Mati98Hautameki Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Tytuł: Minecraft by Nejman Gatunek: Platwormówka Opis:Minecraft by Nejman Na początku serdeczne podziękowania dla Tymona i Dawidsu za napisanie przydatnego kodu (Edytor plansz). Bardzo się przydał. A teraz do rzeczy: Chyba każdy wie co to jest Minecraft (gra polegająca na tworzeniu swiata z kwadratowych blokow Proszę kopiowac pliki: Minecraft by Nejman.gm6 (bez poniżej wymienionego pliku gra nie będzie poprawnie działała) Minecraft.ini (plik Świata) Sterowanie: F1 - Zapisz F2 - Otwórz F3 - Brązowy grzyb F4 - Czerwony grzyb F5 - Mniszek F6 - Woda F7 - Ziemia F8 - Żwir F9 - Szyba F10 - TNT F11 - Trawa F12 - Ruda żelaza 1 - Arbuz 2 - Biała wełna 3 - Biblioteczka 4 - Brązowa wełna 5 - Bruk 6 - Bruk z mchem 7 - Brzozowe drewno 8 - Cegła 9 - Deski 0 - Drewniane drzwi A - Ruch w lewo B - Ruda diamentu C - Pochodnia D - Ruch w prawo E - Dynia F - Lód G - Łóżko H - Monster spawner I - Klapa J - Netherrack K - Obsydian L - Piasek M - Ruda węgla N - Ruda lazurytu O - Kraty P - Lawa Q - Drewno R - Jack-o-lantern S------------ T - Glina U - Kamień V - Ruda czerwonego kamienia W - Skok X - Piaskowiec Y - Glowstone Z - Piasek dusz INSERT - Skała macierzysta HOME - Róża END - Ruda złota Download: Download Rozmiar pliku: 38.64 KB Download (poprawiona wersja):Download Rozmiar pliku: 1.06 MB Autorzy: Programowanie: Mateusz Nejman, Tymon i Dawidsu Fabuła: Mateusz Nejman Grafika: Mateusz Nejman Muzyka: - Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 GMClanowy uploader poproszę. @Edit: dobra, jakoś udało mi się ściągnąć. Spodziewałem się gówna - widocznie mam zbyt wysokie wymagania. I jak się stawia te itemki co są pod E, R i tak dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Pro screeny, z info : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wybacz..ale co to niby ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 właśnie, masz tu coś oprócz poruszania(i tak zbugowanego)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wrzuć to na gmclan.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 pozatym musialem dorobic deaktywacje bo osiagalem 0fps ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 GMClanowy uploader poproszę. @Edit: dobra, jakoś udało mi się ściągnąć. Spodziewałem się gówna - widocznie mam zbyt wysokie wymagania. I jak się stawia te itemki co są pod E, R i tak dalej? Prawym Przyciskiem myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Muli jak cholera.Nie chce mi się nawet optymalizować bo nie ma co oglądać. Minecraft by Nejman Wracaj do Złotopolskich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 właśnie, masz tu coś oprócz poruszania(i tak zbugowanego)? Sorry, już poprawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Wrzuci ktoś screena z gry, bo nie chce mi się pobierać (w sienie że nie mam na to ochoty a nie że nie mogę :)) edit:Widzę ze autor wreszcie wrzucił normalne screeny i teraz mogę powiedzieć że screeny zachęciły mnie do pobrania gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 właśnie, masz tu coś oprócz poruszania(i tak zbugowanego)? W poprawionej wersji już możesz stawiac bloki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Złe: 1. Wszędzie wszystko - źle wygenerowany zrobiony świat. 2. Głupie wybieranie - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz, a to co teraz zaprezentowałeś. 3. Brak animacji chodzenia. Propozycje: 1. Najpierw zrób pierwszą wersję minecrafta, później drugą, aż dojdziesz do wersji 1.0.0. 2. To co wymieniłem w złych jako punkt pierwszy - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz. 3. Albo znajdź, zlbo zrób animację chodzenia. Ale przedewszystkim: 1. Najpierw zrób prostą strzelankę, później coś trudniejszego i tak dalej... i może kiedyś kopię minecrafta, jak będziesz chciał. 2. Nie masz rozumu? Musisz kopiować czyjś pomysł? Wymyśl coś sam. Pomyśl! Może zabrzmiało troche brutalnie (jeśli tak to przepraszam), ale czasem trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Złe: 1. Wszędzie wszystko - źle wygenerowany zrobiony świat. 2. Głupie wybieranie - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz, a to co teraz zaprezentowałeś. 3. Brak animacji chodzenia. Propozycje: 1. Najpierw zrób pierwszą wersję minecrafta, później drugą, aż dojdziesz do wersji 1.0.0. 2. To co wymieniłem w złych jako punkt pierwszy - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz. 3. Albo znajdź, zlbo zrób animację chodzenia. Ale przedewszystkim: 1. Najpierw zrób prostą strzelankę, później coś trudniejszego i tak dalej... i może kiedyś kopię minecrafta, jak będziesz chciał. 2. Nie masz rozumu? Musisz kopiować czyjś pomysł? Wymyśl coś sam. Pomyśl! Może zabrzmiało troche brutalnie (jeśli tak to przepraszam), ale czasem trzeba. Dzięki za poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smigol Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 To tak - 1. Grafika nie twoja 2. Pomysł nie twój 3. To że w pierwszej wersji nie można było stawiać bloków to kiepski żart 4. Świat wczytujesz z pliku, w związku z czym będzie zawsze taki sam 5. Choćbyś nie wiem jak się starał - za wysoko stawiasz poprzeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 To tak - 1. Grafika nie twoja 2. Pomysł nie twój 3. To że w pierwszej wersji nie można było stawiać bloków to kiepski żart 4. Świat wczytujesz z pliku, w związku z czym będzie zawsze taki sam 5. Choćbyś nie wiem jak się starał - za wysoko stawiasz poprzeczkę To nie był żart, tylko gra za bardzo zamula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 instance_deactivate_all(1) instance_activate_region(view_xview-32,view_yview-32,640+64,480+64,1) w step gracza i powinno działać. Ocena: jesli jest to pelna i ostateczna wersja to dam Ci 2. Nie zrobiłeś generatora map(nawet najprostrzego), nie zrobiłeś eq, nie zrobiłeś craftingu, poruszanie nadal zabugowane(maska bohatera), obiekty można stawiac na niebie, czego nie bylo w oryginale. Caly komp sie tnie podczas gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camorra Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Mam pytanie, czy to gra tak zamula czy mój komputer. Około 15 FPS mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Mam pytanie, czy to gra tak zamula czy mój komputer. Około 15 FPS mam Która wersja?? Normalna, czy poprawiona?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jej... odpaliłem tą grę i naprawdę: więcej tego nie zrobię! Ocena: 0.00001/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Złe: 1. Wszędzie wszystko - źle wygenerowany zrobiony świat. 2. Głupie wybieranie - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz, a to co teraz zaprezentowałeś. 3. Brak animacji chodzenia. Propozycje: 1. Najpierw zrób pierwszą wersję minecrafta, później drugą, aż dojdziesz do wersji 1.0.0. 2. To co wymieniłem w złych jako punkt pierwszy - zrób jakieś menu, które odpala jeden klawisz. 3. Albo znajdź, zlbo zrób animację chodzenia. Ale przedewszystkim: 1. Najpierw zrób prostą strzelankę, później coś trudniejszego i tak dalej... i może kiedyś kopię minecrafta, jak będziesz chciał. 2. Nie masz rozumu? Musisz kopiować czyjś pomysł? Wymyśl coś sam. Pomyśl! Może zabrzmiało troche brutalnie (jeśli tak to przepraszam), ale czasem trzeba. nie. instance_deactivate_all(1) instance_activate_region(view_xview-32,view_yview-32,640+64,480+64,1) w step gracza i powinno działać. Ocena: jesli jest to pelna i ostateczna wersja to dam Ci 2. Nie zrobiłeś generatora map(nawet najprostrzego), nie zrobiłeś eq, nie zrobiłeś craftingu, poruszanie nadal zabugowane(maska bohatera), obiekty można stawiac na niebie, czego nie bylo w oryginale. Caly komp sie tnie podczas gry. nie. 39dll - operacje na plikach do mapy ds_list, ds_map itd do przechowywania mapa podzielona na sektory ładowanie sektorów kiedy potrzebne wyrzucanie z pamięci sektorów kiedy niepotrzebne nawet nie musi być menu. nie korzystaj z przykładów popraw viewa ogarnij odległość stawiania/niszczenia kloców no i popraw stawianie kloców - od kiedy można postawić jednego na drugiego? czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 ten shit nawet sie u mnie nie chce wlaczyc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi