Debby L Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Ahhhoj! Jestem tu nowy, toteż chciałbym się jakoś przedstawić i wpasować w waszą społeczność. Uznałem, że najlepszym sposobem będzie wystawienie się na krytykę, toteż chciałbym pokazać wam dwie krótkie melodyjki, które stworzyłem w kilka marnych godzin. Chciałbym także napomnieć, byście przy ocenie wzięli pod uwagę, że w FL studio, jak i w tworzenie muzyki, bawię się od lutego z długimi przerwami. Uznałem, że najwygodniej będzie stworzyć konto na soundcloud i tam dodać swoje twory do odsłuchu. https://soundcloud.com/debby_l Melodyjki tworzę z zamysłem użycia ich w swojej grze, obecnie istniejącej tylko w mojej głowie. Dzięki za uwagę! Pozdrawiam, Debby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Wszyscy są w tym ode mnie lepsi <_< Włącznie z tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Skeleton Magician ładne, ale czy ten string w połowie jest ośmiobitowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 @Cppdud Nie chcesz słyszeć reszty "utworów", które wyszły spod mojej myszki. Z czasem przychodzi wszystko, byleby nie przestawać. Kto wie, może nawet mi uda się stworzyć coś na miarę moich wymagań :lol: @exp Nie jest, dlatego też zabezpieczyłem się pisząc "8-bitowo brzmiące". Cieszę się, że się podoba, też uważam Skeletona za lepszy utworek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Super oba utworki. Zrób grę tak dobrą jak ta muzyka to będzie w co grać na gmclanach c; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Oba są ogólnie dobre, ale zbyt piskliwe, za duża dominacja wysokich, bolących tonów. Nic osobistego, nie lubię po prostu założenia, że 8-bit musi być piskliwy. Pozytywnym przykładem bitowej niepiskliwości jest oryginalny(nie remaster) OST z Cave Story(za wyjątkiem Main Menu/Plantation, które jest obrzydliwe).* Inaczej to ujmując, podobają mi się piosenki ale niekoniecznie ich wykonanie. * - Sam bym nie zlepil nic lepszego, tho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 @Sutikku Jak tylko zacznę się uczyć operować GM, to podejmę próbę. Po zakończeniu matur będę miał mnóstwo czasu. Chyba, że przyjdzie mi pracować za kasą w maku. @I am vader Bardzo możliwe, że masz rację, gdyż mi się właśnie podobają wysokie tony i przez to mogę ich nadużywać w swoich kompozycjach. Nadają w moim mniemaniu bardziej radosno-oficjalnego tonu w tych dwóch utworkach, co także wiąże się z wizją fabuły w mojej główce. Jeśli będę pracował kiedyś nad ostateczną wersją, na pewno wezmę to pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 W ramach przerwy pomaturalnej walnąłem jakiś utworek, niby nic wielkiego, ale dla ucha względnie przyjemne. Jeśli ktoś jest zainteresowany - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 nie podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 no szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 a mi się nawet podoba. kojarzy mi się z nesowymi bootlegami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Hej! Trochę mnie nie było, długo się nie odzywałem. Wrzuciłem kilka swoich eksperymentów na soundclouda, ale piszę szczególnie ze względu na ostatni utworek. Wydaje mi się przyjemniejszy niż te, które wrzuciłem kiedyś i, co tu dużo mówić, jestem z niego całkiem dumny. Jeżeli kogoś to interesuje to zapraszam do odsłuchu, możecie stracić jedynie 2 minuty swojego życia. Także nie ma tragedii. https://soundcloud.com/debby_l/come-and-try Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Rąbnąłem krótki utwór trwający 1 minutę i 11 sekund. Chętnych zapraszam do odsłuchu. (Ciężko mi to podpiąć pod gatunek, ale chiptune, czy 8-bit to już na pewno nie jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Moje ostatnie podejście do czegoś w stylu "boss fight song", zapraszam do oceny. Fajnie byłoby usłyszeć coś od kogoś, kto się zna na muzyce lepiej ode mnie. Co zmienić/poprawić? Co zostawić? Utwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nawet da się tego słuchać, nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badu The Sheep Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Hmm, ciekawe. Ja używam Cubase 8 + beeeper plugin. 3 kanały i jazda :-) Aczkowiek, nie mam się czym pochwalić :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dzięki, miło. Ja używam głównie 3xosc w FL studio, do tego soundfont z Earthbounda i jakoś leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Podoba mi się kompozycja tych utworów ale nie podoba się nadużywanie wysokich tonów. A co do samego Villain turnaround to ten według mnie najlepiej brzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Fakt, dzięki. Nie uznawałem go (VT) jeszcze za skończonego. Idealny pod względem kompozycyjnym nie jest, ale to byłem gotów pominąć i próbować stworzyć lepszą kompozycję już na nowym utworze. Nie pasowało mi coś technicznie i teraz możliwe, że w końcu wiem co. Mój odwieczny wróg, piskliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Od tych chiptunowych wysokich dźwięków bolą mnie uszy bo są zbyt czyste nie wiem jak u innych. Ale ogółem to uwielbiam słuchać wysokich tonów tylko że w innej postaci, w postaci nieczystej, przy nich mnie uszy już nie bolą jak tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Cholera jasna. Faktycznie, wybitnie relaksujące xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jak dla kogo ale chaotyczny chiptune nie powiesz że bardziej relaksuje? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Nie no, jasne. Wiem o czym mowa, też mnie te wysokie chiptunowe tony irytują. Zwykle mimowolnie je ignorowałem, bo nie mogłem znaleźć na nie rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Hej! Trochę mnie nie było, a udało mi się na dniach skręcić mini utwór wykorzystujący motyw muzyczny ze Skeleton Magician (jeżeli ktoś to jeszcze pamięta) i chciałbym się nim podzielić. Robione odrobinę w stylistyce "character theme", niedokończona końcówka, ale nie wiem, czy kiedyś jeszcze ruszę, a wyszło całkiem przyjemnie. Zapraszam do odsłuchu :^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Sympatyczne, mnie się podoba :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Dzięki wielkie, bardzo miło słyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debby L Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 W wakacje stworzyłem utwór, który w zamyśle miał być jednym z tematów muzycznych podwodnej jaskini, która miałaby być jedną z pierwszych lokacji przedstawionych w grze krążącej mi w głowie od dłuższej chwili. który, która, który który, która Zapraszam do odsłuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Klimacik jest, natomiast ogólnie mam dwa zastrzeżenia: melodie miejscami wydają się trochę randomowe (nie utrzymują napięcia), w pewnych miejscach robi się chaos (natłok wielu instrumentów), niektóre instrumenty walczą w spektrum o dominację. Do gry spoko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi