród gier o tej samej fabule itp. wybrać tą, najlepiej dopracowaną i w ogóle super zrobioną, a nie, że jest temat "JEDZENIE" i każda gra jest o czymś innym ;f .A ja to popieram. Nikt pracy nie oddał. W takim razie podaję następny temat. Platformówka w klimacie s-f Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej gier, bo tematyka jest dość prosta. Powodzenia =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Łeh... Nie wiem czy zdąrzę. A co do czasu: NIECH ZOSTANIE 24!!! Zamiast przedłużać ten czas, możnaby było podawać temat gdzieś o 15 (nie wiem kiedy kto wraca ze szkoły/pracy, ja wracam po 7/6 godzinach). Wtedy większość by się wyrabiała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 platformówka S-F? czyli taka poprostu fantastyczna xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Nie, to jest fantastyka naukowa - nie należy mylić z fantasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 to jakiś marny temat... jedno drugie wyklucza (prawie xD) to micanser moze ze swojego aliena raz jeszcze tu zapodac. Platformówka fantasyczno naukowa...? bueh. Chyba nie wezmę udziału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 nikt cię do tego nie zmusza XD niedługo liga zrobi bum... @Max: Dobrze, że jesteś stanowczy, bo gdyby nie, to ligi by już nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Platformówkę należy oddać do 21:53 dnia dzisiejszego, jak rozumiem? Ech, nie będę miał czasu. Ale do następnej tury się zgłaszam (o ile będzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Może przynajmniej godzine oddawania prac zmienić, zamiast 22, to o 24. Poniewarz jak ktoś wraca późno do domu, to będzie mu lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Pablo, a dlaczego niby nie może być platformówki s-f? Ja tam nie widzę w tym nic dziwnego =p Dawidsu: powiedzmy, że do 22:00 :) Micanser: wcześniej słyszałem głosy, żeby temat podawać o 16 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Tak, ale gdyby rozgrywak rozpoczynała się o 24, to osoby które weszły by na strone rano, mogły bu juz zacząć coś robić, a osoby które wracają późno, miały by więcej czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Wszystko kończy się i zaczyna o 22:00, to przecież tylko 2 godziny do 0:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Poza tym, nie chciałoby mi się siedzieć codziennie do północy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Liga padła jak widać =p Poczekamy, aż się uzbiera więcej chętnych do tworzenia i wtedy wznowimy :) Póki co proszę nie kasować. PS: Sry za dubla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja jestem chętny tylko dajcie lepszy temat xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja jestem chętny tylko dajcie lepszy temat xD To poczekasz do następnej tury :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 24 h minely xD nastepna tura juz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi