Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 1. vim: Klawisz Esc, :q 2. gm: Help > Report Bug Przejrzyj chociaż menusy i preferencje programu, dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Halo, halo. Wracamy do tematu i nie spamujemy więcej :) (Usunąłem kilka postów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A takie pytanko; GM2 będzie miał obsługę SVG czy dalej tylko SWF? Dalej jak murzyn trzeba konwertować na SWF, ale zastanawia mnie co będzie pod "JSON" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Właśnie trwa Q&A na Reddicie. Jak ktoś ma jakieś pytania to tam należy je kierować: Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Will you be working on making the general controls more intuitive? Having the scroll wheel scroll up/down vertically, instead of zooming in the sprite editor, doesn't make a lot of sense, among other little nitpicks. The room editor especially is still an awkward hodgepodge of weird nonsensical hotkeys that don't seem to be listed anywhere convenient. hehehe Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 też mnie denerwuje że scroll nie zoomuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Podobnoż, kod nowego IDE jest tak dobry, że będą poprawiać działanie na podstawie feedbacku userów (w sumie kilka rzeczy już dodali) - wiec narzekajcie na forum itd. u nich, bo może być warto, zwłaszcza, jak do waszego postu się podłączy kilka innych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Próbował ktoś kupić? Działa wam? Bo mi się wykrzacza strona jak przechodzę do płatności. Edit: Dobra przeszło za którymś razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Ja kupiłem, bez problemu. Akurat YYG dało mi forsę z marketplace 10 minut wcześniej, więc zapłaciłem raptem 70 złotych ostatecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A jak jest z wersją Master? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Kurcze mam jakiegoś buga że nie moge otworzyć room editora dla pierwszego rooma, a reszta roomów nie ma panelu właściwości :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A jak jest z wersją Master? Nie ma takiej wersji teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Trochę już czasu minęło więc zapytam. Jest już możliwość z GML zmiany głębi warstwy w room? Czyli to co kiedyś robiło się poprzez zmianę depth. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 nie bylo zadnych aktualizacji i ponoc nie bedzie w tym roku czy ta dopiero pod koniec ma byc. A ja zapytam czy da rade stawiac instancje do rooma w inny sposob niz przeciagajac pojedynczo z drzewka. Bo chcialem serie instancji postawic za jednym zamachem i nie wyczailem jak to sie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Grudnia 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 @Threef: layer_set_depth ? GML if layer_exists("nazwa layera") {layer_set_depth(layer_get_id("nazwa layera"), 1);} http://docs2.yoyogames.com/ @I am Lord: możesz robić ctrl+C ctrl+V :) Polecam też przytrzymać klawisz P, żeby zaznaczać instancję na dowolnym layerze, wtedy jeszcze szybciej jest, Aktualizacja ma być jeszcze przed świętami (ale część bugów które wspominają, że są naprawione, do niej nie trafi, bo mają teraz hiper-długi cykl testowania), tak napisał dziś Russell - https://forum.yoyogames.com/index.php?threa...732/#post-96880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ja pieprze, nie tykam tego GMS2 jeszcze. Wiecie co teraz się stało? Instancje są postawione bo stawiałem wczoraj. Ale gdy wchodzę do room editora dzisiaj to nie ma warstwy instacji, jest tylko warstwa background. I nie mogę ich teraz edytować, mogę jedynie wstawić nową warstwę i nanieść nowe instancje na nią. Do bani na razie to wygląda wszystko, nagrywam filmik i ślę do Yoyo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Grudnia 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Korzystam z GMS2 od prawie 3 miesięcy i nie mialem tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 A ja zgłosiłem już 4 bugi związane z IDE. Miałem buga przez którego nie dało się otworzyć edytora roomów inny bug z wyświetlaniem spritów, oraz bug w sound editorze który powodował crashe. Tutaj bug z otwieraniem room editora: Tutaj bug ze spritami: No i ten najnowszy wczorajszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Grudnia 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dwa pierwsze też napotkałem. Ja mam jeszcze, że jak otwieram room po załadowaniu gry, to tło znika. No cóż, to beta, więc ma do tego prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ogarniał ktoś tilesy nowe? Da radę generować je w grze? Czy to tylko taki feature dostępny tylko z poziomu edycji roomów? Edit: O ciekawostka, nie ma teraz definiowania własnych stałych w IDE. Teraz żeby to zrobić to trzeba w kodzie za pomocą #macro GML #macro total_weapons 10 #macro col make_colour_hsv(irandom(255), 255, 255) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ma być potem dostępne do tworzenia z gry, ale na razie tilesy tylko z IDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Użyłem nowych tilesetów, zaczynam się przekonywać do tych warstw. Mogłem dzięki temu zrobić animację wody i nałożyć ładnie na tilesy wszystko z poziomu IDE. Animacja wody ma więcej klatek niż obrazków w tilesecie. Mój tileset ma 21 klatek wody a animację zrobiłem 32 to jest też ciekawa funkcja :) Na gifie widać optymalizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi