Danieo Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Witajcie! Jak w temacie. Nagle przestał mi działać Game Maker... Gdy klikam na ikonę nic się nie pojawia, w menedżerze zadań mam proces Game Maker: Studio Updater ale nie pojawia mi się żadne okienko ni nic... Wersja GMa to najnowsza, system Windows 10 64-bit. Reinstalowałem GMa, uruchamiałem ponownie komputer i dalej to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Rozumiem że reinstalowałeś dziś? W takim razie musisz spróbować innym razem. Sytuacja wygląda tak że GM:S przy uruchomieniu łączy się serwerami YYG i sprawdza twoje licencje, jeżeli jakiejś brakuje a masz ją podłączoną do konta to będzie próbować ją pobrać wraz z potrzebnymi plikami. I tu jest teraz problem bo serwery YYG są teraz obciążone z powodu Humble Bundle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Powiem tak... Ja******e Więc przez to się nawet nie chciał uruchomić? Bo proces Game Maker: Studio Updater chciał pobrać licencję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Jest jeszcze spora szansa, że przez Humble Bundle serwery im niedomagają i może być taki kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 YoYo się nic nie nauczyło po poprzednim Humble Bundle, wtedy były identyczne problemy :D Z tą różnicą, że przynajmniej launcher mi się uruchamiał xD Dzięki za pomoc panowie, trochę mnie uspokoiliście ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Chociaż to jest ewidentny brak szacunku wobec użytkowników, bo postawić osobny serwer specjalnie pod aktywacje to nie jest dużo roboty. A brak odpalenia już aktywowanego produktu z pewnością podpada pod niewywiązanie się z umowy jaką jest dostarczenie działającej funkcjonalności. No ale cóż, niektóre firmy już tak mają, a nie sądze by ktoś się chciał o takie coś procesować : f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Września 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Wyłącz WIFI, odpali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Na jednym Windowsie (u kolegi) Game Maker spierdzielił się po aktualizacji. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Tak jak mówi Gnysek- offline odpali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ewentualnie sprawdź czy nie masz żadnej aktualizacji win10 sprzed dnia czy coś. Mi już z dwa razy nie odpalało z powodu aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Wyłączyłem WIFI i dalej to samo. Podejrzewam, że to przez to, że jak reinstalowałem to licencja przy okazji wyleciała... Ehh... muszę czekać aż hype na humble opadnie. Dzięki YoYo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi