TeeGee Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Gierkę sę robimy. Kryminał fantasy w formie visual novel. Ten sam team co Cinders. (kliknij, żeby powiększyć) Stronka | Mamy egzotyczne miasto pośrodku lodowej pustyni, kompletnie odcięte od świata w trakcie zimy. Po zaginięciu miejscowego archeologa, znudzony lekarz na kontrakcie i tajemnicza kobieta, która przybyła do miasta wraz z ostatnim psim zaprzęgiem, rozpoczynają śledztwo... Będzie dużo tajemnic do odkrycia, będą ładne obrazki, będzie śnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ginie znaczy zgon czy znika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 To już się okaże w grze ;). BTW, co robi w dziale Moa Pani Kontekstowa? Niech spada do valhalli! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Nie podoba mi się tytuł, cały czas zamiast Solstice czytam Solice! Oznacza coś on? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Solstice = przesilenie. W tym konkretnym przypadku chodzi o przesilenie zimowe: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przesilenie_zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 To już się okaże w grze ;). BTW, co robi w dziale Moa Pani Kontekstowa? Niech spada do valhalli! ;) Chyba kiedyś Ranma dla zwiększenia zysków ją dodał w innych działach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ach ta chciwość. No nic. To wypada mi tylko mieć nadzieję, że Pani Kontekstowa będzie się dobrze bawić w naszym towarzystwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 21 Grudnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Kiedy ginie miejscowy archeolog, znudzony lekarz na kontrakcie i tajemnicza kobieta, która przybyła do miasta wraz z ostatnim psim zaprzęgiem, rozpoczynają śledztwo... Jak to przeczytałem, myślałem w pierwszej chwili, że to trzy osoby trupem padły, a mieszkańcy rozpoczęli śledztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ha! Racja! Poprawione ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Króciutki filmik pokazujący grę w akcji: Jak się podobają animowane postacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Trochę psuje efekt to, że tak długo widać poprzednią klatkę - jest wrażenie, jakby były 2 postaci na raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 imho tez troche za dlugo te ostatnie kaltki sie pokazuja ;\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Oki. Będziemy tweakować :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 co mi najpierw nie pasowało: zbyt częste gwałtowne zmiany póz. później zczaiłem że poza zmienia się kiedy zmienia się tekst, czyli podejrzewam że jak gracz nie będzie wściekle dusił spacji to i postacie nie będą machać łapami jak szalone. W takim razie zastrzerzeń brak (no dobra jak pani bawi się lokiem to cycek by się mógł delikatnie unosić ale to detal ), fajna mimika twarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No dobra, akcja dzieje się przed, czy po Cinders? :D Tak na prawdę to nie sądziłem że umiejscowicie tę VN w tych samych realiach! Czytając opis z pierwszego postu (albo ze strony) spodziewałem się raczej klimatów kryminału, coś jak Sherlock Holmes. Cylindry, faceci z rewolwerami etc. Jest nieźle, narobiłeś mi smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 To nie są te same realia i to nie jest prequel/sequel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 To pewnie z powodu drobnego cameo Madame Ghede :P. W sumie nie jest powiedziane, że to ten sam świat. Ghede się pojawia trochę jako Easter Egg i żeby się gracze zastanawiali :D. Klimaty Sherlocka Holmesa to raczej nie to. Tu jest bliski wschód na dalekiej północy bardziej ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No właśnie Madame Ghede bardzo mnie zaskoczyła w tym filmie! Na początku pomyślałem że to mockup, ale raczej nie pokazywalibyście tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jedna z dwóch głównych postaci w Solstice. Tu więcej info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 A tu druga główna postać: I więcej info na stronce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Tu też się dzieje ;). Doszły screeny na stronkę: (kliknij, żeby powiększyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Dawno nic nie było, więc wrzucam. Istvan. Cyniczny do szpiku kości władca miasta, który chce zamknąć sprawę jak najszybciej i nie obchodzą go żadne wymówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A ten drugi ze screenów gdzie się pojawia? Bo jest w zupełnie innym stylu niż reszta. A grafika zarąbista, jak zwykle! Keep working! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W menu głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dawno nie komentowałem w tym wątku (w ogóle? :D), ale dla takich prac aż warto. Postać i bez komentarza wygląda na taką, jak ją opisałeś. Świetne tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 TeeGee z takim grafikem to możesz zrobić całkiem spoko karciankę, myślałeś o czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 W sumie po prostu możemy robić gry 2D. Nie wiem czemu akurat konkretnie karciankę - to by było raczej za dużo grafiki na jedną osobę. Chociaż kto wie. Teraz mamy z Gracjaną zajawkę na visual novele. Może potem będziemy mieć ochotę na zmianę klimatu i się zobaczy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 No dlatego że grafiki do karcianki to praktycznie same arty postaci a twój grafik świetnie takie rzeczy wykonuje. Ostatnio się duża zajawka na takie gry wzięła. Duel of Champions od Ubisoftu w którego masa ludzi gra, teraz Blizzard niedługo odpali swoją karciankę :D Arty w tych grach są na tym samym poziomie co w twoich grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 16 Maja 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 No to właśnie zaraz przesyt będzie tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi