Shil Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Natchnęły mnie prace na forum, więc wrzucam co naskrobałam. Będę wrzucać inne jeszcze. Drobne przedmioty, jak ktoś potrzebuje, to niech pisze, może uda mi się szybko narysować, nie chcę nic obiecywać. Proszę o opinie. Z góry piszę: prace wykonane w Paintcie. :) edit: obecne poprawki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Coś mi się nie chce wierzyć że w Paincie ;) Zbyt dobrze to wygląda :D Pokaż na próbę człowieka lub jakąś inna istotę żywą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Coś mi się nie chce wierzyć że w Paincie ;) Zbyt dobrze to wygląda :D Pokaż na próbę człowieka lub jakąś inna istotę żywą. Musiałabym najpierw narysować, a to zajęło mi 4 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Musiałabym najpierw narysować, a to zajęło mi 4 godziny dlatego uzywa sie lepszych narzedzi niz paint, co nie zmienia faktu ze grafika ladna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nieźle, jak na Painta. Jakbym miał oceniać to 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to jest piękne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nieźle, jak na Painta. Jakbym miał oceniać to 5/5 Co to ma znaczyć ? Co do twoich grafik, to są przeciętne, mają za mało detali, po prostu są dopiero nie skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Co to ma znaczyć ? Co do twoich grafik, to są przeciętne, mają za mało detali, po prostu są dopiero nie skończone. Co rozumiesz przez detale? Chodzi o teksturę drewna, cień czy to że nie ma lampy, kamyka, jakiegoś pudła? edit: w sensie czy chodzi o ilość przedmiotów, czy o samą jakość, szczegółowość, przedmiotów już się znajdujących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Chodzi o tekstury, dach z dachówek jest za czysty, nie ma żadnych zabrudzeń, a deski przypominają tabliczkę czekolady, i w ogóle nie podoba mi się ta słoma, nie pasuje do reszty stylu, chodzi mi o słomę na dachu i w stajni. To drzewko po prawej też psuje cały efekt. W ogóle nie podoba mi się Izometria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 szpaq, to jest po prostu inny styl. Mniej wchodzi w detale, bardziej skupia się na grze światłem. Mi się nawet podoba. Coś mi się nie chce wierzyć że w Paincie No ciekawe bardzo, przybliż sobie i przetraw na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Chodzi o tekstury, dach z dachówek jest za czysty, nie ma żadnych zabrudzeń, a deski przypominają tabliczkę czekolady, i w ogóle nie podoba mi się ta słoma, nie pasuje do reszty stylu, chodzi mi o słomę na dachu i w stajni. To drzewko po prawej też psuje cały efekt. W ogóle nie podoba mi się Izometria. Jesteś okrutny. :crying: Ale poprawiłam deski. :) dachówki prawie... :) Na razie siana nie, bo nie mam pomysłu na nie, w sumie mi się podoba.:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Siano jest spoko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ładne deski, a siano świeci, rzuca światło na wewnętrzną ścianę tego domku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Shil poczytaj o AA, przydało by się/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Pięknie wygląda kamień po lewej :) Z chęcią zagrał bym w grę z takim pixelartem :D Wszystko piękne poza wozem który wygląda jak karton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 grafa cudna ale bo kilku minutach przyglądania się nadal nie wiem co to jest między wozem a widłami:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Shiiil - jedyne do czego mógłbym się chyba przyczepić to jakiś dziwny cień który rzuca drzewko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 fajne te grafiki ale chyba lepiej by to wyglądało jakby trawa miała teksturę na całym obrazku. Poza tym na tym słomianym dachu widać po przybliżeniu zielone piksele (chyba pozostałości po trawie). Tak właściwie to nie wiem po co ten temat, jak można było to w galerii grafik umieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Your mind is screaming for salvation! Wybacz ale nie podoba mi się to. Słoma wygląda jakby świeciła. Nie tylko że zły odcień żółtego ale... Jest... Fluorescencyjna. Jak już zrobiłaś zmechacenie między tymi domkami to lepiej jakby ono było na całym obrazku. And your world is gonna blow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 jak tak teraz patrzę to rzeczywiście jeśli w szopie nie ma światła to ta słoma strasznie świeci i nie pasuje do stylu. przygaś ją i będzie sponio. Deseczki teraz cód miód @EDITH PIAFFFF: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dziękuję wszystkim za komentarze :) wyjątkowo dobrze dziś szło wyrażanie "sensownych" opinii, jestem mile zaskoczona. Już poprawiłam siano, choć Próbowałam anty alias zrobić. Widać? Tekstury trawy nie ma wszędzie, gdyż nie jest to docelowa tekstura - chciałam ułatwić Wam kopiowanie sobie budynków. Stwierdziłam po prostu, że tak łatwiej będzie je wyciąć. Mogłam dać białe tło, ale lepiej mi się pracuje na zieleni. Nie wrzuciłam tego do galerii grafik, by mieć porządek, bo zamierzam w przyszłości wrzucać tu resztę budynków. @Wojzax: czym przygasiłeś siano? ręcznie pixelowałeś ciemniej? Rzeczywiście muszę je przyciemnić. Przerobiony rysunek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ja myślałem że w tej szopie to jest lampka która to światło rzuca :P I jakby się dokładnie przyjrzeć i powiększyć obrazek to domek po prawej ma prześwitu w dachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 pikselkowałem ręcznie, chociaż łatwiej mogłem to zrobić w photofilterze. Z tym że nie jest to przyciemnianie, a jedynie zgaszenie odcieni. @EDIT: Like this? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Wciąż chyba za mocno się jarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ja bym prezyciemnił wnetrze stodoły, mimo że światło tam wpada to nie w takich ilosciach aby oswietlic sciany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 i to jest to :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 i to jest to :thumbsup: +1 Teraz jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ja bym prezyciemnił wnetrze stodoły, mimo że światło tam wpada to nie w takich ilosciach aby oswietlic sciany. Bardzo ładne. Jeśli pozwolisz to wezmę tę wersję i ją umieszczę, wraz ze swoją, by ktoś miał dwie. Bo to jest bardzo ładne, ale widać że to filtr, nie pixelowane. Tu jest wersja, którą pixelowałam, nie jest tak ładny efekt przejścia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Siano ma ładne, intensywne odcienie, co nie zmienia faktu, że wciąż nie jest prawidłowo pocieniowanie. Niech praca alwina będzie dla ciebie wzorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 w alwinowym trochę za bardzo gradient widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi