Mentoss Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Gdyby wszystko mierzone było staraniem, to prawdopodobnie byłbym w grupie mistrzów świata. A nie jestem (zdobyliśmy, bodajże, osiemnaste miejsce z ponad czterdziestu drużyn, ale nie pierwsze). I to by było na tyle na temat starania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tak, tylko że to jest krzywdzące dla niektórych, ja na przykład umiem zrobić w miarę zgrabną grafikę i w to złoże chwilę czasu, a takiemu karolo zajmie to 2m i nic nie wygra, a kto się więcej starał? A czy on wcześniej też się starał? Ile czasu poświęcił na ćwiczenia, żeby teraz dobrze i sprawnie robić grafikę? 0? No cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 @2up: Czemu odrazu twierdzisz, że jestem leniem? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 ANTY pisałem hipotetycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Skoro tematem jest kosmos wydaje mi się że typowe zdjęcia można by wykorzystać.. ja chcę mieć w grze realistyczną grafikę więc muszę użyć po prostu fotografii której sam nie jestem w stanie zrobić. To nie las że wyjdę z aparatem i pstryk. Choć z drugiej strony - http://designreviver.com/inspiration/31-br...-for-photoshop/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 I tak najważniejsza jest grywalność a nie dźwięk ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 @up: chyba grafa. ale na grywalnosc sklada sie i grafa i dzwiek i fabula itp. itd. Mozna uzyc do sieciowki 39.dll czy mam sie paprac w gm'owych funkcjach tego typu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 @up: chyba grafa. ale na grywalnosc sklada sie i grafa i dzwiek i fabula itp. itd. Mozna uzyc do sieciowki 39.dll czy mam sie paprac w gm'owych funkcjach tego typu? Pytanie tylko, żeby się pochwalić? Żaden z punktów nie mówi nic o dodatkowych plikach. Można używac np. 39dll oraz dodatkowych plikow (INI, tekstowe), które będą wysłane w jednym zipie z exekiem ? 9. Gra może zawierać rozszerzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 chociaz gra przez siec zostawie na konice, bo miesiac to troche malo na ogarniecie tego wszystkiego. Takze na 80% gra na konkurs co-op bedzie miala zablokowany. Pozniej wypuszcze juz wersje pelna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Widzę, że ktoś infiltruje moje myśli. @TheMarcQ: Jak Ty to robisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Ja sie zglaszam ale nie wiem czy na 100% skoncze do terminu(I jeszcze musze przyspieszyc z DE). A tak w ogule gra musi byc ukonczona czy mozna dac nie ukonczona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Jest jeszcze kupa czasu, ja jeszcze nie zacząłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozone15 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 A tak w ogule gra musi byc ukonczona czy mozna dac nie ukonczona? zależy co oznacza fraza "nie ukończona" ale zawsze lepiej być bliżej tych 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 no na pewno nie 25% czy coś chodzi mi tak o okolice 100% od 90%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 rzucilem pomysl gry przez siec. po prostu bedzie mozliwosc gry na 2 pady/klwiatura + pad, niestety czasu jest troche malo i gdybym nie skonczyl przed uplynieciem terminu wypuszcze potem ta gre jako zwykla produkcje na gmclanie, a na konkurs pojdzie demo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brox Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Mam pytanie, bo robię sobie grafikę w programie 3d i mogę sobie na nie wrzucać tekstury z neta czy muszę mieć własne? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A tekstury to nie grafika. Jak pisze, że grafika musi być własna to raczej pod każdą postacią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Ale mam nadzieję, że nikt do grafik nie będzie wliczać tego idiotycznego, półprzezroczystego logosa, który się wyświetla przy zapisaniu gry w niezarejestrowanym GM? No i, mam nadzieję, że jury nie będzie niżej oceniać ze względu na jego obecność :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Wtedy byłoby niesprawiedliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dobra zaczynam od następnego tygodnia bo tera trza oceny poprawić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ale mam nadzieję, że nikt do grafik nie będzie wliczać tego idiotycznego, półprzezroczystego logosa, który się wyświetla przy zapisaniu gry w niezarejestrowanym GM? No i, mam nadzieję, że jury nie będzie niżej oceniać ze względu na jego obecność :P . Oczywiście nie wpłynie to na ocenę. Myślałem nad zrobieniem konkursu tylko dla początkujących, żeby ruszyć młodszych i mniej doświadczonych graczy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Tylko jak byś określił kto jest początkujący, a kto zaawansowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Właśnie... pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Np. jak długo dana osoba jest na forum, ile gier wydała, jakie to były gry, ile razy odpowiedziała na pytania bardziej początkujących, ile pytań zadała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Właśnie... pomysły ? Hmm, nie widzę za bardzo sensu w czymś takim, bo przydałoby się zachęcić i tych zaawansowanych do robienia czegokolwiek. @Muczek: czyli kto już byłby zaawansowany, a kto jeszcze nie. Tak dla przykładu: Dyzmek jest zaawansowany, czy początkujący, sporo gier już wydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Tutaj jest granica odsiewania początkujących od zaawansowanych. Inna sprawa, że dyzmek wciąż zadaje mnóstwo pytań, i to takich bardzo łatwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Wydaje mi się, że trzeba tak temat dostosować, aby każdy miał równe szanse. I mam już nawet pomysł :] Tylko poszukam nagrody :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Jest ktoś kto już w ogóle zaczął? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Ja, ale się nie liczę, bo teraz nie mam nawet połowy skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi