Adriann Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Uszanowanko! Chciałbym was dziś zapytać co po czasie sądzicie o nowym game makerze;) Tak się składa że właśnie zastanawiam się nad zakupem wersji Develper Deskop, mam już 1.4 z większością eksportów. Obecnie tworzę gry głównie platformowe, jakieś bijatyki a w planach mam prostą strategię z elementami 3d i zastanawiam się czy będzie mi to w ogóle potrzebne? Jesteście w stanie na podstawie tego dłuższego czasu i doświadczeń określić czy warto w tej sytuacji wydawać te 300zł?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Jeżeli planujesz z tego zarabiać to tak. Jeżeli nie - to nie bierz. I nie bierz się za 3D w GM, od tego jest Unity/Unreal. Jeżeli chcesz sobie ułatwić robienie gierek to może lepiej zainwestować np w https://marketplace.yoyogames.com/assets/5992/gmlive-gml-gms1-2-livecoding Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Planuję coś zarobić, a co do 3d byłyby to tylko stosunkowo drobne elementy bo pamiętam jak to jest z gmem i 3d;) A nie wiem czy przechodzenie np na Unity jest dobrą opcją bo game makerem zajmuję się już od około 11ciu lat, mam troszke doświadczenia i masę zasobów, szkoda by było zaczynać od zera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lipca 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 3D w GM to jak kamera cofania w maluchu. Nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Fajny jest godot do 3D naprawdę, i nie aż taki trudny do przejścia z GM mi to zajęło 2 tyg i już coś tam potrafiłem ogarnąć sensownego. gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Tu się zgodzę. Jak chcesz taki pomost między GMS a Unity w 3D, to właśnie Godot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi