PsichiX Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tytuł: Candy Scroll Saga - Brian The Candyman On Candies 2 Gatunek: Szybko-kończący-się-runner Opis: Biegasz 50 Centem po Candyshopie i ćpiesz wszystkie słodkości, jakie napotkasz na drodze. Grywalności nie ma, tj. ssie mocno - bo to eksperyment z efektami, notabene jeden tylko fajnie wyszedł (8 BIT CHILLOUT), no i cała gra nie zawiera ani jednej grafiki - wszysto jest quadem, z którego shaderami wycinam kształty i maluję je! Download: http://globalgamejam.org/2014/games/candy-...dyman-candies-2 Rozmiar pliku: 24 MB (w paczce: źródła, gra, materiały marketingowe). Autorzy: Programowanie: Patryk "PsichiX" Budzyński Fabuła: kontynuacja Alice on Schrooms by Patryk "PsichiX" Budzyński Grafika: Shadery by Patryk "PsichiX" Budzyński Muzyka: 50 Cent "Candyshop" - original, 8 bit, remix; "Nakurwiam węgorza" Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 co jak co, ale za nazwę propsy :) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Uważaj na pozew od Candy Crush! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 *od Kinga Liczę na to! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 po dłuższym namyśle, powinno nazywać się : Candy Scroll Saga - Brian The Candyman On Candies 2Pac. albo Candy Scroll Saga - Brian The Candyman On Candies 2Pac, man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 2 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Na poziomie 2 zawsze, gdy dochodzę do ok. 30%, następuje LVL 3 oraz natychmiastowy Game Over. Tak miało być? I czy będzie jakaś pełna wersja, czy też to już można uznać za najpełniejszą, jaka będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 serious pytanie: czemu robisz gry o "ćpaniu", "grzybkach" itp. skoro nawet piwa nie pijesz? ciekawi mnie to po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 serious pytanie: czemu robisz gry o "ćpaniu", "grzybkach" itp. skoro nawet piwa nie pijesz? ciekawi mnie to po prostu Dobry diler nigdy nie brał. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja też wolę jak to nazwiecie "ćpać" zioło, niż pić alko. Po alko potem można mieć ciekawe, lub nieciekawe wspomnienia. A po zielsku tylko te pierwsze. A THC mnie szkodliwe od alko dla organizmu. Nie wiem jak grzybki, ale LSD jest jeszcze mniej szkodliwe niż THC, więc i od alkoholu. Znam wiele osób, które(nazwiecie to ćpaniem, ale miękkie dragi to nie ćpanie) jarają, czy bawią się LSD, ecstasy etc. a alko w ogóle nie piją. To tak u starszej społeczności tak utkwił alkohol, ale nie zapominajmy, że są alternatywy(lepsze i mniej szkodliwe) od alko. Po THC przynajmniej nie urywa ci się film i cały czas jesteś świadomy i panujesz nad tym co robisz. Teraz mnie pewnie zlinczujecie za off top :P A mi tam się podoba oryginalność gier od YXE, ale wykonanie już nie bardzo. Masz po**bane pomysły(to jak najbardziej dobra cecha), ale robisz je na odwal się. Gdybyś opatrzył je w lepszą grafikę i ciekawszą grywalność wyszła by ciekawa alternatywa dla typowych gier horrorystycznych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Nie robie na odwal sie - ot upraszczam na potrzeby prototypowania. A w tej grze challengem było zrobienie grafiki całkowicie proceduralnej, tj. bez grafik właśnie i dla mnie już super osiągnięciem była możliwość wycinania i malowania wszystkiego shaderkami na quadach :) Anty: Alkohol nie jest żadnym "poziomem niżej" do uwalniaczy umysłu :P Korodzik: jak mnie tak zwana wena dopadnie, to skończę tę grę na Candy Jam, inaczej zostanie sobie prototypem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Anty: Alkohol nie jest żadnym "poziomem niżej" do uwalniaczy umysłu :P a co w takim razie w ruch idzie, zaprosiłbyś, a nie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 ale LSD jest jeszcze mniej szkodliwe niż THC, Nie jadłem co prawda nigdy tego pierwszego, ale brzmi jak herezja :D Co prawda zapewne wpływ fizyczny na organizm LSD jest nikły, to na psychike - z tego co słyszałem i widziałem - wjeżdża grubo. Nie chciałbym wiedzieć jak wygląda psychika gościa co przez kilka lat, dwa trzy razy w tygodniu zarzuca kwasa, w czasie gdy psychika zjarańca nie jest jakoś szczególnie naruszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 LSD ma mniejszą szkodliwość od Nikotyny, chociaż w najcięższych wypadkach wywołuje np. schizofrenię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Co ja pacze, gra bez grafik, 24Mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 @gnysek: sfml + muzyka :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 YXE też fanem SFMLa jest jak widzę. Ja już sobie zrobiłem paczuszkę z DLLkami i uploadnąłem na GMClan, więc w razie czego nie będę sobie zawalał upka, tylko dam linka do libek i do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 YXE też fanem SFMLa jest jak widzę. Ja już sobie zrobiłem paczuszkę z DLLkami i uploadnąłem na GMClan, więc w razie czego nie będę sobie zawalał upka, tylko dam linka do libek i do gry. Nope - SFML jest po prostu idealny jedynie do prototypowania na Game Jamach - do normalnych projektów always Xenon Core <3 (no i to demko właściwie powstało na mixie SFML 2 z częścią nowego Xenon Core 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ano chyba, że tak. ;) Ja ostatnio się tym cackiem bawię. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 10/10 goty czekamy na Cecil on Papersherds 3 spoiler cukierki to węgorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 10/10 goty czekamy na Cecil on Papersherds 3 spoiler cukierki to węgorze Nawet pojęcia nie masz, jak bardzo świetny pomysł mi podrzuciłeś <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 A tak z ciekawości, co to "quady"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 czworokąty - to, z czego zbudowane są sprajty. sprajty mają nakładaną teksturę na swoje czworokąty. w mojej "grze" nie ma tekstur wcale, więc wszystko to co widzisz, to "tesktury" proceduralnie generowane, tj. kształty wycinane i malowane w shaderach. są w paczce źródła, można zobaczyć jak się to robi - nawet w GMie tak można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lutego 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 W skrócie, to tak jakbyś zbudował dom z cegieł, albo jedną ście wielką cegłę wycinał laserem żeby uzyskać ten sam dom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 dokładnie :) tutaj to sie nazywa ray tracingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Pytanie brzmi: po co? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 bo taki był achievement na GGJ tegorocznym, ot :3 ah i raytracing stosuje sie do uzyskania nieskonczonego poziomu detali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi