Adriann Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Tytuł: Gruba Kreska: Cień ŚmierciGatunek: Slasher platformowyWstęp:Zacznijmy od tego że nie jest to jeszcze zapowiedź. W tym temacie będę wypisywał nowości co do gry ponieważ jest ich dość dużo i nie ma co zaśmiecać jednego publicznego tematu.Opis: Więc. Kierujemy losami młodego doświadczonego wojownika który po wielu trudnych wojnach z Hordami demonów wraca do domu gdzie czeka na niego..spalona wioska i wielu orków. Po pokonaniu potworów dowiaduje się że Wioska została zniszczona przez członka klanu Aurali,potężnych mrocznych magów służących siłom ciemności.Nasz bohater rusza za nim w pogoń... Mechanika gry będzie polegała głownie na prostych atakach(zróżnicowanych graficznie),szybkich kontratakach i ciosach specjalnych. Postać gracza wraz z rozwojem fabuły będzie zmieniać swój wygląd i zwiększać swoje umiejętności. Jakich przeciwników zobaczymy? Chce by byli bardzo zróżnicowani graficznie,napewno na swojej drodze spotkamy wspomnianych wyżej orków,demony,sługi czarownika(golemy,gargulce etc) nieumarłych. Planuję dubbingowane przerywniki filmowe,tylko nie wiem czy jest sens,czy wystarczą jakieś komiksy. To chyba tyle na początek,proszę o opinie.Autorzy:Programowanie: Adrian MarzecFabuła: Adrian MarzecGrafika: Adrian MarzecMuzyka: Adrian Marzec Screeny: Screen z najnowszej wersji,będę dodawał nowe jak najczęściej(to nie jest ostateczna wersja grafiki,ciągle nad nią pracuję):http://www.gmclan.org/uploader/6054/screen350822.pnghttp://www.gmclan.org/uploader/6054/screen42a700.png Pierwszy efekt ognia i deszczu,ale chyba jeszcze je poprawie troszkę. ps: dla porównania,pierwszy screen z serii Gruba Kreska,jestem dumny z tego rozwoju: http://www.gmclan.org/uploader/6054/screen1.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Szczerze mówiąc to jest ######ście, dodaj tylko cienie na podłożu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Bedą,dużo siedzę nad grafiką,postaram się nie zawieźć was. I jeszcze jedna sprawa. Gdyby ktoś chciał zostać testerem,ale nie samej gry,ta osoba byłaby spamowana szkicami koncepcyjnymi,fragmentami fabuły,kilmikami\komiksami(zobaczy się z czasem.),moją muzyką,animacjami,grafiką i wkońcu samym gameplayerm. Gdyby jakieś ogarnięte i cierpliwe osoby znalazły chwile czasu proszę o kontakt(gg w profilu lub na priv) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Wygląda świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArhiX Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Bardzo fajna grafika i ta animacja postaci. Wygląda świetnie na tą chwilę. Ja lubię siedzieć nad fabułami i jakimiś projektami potworków, więc jeżeli chcesz to wal śmiało na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoszę sie do ciebie jak będe miał coś to oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 jeszcze efekt ognia(palące się budynki) trochę tilesów,masa trupów na ziemi i grafika z prologu będzie wmiarę gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Środek jakiś pusty , więcej budynków , desek walających się po wiosce , zabitego bydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Będzie tego pełno, wieczorem może już będzie screen z gotowym graficznie prologiem. Dziś zajmę sie tylko grafiką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 W to puste miejsce daj może zniszczoną studzienkę. A no i podłoże wydaje się zbyt rozmyte w porównaniu do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ostatni dziś screen chyba. Ogień w ruchu lepiej wygląda;p Pozatym nie jest już tak pusto,graficznie powoli gra sie rozwija Ps: co do podłoża to..z tym mam spory problem,średnio mi wychodzi jego narysowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Pożar w deszcz trochę dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wyniknie z fabuły skąd ten pożar, a deszczyk jest malutki,nie da rady zgasić Apropo fabuły,co sądzicie,robić przerywniki filmowe czy wystarcza dubbingowane komiksy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Zależy jakie to będą przerywniki filmowe lub jakie komiksy.. Może daj jakąś małą próbkę filmu i komiksu i wtedy porównamy, które lepsze.. Ps. Tak nawiasem, to mi się wydaje, że komiksy bardziej będą pasować do takiej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wydaję mi się, że filmiki będą lepsze. Choć dobrze wykonany komiks też będzie dobry. Co do screen' a: - krowa stoi i leje się z niej krew (raczej powinna leżeć) - wbij inaczej kolesia na pal, nie w poziomie tylko w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ta krowa jak dla mnie wygląda jakby stała, fajnie jakbyś poprawił dym. Jak dla mnie było by super gdyby były przerywniki filmowe, ale to od ciebie zależy czy będzie ci się chciało. I jeszcze animacja biegu, przypatrz się trochę bardziej w których momentach wybija sie w potietrze i do których w nim jest, bo jak kladzie lewą nogę to haczy o ziemię u ciebie. ps. Jak będzie ci już potrzebny dubbing to możesz dać znać na gg albo coś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Do takiej komiksowej grafiki w całej grze bardziej będą pasowały komiksy, według mnie :) E: @cow topic - nom, krowa powinna leżeć, a nie stać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ja też za komiksami, a co do skrina to już zostało wymienione: krowa stoi, dym kiepski i ja bym poprawił ten łep na palu, bo tak dziwnie cieszy ryja :P Aha, i tylko jeden patyk u samej góry w palisadzie rzuca cień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 No teraz zauważyłem że wygląda jakby stała;D Komiks do pierwszych kilku misji na papierze jest już,zrobie na próbę intro.to będzie trochę gadania z napisami i 3-4 scenki. Co do dubbingu to będe potrzebował kilku osób,ale na to za wcześnie jeszcze,takie rzeczy to..w połowie grudnia gdzieś @up. wszystkie,ale palisada z tła troche słabszy,poprawię to:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Zjebałem ogień ale nie chciało mi się od nowa go robić ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 20 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Kurna, albo gruba kreska albo jakieś gradienty bez konturów, weź się zdecyduj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dobra dobra. Jeszcze sprawa muzyki,chyba sam coś spróbuję zrobić,znacie jakies fajne programy do tworzenia muzyki?(jakieśproste najlepiej):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArhiX Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja polecam Acid do tworzenia muzyki z loopów. Loopy łatwo znaleźć - jest wiele stron z darmowymi dźwiękami. A do bardzo prostej edycji dobry jest program MP3DirectCut. Można nim przyciąć dźwięki, wzmocnić je lub osłabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 FL studio + wtyczka np edirol orchestral i mozesz zrobić całkiem fajne kawałki. A do obródki/przycinania jak dla mnie jest najłatwiejszy audacity. Albo mozesz wykorzystać coś od Ludzixa albo Selducka: http://ludzix.newgrounds.com/audio/ http://maestrorage.newgrounds.com/audio/ Mają ekstra kawałki i z pewnoscia będziesz mógł za darmo je wykorzystać, ale najpierw kontatkt z nimi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKM Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak na razie bardzo ładnie się prezentuje, naprawdę podoba mi się styl grafiki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 @Nirvan Wolę samemu najpierw spróbować,kilka pomysłów mam nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ANtY: No, przykro mi ale to jakieś takie sztuczne... Z całym szacunkiem of course :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ANtY: No, przykro mi ale to jakieś takie sztuczne... Z całym szacunkiem of course :) Of course :) To i tak na szybko było, bez żadnego pomysłu, ot tak sobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Szybkie,ale zainspirowało mnie trochę do zrobienia tej wioski.;D Jeszcze trochę pozmieniam dzięki temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Rób waść w tym stylu, jaki do tej pory jest. IMHO tak wygląda ######aszczo, jakoś tak bardzo fajnie. Nie umiem skonkretyzować, ale powiem tylko, że tak jest zaje. E: o, od kiedy gmclan automatycznie cenzuruje bluzgi? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi