Sutikku Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Przeszedłem do windowsa 10, a tu coś nie działa. Jak mam włączony projekt w gmie i kompiluje, to wszystko ok, działa. Ale jak zrobię exeka i chcę włączyć, to już nie działa, nawet w procesach się nie pokazuje, ale kursor się zmienia w ten taki, wiecie, kręcący, czyli coś się dzieje. Jak tu na to działać? (nie, nie wrócę do 7, bo system instalowany na świeżo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 W którym GMie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dał w dziale Studio, więc pewnie Studio. Zaktualizuj wszystkie sterowniki, uruchom ponownie kompa, zobacz czy exek odpala się na innym komputerze z Win10, sprawdź czy inne projekty też się nie kompilują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Korzystam z studio i updaty z stable channel. Moje stare exeki które robiłem pod 7 jeszcze też się nie odpalają (no chociaż to mnie tam jeszcze nie dziwi). Poustawiałem tryby zgodności i to samo. Jeśli np. włączę eksplorator plików, a przez niego włączę grę, to folder ma potem brak odpowiedzi ;D Sterowniki są wszystkie zaktualizowane. A sprawdzić pod innym sprzętem będę mógł tak dopiero jutro chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Głupie pytanie: korzystasz z Avasta? Albo innego antywira? U mnie ostatnio pod 7 kłopot był z uruchamianiem exeków z gm. Po wyłączeniu osłon szło normalnie. Avast jak rozumiem próbuje uruchomić wcześniej program w piaskownicy i tu coś się krzaczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wyłączyłem. Przeszło, że tak powiem, jak ręką odjął ;v No ale pomimo wszystkiego chciałbym korzystać z antywirusa. Musze wyłączać go na czas korzystania z gma, zmienić jakoś coś w Avaście, a może polecacie inny antywirus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Powinno wystarczyć że wyłączysz heurystykę ale na tym powinno ci zależeć najbardziej w antywirusie. Chyba można dodać wyjątki do skanowania, żeby nie sprawdzało jakiegoś folderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dodałem sobie do wyjątków cały folder, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Avast zazwyczaj wykrywa w niemalże każdym exe od gma "wirusa". Odkąd pamiętam GM i Avast się nie lubią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi