3r3se7ven Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Witam, GMS 1.2 ver1.4coś tam Podłączyłem pada pod usb, listuję wejścia gp (od razu na array dla device count) i nie widzę pada. Żaden się nie nazywa, żadnego nie widać, guzików nie czyta. Win7 go widzi jako standardowy pad, światełka na nim świecą. Samo się rozpoznało. Shogun Tracer USB, jedynym celem pada jest zrobienie sterowania pod pada. Trzeba jakiś rozruch mu w system async event dać czy na korbę odpalać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Niektórych padów nie wykrywa. Teoretycznie chyba tylko te od xboxa, ale pewien nie jestem. W każdym razie jak ja kombinowałem z moimi esperanzami za 30zł to nie dawało rady ich wykryć, ale niech ktoś kto bardziej się tym bawił się wypowie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Potwierdzam testowałem 3 egzemplarze różnych firm, niekoniecznie najtańsze- żadnego w żaden sposób nie chciało wykryć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Na razie wczytałem to jako joystick, zmapowało wszystkie osie i guziki. Tylko nie można skalować odczytu (treshold) i nie włącza silników. Tymczasem winda widzi to normalnie, włącza silniki, i to taki niby suport dla padów jest w GMs żeby gry pod konsole płodzić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 To jest support dla padów Xboxowych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 To jest support dla padów Xboxowych :) Tak, już doszedłem że to nie jest sterowanie z directX tylko z kamieni kupy Xinput. Na pewno da się jakoś wydłubać z windy w async event klucze, ale do tego trzeba tam dołożyć bibliotekę, a nie po to używam GMs żeby sobie biblioteki i sterowniki jeszcze składać. Bo są pady równe i równiejsze :D A gdyby tak ktoś zrobił pod winę emulgator oszukujący HID, na klucze Xinput? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja miałem kłopoty w Win10. Pady x360 nie reagowały na grę. System je wykrywał ale gra nie. Ktoś sprawdzał czy mu działa? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Mi działa na win10 jakiś noname tylko gałki wykrywają inne osie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi