Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Myślałem że ty skoro tyle mi tu pomogłeś jesteś jednym z najbardziej umiejętnych gości na tym forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Wesoła prawda jest taka, że mnie tu nienawidzą i jestem do dupy we wszystkim, ale momentami daję radę :thumbsup: @Dark - wiem, ale chciałem dać jak najprostszy kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 On jest jednym z najmniej umiejętnych :D (bez urazy Bedziu...) E: wstydze sie tego kodu xd E2: Bedziom, lepiej dać dobry kod, a nie najprostszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 też tu nie mam za specjalnej reputacji ale trudno :D PS za chwilę dodam dwa nowe screeny, z próbnej sceny batalistycznej - przeciwnik jeszcze nie odpowiada na nasze ataki, ale został zraniony :P Karolo, którego kodu się wstydzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Tego mojego, który dałem. @Karolo - nie obrażam się z prostego powodu - twierdzę tak samo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Przecież nie taki najgorszy ten kod - ważne żeby dobrze działał, jego konstrukcji gracz przecież nie będzie widział xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Ale jest pewna sprawa - optymalizacja :) Na nowych screenach jest już więcej obiektów, ale co to jest to okrągłe brązowe po lewej stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 jeśli chodzi ci o ten rząd brązowych kropek, to to drewniane ogrodzenie/palisada w moim wykonaniu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Aaaa... fenks :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 a to koło w ekwipunku? :D Bedziom, swojego kodu sie wstydzę, nie chce mi się pisać całego, a potem byłoby, że nie umiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 kółeczko w ekwipunku będzie złotem, jeszcze później (kiedy będzie potrzeba posiadania kilku talarów) pojawi się tam liczba. Tak samo będzie z ładunkami prochowymi, okienko pod pieniędzmi. E: a oto i udało mi się zrobić system ładowania - jeśli chcesz strzelić, musisz najpierw załadować - póki co jest to tylko kliknięcie, ale z czasem dodam do tego osobny sprite, a czas ładowania będzie wynosił kilkadziesiąt sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 spodnie/pludry/hajdawery Toż to jedno i to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie, to bardzo wielka różnica. Spodnie, ewentualnie spodnie węgierskie - to dosyć obcisłe spodnie noszone przez szlachtę Rzeczypospolitej. Jak większość polskiej mody trafiły do nas z Węgier. Pludry to krókie (trochę poniżej kolan) bufiaste spodnie noszone na zachodzie, stąd nazwa "pludracy" na Francuzów, Włochów, Szwedów, Niemców itd. Hajdawery to popularne w województwie Kijowskim (Ukrainie) bardzo szerokie spodnie. Nosili je zarówno tamtejsi szlachcice, Kozacy jak i chłopstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Widzę że bardzo dokładnie przeszmuglowałeś wikipedię. Ja też jakiś rok temu chciałem zrobić RPG-a z możliwością rozbudowy wioski i przejmowania wiosek innych, ale skończyło się na poruszaniu się i systemie walki może jeszcze wrócę do tego projektu ale póki co muszę się zastanowić czy opłaca się nią robić w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 O nie, wikipedię omijam z dala, korzystam z oryginalnych XVII wiecznych rysunków, portretów, druków i pamiętników - to pewne źródła, a w wikipedii może się wypowiedzieć każdy, kogo kontakt z historią ogranicza się do obejrzenia "Ogniem i Mieczem" E: i o ile będzie możliwość podbijania wiosek po zajechaniu dworu sąsiada, to póki co nie myślałem nad ich rozbudowywaniem - ale może być fajna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Porobiłbym grafikę do czegoś top down..jak mnie przekonasz na gg do swojego pomysłu to mogę zrobić coś. GG w profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Póki co grafiką zajmuje się Sheriff, ale jeśli któraś będzie wymagała poprawy - na pewno się zwrócę (jeśli nadal będziesz miał ochotę) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Stary ty się śpiesz, a nie, bo Adrianna stracisz. :D edit: Poza tym, czemu by nie mieć dwóch grafików xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 25 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie żeby coś, ale jak na moje oko to wszystkie grafiki wymagają poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie to nie;p I jeśli któraś z tych grafik ma taka zostać to..nie będzie dobra gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie, to bardzo wielka różnica. Spodnie, ewentualnie spodnie węgierskie - to dosyć obcisłe spodnie noszone przez szlachtę Rzeczypospolitej. Jak większość polskiej mody trafiły do nas z Węgier. Pludry to krókie (trochę poniżej kolan) bufiaste spodnie noszone na zachodzie, stąd nazwa "pludracy" na Francuzów, Włochów, Szwedów, Niemców itd. Hajdawery to popularne w województwie Kijowskim (Ukrainie) bardzo szerokie spodnie. Nosili je zarówno tamtejsi szlachcice, Kozacy jak i chłopstwo. Ale i Hajdawery i Pludry to spodnie towarzyszu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Póki co grafiką zajmuje się Sheriff, ale jeśli któraś będzie wymagała poprawy - na pewno się zwrócę (jeśli nadal będziesz miał ochotę) :D Wszystkie wymagają poprawy, a raczej remaka. Pisz lepiej do Adrianna i to w trybie natychmiastowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie to nie;p Może ktoś inny się skusi;p Nawet jeśli to musiałby mnie przekonać do swojego pomysłu i tego że skończy grę;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jak wydajnosc?Jesli chcesz ja bardziej podpracowac to pisz w cpp, gm jest za wolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jak wydajnosc?Jesli chcesz ja bardziej podpracowac to pisz w cpp, gm jest za wolny. Dziękujemy za opinię experta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ale i Hajdawery i Pludry to spodnie towarzyszu może i tak, ale oprócz hajdawerów i pludrów zapisałem też zwykłe spodnie myśląc o tych szlacheckich, które nie mają jakiegoś szczególnego określenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ach. Więc twórz dalej na chwałę Bożą. ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Myślałem nad dodaniem jakichś duchów i klątw, w zgodzie z wierzeniami XVII-wiecznymi. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 To nie będzie realistyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 butelkoń też nie jest realistyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi