Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Gatunek: Platformówka Opis: Póki co, gra w fazie beta ( robię w game makerze ), co do fabuły, nie będzie jakaś rozbudowana gdyż jest to gra w staroszkolnym stylu tych na pegazusa. Pewnego dnia, do domu naszego bohatera, fana wszelakich cylindrów, przyszedł nieznajomy gość z ofertą kupna bardzo rzadkiego, wykonanego ze złotej nici cylindra. Niestety, tajemniczy sprzedawca zatruwa naszego bohatera, który budzi się uwięziony w dziwnych lochach... musimy się za wszelką cenę zemścić i przy okazji znaleźć ZŁOTY CYLINDER!!!111 Aktualnie robię nowe lvle, wprowadziłem ostatnio sporo zmian, dodałem kilka nowych rzeczy, naprawiłem bugi z wersji alpha, która jest dostępna do pobrania tutaj. Autorzy: Programowanie: Ja + LionX który zawsze pomoże przy błędach, oraz jakiś dobry przykład fizyki Fabuła: Również ja się nad tym wysiliłem Grafika: Ja :3 Muzyka: http://freemusicarchive.org/genre/Chiptune...=track_interest Screeny: GAMEPLAY LVL3 WERSJA ALPHA v. 0.4. edit: znalazłem bardzo fajnego muzyka już, jest chętny do współpracy więc będzie dobrze :33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Przyjemnie się gra, pierwsze poziomy dosyć proste, ale im dalej tym robi się ciekawiej. Grafika klimatyczna i ładna. W zasadzie, żadnego buga nie znalazłem. 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Tym razem bez masy denerwujących bugów proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Staram się Platyno, gra w tym momencie pozbawiona jest jakichkolwiek bugów ;3 Drugi raz nie popełnię tego samego błędu jak z lizakiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Pewnego dnia, do domu naszego bohateria, fana wszelakich cylindrów, przyszedł nieznajomy gość z ofertą kupna bardzo rzadkiego, wykonanego ze złotej nici cylindra. sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 ups ;3 poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nikas, cud, miód i orzeszki :3 i nie zapomnij mnie dopisać w napisach końcowych, miałem przesz udział ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 GAMEPLAY DODANY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wygląda to nader zachęcająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 grubo daję 4 gwiazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 5/5 za matkę boską zielną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nikas myślałeś o tym żeby wejść z tym w komerche ? 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nikas myślałeś o tym żeby wejść z tym w komerche ? 5/5 tak, niejeden raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Będę inny i powiem Ci, że projekt średnio mi się podoba. Nie wiem. Jeśli miałbym to ocenić, to postawiłbym Ci 2/5. Może jak zagram, to zmienię zdanie. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 no cóż, są gusta i guściki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Tak czy inaczej Nikas życzę ci jak najlepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dziękuję wszystkim za tak ciepłe przyjęcie, dla takiego chama jakim jestem :3 http://www.indiedb.com/games/top-hat tutaj gra wylądowała na indiedb, czekam tylko na autoryzacje i będzie lepiej mam nadzieję, że dzisiaj wyrobię się w kwestii fabularnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 jak dla mnie, to muzyka okropna i nie pasuje. na stronach takich jak giercownia.pl, gry.pl i inne dziady ta gra by mogła być popularna. A i podczas ładowania puszczają tam reklamy, więc chyba mozna zarobić też. Studio chyba przerabia do takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Jak już coś, to puszczam ją na desurę, ale najpierw ją skończę... Co do muzyki - mam własnego muzyka :3 EDIT: also, fabuła zmieniona ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 nikas musisz kochać uszojebne melodie :D JA to szczerze nie wyrabiam dźwiękowo na samych trailerach z Twoich gier i jak nie bedzie sie tego dalo wylaczyc to nie zagram :) Ogólnie całość wygląda bardzo fajnie, dobry klimat jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 no lubię takie chiptunki :P ale muzyczka będzie już całkiem inna, niedługo coś dostarczę, a tymczasem.. jakaś tam prosta linia fabularna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Gra roku jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 bo się zarumienię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zagrałbym jakby była do kupienia za 199 złotych, takiej ściąganej to nie chcę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wiesz, zawsze mogę Ci opchnąć za 2 stówki moją grę, ja się nie obrazę :D przykład gnyska, bo po co robić coś samemu na siłę skoro ktoś zrobił to już lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Cóż za filozoficzne pytanie. A gra ładna, mobilna wersja mile widziana : ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Koniecznie dodaj marginesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wiesz, zawsze mogę Ci opchnąć za 2 stówki moją grę, ja się nie obrazę :D przykład gnyska, bo po co robić coś samemu na siłę skoro ktoś zrobił to już lepiej? w zależności od tego, gdzie dzieje się akcja, przenoś okno na górny lub dolny brzeg ekranu tutaj zasłania ono kolesi ew. można by przesunąć całą mapę w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 w sumie jaklub racja, teraz jest lepiej czas zabierać się za rysowanie i skrytowanie bossa ( SKRYPTOWANIE, JAK TO POWAŻNIE BRZMI WOW PS. NIE UŻYJĘ ŻADNEGO SKRYTU DO NIEGO JAKO SKRYPTU ) EDIT: also, miejsce na 80 na 7645 w kategorii popularności na indiedb :3 http://www.indiedb.com/games/top-hat oceniać! + lepszy jakościowo gameplay jest tam dostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 pierwszy boss, sashka prawie zrobiony dokończyć go, poprawić 2 nowopowstałe bugi i zamieszczam wersję alpha, a później lecę z nowymi etapami, w nowej scenerii :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi