Sminer Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witajcie! Mam pytanie dotyczace prrgramow do tworzenie gier 3D. Slyszalem ze Game Maker nie nadaje sie za bardzo do robienia gier w 3D. Znacie jakies dobre programy stworzone głównie do tworzenia TAKICH gier? Najwazniejsze dla mnie by bylo, gdyby mozna było zrobic w nim gry podobne min. do Minecrafta. Obojetnie jaki jezyk programowania bedzie do tego potrzebny. Dziekuje za odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 The 3D Gamemaker - nie polecam. Unity 3D - dużo ostatnio o tym piszą. UE3 - taki se Unreal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Przetestuje Unity 3D i UE3 i odpowiem ci ktory lepszy wedlug mnie. Thx za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Unity 3D jest dobry, ale odpycha swoim majestatem. -------------- CryEngine3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Zamiast UE3 wpisz UDK bo tamto jest edytorem w którym można było robić mody do UT a UDK to dev kit na silniku UT. Jeszcze Crytek udostępnił CryEngine > http://mycryengine.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 3d game studio jest ok, ale bez płacenia zapomnij o graficznych wodotryskach czy multi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 A jakiego jezyka najlepiej uczyc sie po GML ?? Chcialbym sie juz uczyc jazyka programowanial, ktory jest (najlepszy), najczesciej uzywany do robienia lepszych gier w 3D. Minimalnie podobnych do Minecrafta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 @up C++ i jakieś liby. Minimalnie podobnych do Minecrafta? Piksel party Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Tak jak wyżej lub java(tak jak Minecraft). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Slyszalem wlasnie ze C++ jest najlepszym jezykiem do programowania. Sciagnolem sobie dzisiaj poradnik C++ od zera do gier kodera. I zaczynam sie uczyc^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 @ up prawda. najlepszym i najczęściej wykorzystywanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ale gry w 3d robi się ciężko. Ja próbowałem w Irrlicht, ale to strasznie trudne do ogarnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Prawda trudniej, dużo trudniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 mam nadzieję, że ten spam w stylu cpt. obvious i przytakiwanie się skończy, bo bezsensowne wypowiedzi zaśmiecają forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Sprawdź frameworki na SourceForge, jest sporo programów do tworzenia gier 3d nie wymagających zbytnio programowania (np Reality Factory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ale co to za satysfakcja. ;( Ja bym wolał zrozumieć Irrlichta i zrobić w nim jakąś małą gierkę, niż jakimś gotowym programem bez linijki własnego kodu zrobić nie wiadomo co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Reality Factory - Co mu proponujesz? Nie rozwijany? Jak już to może Esenthel Engine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 A jaki jezyk uwazacie za lepszy -C++ -C# (C Share) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKM Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jeżeli chcesz stworzyć grę 3D możesz użyć Cry Engine 3, jest za darmo na stronie Crytek z tego co pamiętam, ja się nie znam na takich rzeczach, raz tylko kiedy odwiedzałem ich stronę to zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi