Nikas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To surowy tileset, zrobiłem jakiś level w gmie gdzie nadźgałem rzeczy obok siebie żeby wszystko pokazać na jednym screenie. Jak znajdę programistę, to chętnie wrócę do tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Projekt został niestety zawieszony na czas nieokreślony. Myślałem że będzie mroczniejszy klimat, a tu widzę cukierki... A z programowaniem to gdybym wiedział 3 miesiące temu to bym robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Za klimat miał odpowiadać również system świateł, który byłby używany także do gameplay'u (chowanie się w ciemnościach itd.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dziwne, gra o ludziach bez rąk.. :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Brakło budżetu, żeby ręce dorobić. :// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 kolorki napierdzielają po oczach, pewnie z tymi światłami wyglądałoby to lepiej, ale i tak saturacja bardzo no nic, palimy świecę [*] i czekamy na zombie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Brakło budżetu, żeby ręce dorobić. :// Jak można było przepić całego TopHata powinieneś się wstydzić. :D Szkoda w sumie zaprzepaszczać taki projekt może historia nie powala, ale ja byłem ciekawy jak gra będzie wyglądać w ruchu i nadal jestem bo to co widzę na tych gifach i jakiś tileset do mnie nie przemawiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 postacie najlepiej wyglądają, propsy animacja trochę chaotyczna, do dopracowania tileset najmniejsze wrażenie robi, ale postacie serio level-up widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 O kurde, co to się stało, że Jakim odpadł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jakim = frajer >: -( nie chce mu sie gierek robić, bo to takie hobby dla dzieci B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ludzie pchają się do game devu i marzą o pisaniu gierek, a ten rezygnuje. Eh. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 zrobił opening dla ciebie, Tymon, wskakuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Nie mówiłem o sobie. ;) Wydaje mi się, że Nikasem prędzej się pozabijamy niż stworzymy razem grę. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 SŁUCHAJ WYŚLIJ CV I POMYŚLIMY. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Spoko. Jak już kiedyś napiszę CV to wyślę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 OKI CZEKAM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Gra zaczyna powoli już przypominać alfe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 6 Maja 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Fajne :) Jak pierwszy Duke Nukem trochę. Tła rzeczywiście pasują jak się je oszczędnie i minimalistycznie stosuje. Propsy, teraz ciekawe co wymyślisz w kwestii mechaniki żeby to było grywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slythia Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Wygląda świetnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 W sensie Manhattan Project? Może bym podłapał jakieś inspiracje. B) Ogólnie trzeba będzie dowalić kozackie animacje, różne rodzaje platform gunów, wrogów, hud.... echhh no zrobić grę trzeba. B) W dodatku będę współpracował z jednym ze stałych bywalców gmclanu, już niedługo więcej info (przy nowym gifie :>). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Widzę że to już jest GM:Studio. Studio ma wadę/zaletę że może rysować pixele na ekranie na pozycjach po przecinku. Widać to na tej platformie którą tworzysz. Spróbuj zrobić: draw_sprite(sprite_index,image_index,round(x),round(y)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. GIF ogólnie został okrojony z jakości także moze coś się tam pieprzy. Normalnie wszystko wyświetla się dobrze. Ale tak, to GM:S. Trochę denerwuje czasami bo jest bardziej awaryjny niż 8.1 ale większa ilość funkcji mnie przekonuje. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 6 Maja 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 W sensie Manhattan Project? Może bym podłapał jakieś inspiracje. B) w sensie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 podoba mi się, zwłaszcza animacje. chociaż paleta barw to nie moje klimaty zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nawet bym nie pomyślał, że mógłby ktoś z tym skojarzyć, bo trochę inne klimaty. Ale spoko, bo to dobra gra była. :> Paleta kolorów taka ponieważ strasznie jara mnie cyberpunk i chcę coś zrobić w tych klimatach. EDIT: Siedziałem na tel i nie widziałem screena Wojzax. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Bardzo fajnie to wygląda, może nawet będzie lepsze niż Tophunt. : ) Jedna mała uwaga: kamery na suficie są w zupełnie innej perspektywie niż cała reszta i strasznie to gryzie po oczach. Proszę poprawić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Maja 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Bardzo fajnie to wygląda, może nawet będzie lepsze niż Tophunt. : ) ja bym się wkurwił na miejscu nikasa :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Lepsze niż Tophunt, będzie ciężko... XD Nie no musi być lepsze. Zebrane doświadczenie na pewno mi w tym pomoże. :) Kamery się poprawi. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Jak zobaczyłem broń co układa platformę to sobie pomyślałem: co on drugiego tophinta tworzy. A tak to choć wydaje mi się wszystko za jasne jak dla mnie, to wygląda zachęcająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 no bo w sumie narazie wygląda jak taki duchowy następca top haremu, nie żeby to zła rzecz była Widzę że to już jest GM:Studio. Studio ma wadę/zaletę że może rysować pixele na ekranie na pozycjach po przecinku. Widać to na tej platformie którą tworzysz. Spróbuj zrobić: draw_sprite(sprite_index,image_index,round(x),round(y)) gdzie tam, już gm6 jechał po pikselach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi