DanielDan Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Tytuł: Bouncer Gatunek: Zręcznościowa Opis: Zmiany w 3.0 - nowe bloki, zmieniony bonus, więcej leveli, itd. :sleep1: Download: https://gmclan.org/up9077_3_Nowy_folder.html Rozmiar pliku: 1385KB Autorzy: Programowanie: Daniel Nowak Fabuła: Daniel Nowak Grafika: Daniel Nowak Muzyka: W tej grze nie ma muzyki :crying: . Screeny: http://www.mediafire.com/view/0bbfwft45tkk7bb/Bscreen1.jpg http://www.mediafire.com/view/yzfdogb33pragfc/Bscreen2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 http://www.mediafire.com/view/elj9lpjd52p9nz8/screenB2.png Jeden z zabawniejszych screenów jakie widziałem w życiu. A na poważnie to bloczki w grze wyglądają estetycznie. Czy jest coś więcej niż zwykle? Warto pobierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jeden z zabawniejszych screenów jakie widziałem w życiu. A na poważnie to bloczki w grze wyglądają estetycznie. Czy jest coś więcej niż zwykle? Warto pobierać? O kuhwaaaaaa, wyprzedziłeś mnie. xDDDDD Boże, zróbcie kategorię w CA na najlepszego screena i niech to wystartuje. xDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Gierka spoko, ale nie wybija się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ten Screen pokazuje "całą" gre http://www.mediafire.com/view/elj9lpjd52p9nz8/screenB2.png . Już teraz wiem, że nie warto pobierać. A tak na serio to jakbyś porobił więcej screenów ogólnie z gry to może i bym pobrał. @Edit Gatunek: Nie mam pojęcia unsure.gif Zręcznościowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 24 Stycznia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Po pierwsze daj na uploader. Po drugie - buahahahaha, instalator?! Po trzecie paletka wchodzi w ściany. Po czwarte uważam, że powinno być więcej niż jedno życie, zwłaszcza gdy się zważy, jak ślamazarnie porusza się paletka i jak trudna potrafi przez to być gra. Można by zresztą zrobić po prostu poruszanie paletki myszą. Po piąte fizyka piłki jest źle zrobiona - zmienia ona kąt ruchu tylko wtedy, gdy odbije się od samej krawędzi paletki. Podsumowując. gra jest kiepska, jednak zasługuje na mały bonus za to, że przypomniałeś mi złote czasy GMClan-u, czasy niezliczonych robionych na kolanie platformówek i klonów GTA... Czekam na wersję 2.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielDan Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Po pierwsze daj na uploader. Po drugie - buahahahaha, instalator?! Po trzecie paletka wchodzi w ściany. Po czwarte uważam, że powinno być więcej niż jedno życie, zwłaszcza gdy się zważy, jak ślamazarnie porusza się paletka i jak trudna potrafi przez to być gra. Można by zresztą zrobić po prostu poruszanie paletki myszą. Po piąte fizyka piłki jest źle zrobiona - zmienia ona kąt ruchu tylko wtedy, gdy odbije się od samej krawędzi paletki. Podsumowując. gra jest kiepska, jednak zasługuje na mały bonus za to, że przypomniałeś mi złote czasy GMClan-u, czasy niezliczonych robionych na kolanie platformówek i klonów GTA... Czekam na wersję 2.0. 1.Wersja 2.0 w toku. 2.Daj spokój z tym instalatorem. 3.A jak zrobić inaczej tę fizykę? Ja po prostu zmieniłem trochę collision mask. Ten Screen pokazuje "całą" gre http://www.mediafire.com/view/elj9lpjd52p9nz8/screenB2.png . Już teraz wiem, że nie warto pobierać. A tak na serio to jakbyś porobił więcej screenów ogólnie z gry to może i bym pobrał. @Edit Zręcznościowa. Dzięki. A co do screenshotów to nie zrobiłem menu :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 6 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 3.A jak zrobić inaczej tę fizykę? Ja po prostu zmieniłem trochę collision mask. Hm, przyznam szczerze, że sam nigdy nie robiłem Arkanoida, ale grałem w takie gry trochę - moze zrobić tak, żeby przy uderzeniu piłki w paletkę sprawdzać, jak daleko jest piłka od środka paletki i na tej podstawie zmieniać jej kąt. Coś w tym stylu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielDan Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Hm, przyznam szczerze, że sam nigdy nie robiłem Arkanoida, ale grałem w takie gry trochę - moze zrobić tak, żeby przy uderzeniu piłki w paletkę sprawdzać, jak daleko jest piłka od środka paletki i na tej podstawie zmieniać jej kąt. Coś w tym stylu: Okej... Kąt "padania (?)" = kąt odbicia? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 tak, kąt padania = kąt odbicia, ale trzeba jeszcze poprowadzić prostopadłą do paletki "normalną" takie rzeczy były w gimnazjum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielDan Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 tak, kąt padania = kąt odbicia, ale trzeba jeszcze poprowadzić prostopadłą do paletki "normalną" takie rzeczy były w gimnazjum Zwariuję... Dobra dobra jest odbijanie 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 czuje sie nubkiem ale zawsze to akurat robilem na klocku i dzialalo, bodajrze klocek "bounce" i zaznaczasz "precision" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Jeśli chodzi o odbicie piłki od paletki to ja robię to tak jak podaje kordzik. By gracz mógł sobie celować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=11217 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielDan Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 czuje sie nubkiem ale zawsze to akurat robilem na klocku i dzialalo, bodajrze klocek "bounce" i zaznaczasz "precision" No ja podobnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi