MXQ Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 ja raczej też zrobię coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Nom ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 I tak wszystko wyjdzie w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Żaden z punktów nie mówi nic o dodatkowych plikach. Można używac np. 39dll oraz dodatkowych plikow (INI, tekstowe), które będą wysłane w jednym zipie z exekiem ? Jeśli tak, to czy pkt. 7: 7. Maksymalny rozmiar gry to 20MB dotyczy tylko exeka, czy dodatkowych plików również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Żaden z punktów nie mówi nic o dodatkowych plikach. Można używac np. 39dll oraz dodatkowych plikow (INI, tekstowe), które będą wysłane w jednym zipie z exekiem ? 9. Gra może zawierać rozszerzenia. Jeśli tak, to czy pkt. 7: dotyczy tylko exeka, czy dodatkowych plików również? Całej paczki po skompresowaniu metodą bezstratną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ja zrobię klasyczną platformówkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 a ja shooter, a co!! moze wygram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja też shooter,ale platformowy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Zaczęliście już coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Nie chcę nikogo zniechęcać ani obrażać, ale czy jest sens robienia mini gierek, o których świat zapomni po tygodniu i miesiąc pracy pójdzie na marne ? Proponuję zrobić konkurs (nie wiem czy to w ogóle to jest motywacja ale dobra), który trwa np. 5 miesięcy albo więcej i każdy kto weźmie w nim udział zrobi coś naprawdę dobrego i dopracowanego, coś co będzie można rozwijać, promować itd. I np. co miesiąc temat z takim konkursem będzie odświeżany, żeby pamiętać o konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrySec Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No to ja zapytam czy można używać zasobów na otwartej licencji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Marcin nie musisz brać udziału w konkursie. Coś pełno tych platformówek będzie. Ja też robię platformówke, ale logiczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja połączenie RPG z (tajemnica :P ) Marcin znając życie i tak każdy by zaczął robić grę 2 tygodnie przed ostatecznym terminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 I tu się mylisz! Ja zaczynam dziś wieczorem. Edit: Dzisiaj mi się nie chce. Zaczynam od jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 A jutro będzie futro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozone15 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 a ja się zmotywuje i zrobię RTS'a jak zauważyłem, jest to dość oryginalny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No oryginalny, ja zrobię Tower Defence (też oryginalny chyba ;p) E: Albo RPG :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 A ja mam pomysł i zacząłem strategię:) Może tym razem skończę.. W każdym razie już drugi dzień cisnę i dobrze idzie. Powodzenia dla konkurencji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No to ja zapytam czy można używać zasobów na otwartej licencji?? 5. Grafiki muszą być autorskie, lub narysowane przez inną osobę na potrzeby konkursu. Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Próbuje coś zrobić w 3d, ale na razie mi jakoś nie idzie, takie pytanie można używać Ultimate3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 9. Gra może zawierać rozszerzenia. Więc chyba tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 5. Grafiki muszą być autorskie, lub narysowane przez inną osobę na potrzeby konkursu. A co z fotkami np. Planet czy gwiazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 no właśnie fotki (własne) można wstawiać do gry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 raczej tak, bo Twojego autorstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No raczej wątpię że zrobię fotkę Merkurego czy Plutona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Według mnie nie powinno zabraniać użycia tła z innego źródła, skoro można używać dźwięków innych twórców. Co do zdjęć jeśli są twoje to co stoi na przeszkodzie w ich użyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Według mnie nie powinno zabraniać użycia tła z innego źródła, skoro można używać dźwięków innych twórców. Co do zdjęć jeśli są twoje to co stoi na przeszkodzie w ich użyciu. A tło to już nie grafika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 niby tak, ale nie narysujesz ładnie (idealnie) planety, słońca czy innych gwiazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 I właśnie dlatego ta zasada jest zaj*****a. Kto umie zrobic ładniej, się przyłożyc, ten więcej punktów dostanie, a nie, że wszyscy ściągną grafę z googli i będą zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tak, tylko że to jest krzywdzące dla niektórych, ja na przykład umiem zrobić w miarę zgrabną grafikę i w to złoże chwilę czasu, a takiemu karolo zajmie to 2m i nic nie wygra, a kto się więcej starał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi