Uzjel Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kolejne wyzwanie, nowe zasady, super nagroda! Tak w skrócie wygląda piąta edycja konkursu OxGames Challenge. Udostępniam wam listę 9 motywów, których minimum jedna trzecia musi znaleźć się w waszej grze. Jednak więcej -> lepiej. Tym razem również każdy aspekt gry będzie punktowany, aby było wiadomo, za co gra uzyskała taki a nie inny wynik. Sponsorem, oraz autorem motywów jest dzielny Threef, który okazał swą dobroć i ufundował dla was klucz do programu GameMaker 8.1 Standard, więc jednocześnie staje się członkiem jury.Oto lista motywów (wymagane minimum 3): Lasery Muzyka Country Nawiązanie do MMO Zdobywanie doświadczenia Koty Superbohater Liczba 3 Piraci lub Ninja Ogórki kiszone Dodatkowo proszę umieścić w grze logo OGC5, logo GMclan i przycisk umożliwiający robienie screenshotów (gm 8.1 ma wbudowany, nie pamiętam jak starsze wersje) Przykłady: Kot który staje się superbohaterem zdobywając doświadczenie i ulepszając swoje umiejętności Przygody trzech ogórków którzy zostają piratami Wojownicze koty ninja proszące o pozytywną ocenę na studiachOto kryteria oceniania: Grafika: do 15pkt Muzyka: do 10pkt Grywalność: do 25pkt Brak błędów: do 20pkt Wykorzystane motywy: do 10pkt za każdy REGULAMIN: Nieoddanie pracy w terminie jest jednoznaczne z porażką uczestnika. Praca musi być stworzona specjalnie na potrzeby konkursu. Praca nie może zawierać treści obraźliwych dla innych użytkowników. Praca może być wykonana przez więcej niż jedną osobę. Grafiki muszą być własne. Dźwięki mogą być z różnych darmowych źródeł. Gra musi być związana z podanym tematem. Maksymalny rozmiar gry to 10MB Gra musi działać na Win7 oraz Vista. Gra NIE może zawierać rozszerzeń (DLL). Gra musi być napisana w GameMakerze. Nie wolno umieszczać swoich projektów konkursowych przed zakończeniem konkursu. Konkurs jest ważny tylko wtedy jeżeli wpłynie minimum 5 prac na wystarczającym poziomie aby nazwać je grą. Regulamin i punktacja może ulec zmianom Jury decyduje kto jest zwycięzcą NAGRODY: Klucz do programu GameMaker 8.1 Standard Oraz do wyboru jedna z trzech poniższych gier, które sponsoruje użytkownik baca (jeden ze zwycięzców z poprzednich edycji): Batman: Arkham City Portal 2 Rage (Może gnysek coś wyżebrze od YYGames?) Jury wstępnie ustalone (Uzjel + Threef + baca)Zakończenie turnieju: 28.02.12Prace i ewentualne pytania wysyłamy na adres konkurs@oxgames.vel.pl Konkurs zatwierdzony przeze mnie. [WYNIKI 11-03-12]WYNIKI OxGames Challenge 5!I miejsce Pietrz z grą Fear Eater 180pktII miejsce Team Something Beautiful z grą Chiński Kucharz 154pktIII miejsce Sheriff99 z grą Ostatnia Baszta 107pkt IV miejsce Pablo-GM z grą Stursky&Pacz 38pkt ( TU wersja exe) Cała paczka: http://oxgames.vel.pl/OxGamesChallenge/Games/OGC5.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Okey! Powodzenia wszystkim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jak zwykle sie jaram tym chociaż pewnie i tak nie zdążę zrobić:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Threef: Jako że ostatnie ferie kończą się 26 lutego 2012, a OGC miało wystartować w piątek wieczorem, dodałem dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Wchodzę w to! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ale fakt,tym razem i temat i nagroda miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja dorzucam jedną grę z pośród trzech poniższych: Rage to pierwsza od 1996 roku gra firmy id Software, która powstała w oparciu o zupełnie nową markę. Na czele zespołu odpowiedzialnego za jej produkcję stał John Carmack, twórca serii Doom oraz Quake. Rage nie jest zwykłym przedstawicielem gier FPS. Jest to bowiem potężny miks, w skład którego wchodzą nie tylko etapy strzelankowe, ale także wyścigowe oraz przygodowe. Akcja gry umiejscowiona została w post-apokaliptycznym świecie, przywodzącym na myśl klasyczny obraz kina akcji Mad Max 2: The Road Warrior. Podobnie jak w filmie z Melem Gibsonem w roli głównej, tak i w Rage głównym środkiem lokomocji oraz najważniejszym dobrem jest odpowiednio zmodyfikowany oraz przystosowany do pokonywania zdradzieckich bezdroży wehikuł, przypominający wyglądem popularne buggy. ... lub Batman: Arkham City to kontynuacja jednej z najlepiej ocenianych gier akcji 2009 roku przygotowana z myślą o posiadaczach komputerów osobistych oraz konsol Xbox 360 i PlayStation 3. Za jej stworzenie odpowiedzialna jest firma RockSteady Studios - autorzy pierwowzoru. Akcja opisywanej produkcji rozgrywa się półtora roku po wydarzeniach ukazanych w Batman: Arkham Asylum. Tytułowe miasto jest o pięć raz większe od tego, które znamy z poprzedniej części. Zabawę rozpoczyna opowieść Alfreda, który wyjaśnia konflikt między Two-Face a Catwoman. Po niej ruszamy na miejsce zdarzenia. ... lub Portal 2 to oryginalna produkcja należąca do gatunku gier logicznych, stworzona przez studio Valve Software. Akcja rozpoczyna się kilkaset lat po wydarzeniach z pierwszej części. Nasze działania w pierwszym Portalu spowodowały przebudzenie dziesiątek rdzeni osobowości. Jednym z takich SI jest Wheatley. Znudzony monotonią laboratoriów Aperture postanawia wydostać się na zewnątrz. W tym celu budzi Chell (bohaterkę części pierwszej, do tej pory uśpioną w komorze hibernacyjnej) i proponuje wspólną ucieczkę. Niestety nie wszystko idzie zgodnie z planem i duet natyka się na śpiącą sztuczną inteligencję GLaDOS (przeciwnik z części pierwszej), która dla dobra nauki postanawia nam przebaczyć i szybko wznawia znane z pierwszej części testy ... Grę wysyłam po ogłoszeniu wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Za Batman Arkham city zrobię wszystko!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 wolę klucz do GM od tych gier, + portal 2 już przeszedłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Edycja pierwszego posta: dodanie nagród i wstępne zatwierdzone Jury. MXQ nie miałcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 MXQ nie miałcz. nie szczekaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 piraci lub ninja Nareszcie ktoś pomyślał o fms'mie BTW. Do niczego nie mogę dopasować muzyki contry, wszystko inne już wplotłem w scenariusz tylko to nigdzie nie wchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 MQX: TheMarcQ: Niech bohater między lewelami zajmuje się własną farmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 MQX: Ujelz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Szybkie pytanka: Jaka jest forma nagrody? Wirtualny key do gry czy fizyczne pudełko z płytą? Czy nagrodę trzeba odebrać, czy można przekazać komuś innemu jeśli się nie jest nią kompletnie zainteresowanym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Nagroda w wersji pudełkowej, zostanie wysłana na wskazany adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czemu jest 90 punktów za samo wykorzystanie tematów a 70 punktów za resztę? Czy nie jest to troszkę..przesadzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Bo nie uda ci się zdobyć pełnych 10 punktów za to że w grze będzie broń strzelająca laserami, lub na stole będzie leżał ogórek kiszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ok zobaczymy..ale dalej myślę że to stanowczo za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Bynajmniej! Ale ja i tak mam zamiar rozdawać te punkty wg. tego jak bardzo dany element zapadł mi w pamięć. Więc dałbym ~5 punktów za to że główny bohater jest kotem, a ~9 że jego nemezis boi się ogórków kiszonych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 To ogranicza trochę tematykę gry,przez to nie ma co liczyć na nic z poważnym klimatem;d Ale ok,nie marudzę już;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Te motywy to genialna sprawa ;) . I z tymi punktami za nie miałem podobne pytanie :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Jak się liczy rozmiar gry? Chodzi o rozmiar EXE, rozmiar EXE + poziomów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 rozmiar wszystkiego, co niezbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 No to przypał :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jeszcze jedno pytanko. Nie daje edit, bo nikt nie zobaczy :( Jeśli chodzi o przycisk do robienia screena, to chodzi o taki na ekranie, co klika się myszką, czy np. F9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Np. F9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dzięki :) Wolę się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Mnie natomiast ciekawi co rozumiesz poprzez "Nawiązanie do MMO"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 No właśnie z tym lekko przegiąłem bo wszyscy podejdą do tego tak samo :( Tak to o czym pomyślałeś zrobią wszyscy, musisz się wycwanić i zrobić coś innego, ale to że teraz napisałem że wszyscy robią to samo i żebyś zrobił coś innego najprawdopodobniej zaowocuje tym że większość zmieni swój pierwotny pomysł. Ale teraz znów napisałem że każdy robi coś innego więc kilka osób się wycwani i zostanie przy pierwszym pomyśle. Tak by było gdybym tego nie napisał, bo teraz przez to każdy może wpaść na swoją interpretację dla tego tematu. Mindfuck? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi