Micanser Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 http://www.gmclan.org/up863.html Artow to minigra polegająca na jaknajszybszym przechodzeniu poziomów, tyle sekund ile nam zostanie, tyle otrzymamy punktów. Gra może wydawać się łatwa gdyby nie to, że możemy używać tylko dwóch klawiszy: LEWO i DÓŁ. Jeżeli chcemy np. polecieć w prawo, musimy odbić się od ściany. Grafika jest robiona przezemnie (oprucz tła), dlatego nie zdziwie się, jeśli komuś się nie spodoba. Mam jeszcze kilka pomysłów co de tej gry, jeśli uznacie że jest całkiem fajna, wydam drugą dłuższą wersje. Poziomów jest narazie 50. LINK: > http://www.gmclan.org/up863.html < Musicie ściągnąć plik ARTOW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Gra bardzo mi się spodobała, potrafi wciągnąć. :D Grafika - 7/10 (lepszej bym raczej nie zrobił) Audio - 7/10 Grywalność - 8/10 OGÓLNIE: 7.33333333333 i tak dalej/10 Dobra gra! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Bardzo ciekawy pomysł! Całkiem wciągająca gra. Mógłbyś nieco usprawnić grafikę (chociaż ta nie jest taka strasznie zła) i zmienić te denerwujące muzyczki. Zrób też wyrównywanie statku do kratek, bo potrafi on wpadać w straszne... hmmm... turbulencje. Podsumowując: gdy poprawisz to wszystko, o czym napisałem powyżej, będę ci mógł z czystym sumieniem wystawić 8+, a nawet 9. Na razie jest nieco niżej. Grywalność: 9-/10 Grafika: 7/10 Muzyka i dźwięki: 6/10 Ocena: 7+/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Fajna gierka, ale te laser co się kręcą są strasznie trudne... I oto chodzi! Patrysław, grafika jest spoko tylko nie wiem czy jego. Jeśli twoja, micanser to powiedz w czym ją robiłeś. Statek jest za szybki. OCENA: 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Patrysław, grafika jest spoko To już chyba sprawa gustu, nieprawdaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Grafika po za tłami (jak już pisałem) jest całkowicie moja i robiona w Gamemakerze, naprawde. I dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 No, no! Dawno nie było takiego czegoś na gmc :D Ode mnie 5/6 :wheelchair: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Muzyczke moge sprubować zmienić ( ale nie wiem czy na lepszą), grafiki nie potrafie już zrobić lepszej, a nad wyrównaniem do siatki jeszcze popracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Wyrównanie do siatki to tylko prosty skrypt move_snap, ale nie zawsze jest to dobry sposób. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Jak miał bym zrobic takie poruszanie po kratkach, tak że statek po jednym naciśnięciu klawisza będzie ciągle powtarzał ruch ( a wogule jeśli zrobie poruszanie po kratkach, gra moze zrobić się załatwa ). Co do robienia takiej graficzki, moge zrobić prosty kurs. Następną wersje wydam za kilka dni, dopiero teraz zauważyłem że nie da się przejść levelu 43, ale postaram się to poprawić. Moze zrobić mały konkurs, na to, kto dojdzie do jak najdalszego levelu (będzie trzeba pokazywać screeny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 grafa 6/10 muzyka 7/10 grywalność 7/10 oryginalność 10/10 w sumie 30/40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Która muzyka wam najbardziej nie odpowiada (i jaką proponujecie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Jestem zwolennikiem cięższego grania, ale do klimatów tej gry pasowałby lekki trance :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Ciekawa gra :) Grafika może być, choć mógłbyś ją troszkę podpicować. Muzyki nie ocenię, bo miałem wyłączone głośniki ^^ Ogólnie gra się przyjemnie, większych zastrzeżeń nie mam. BP: Wczoraj wpadłem na pomysł prostej gierki w stylu Skobana z Heavy Metalem w tle ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 BP: Wczoraj wpadłem na pomysł prostej gierki w stylu Skobana z Heavy Metalem w tle happy.gif Nie miałem na myśli aż tak cięższego grania ;p . Raczej na myśli miałem rock, punk itp. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Nie miałem na myśli aż tak cięższego grania ;p . Raczej na myśli miałem rock, punk itp. ;p Punka nie trawie :/ Ale rock jak najbardziej :) Mincaser: Muzyczka może być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Zrobiłem poprawioną wersje, ze zmienioną muzyzką i lepszymi tłami, poprawiłem też błąd w levelu 43. Ocencie czy ta muzyka lepiej się nadaje od poprzedniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam Patrząc na screen to gra prezentuje się bardzo dobrze, ładna grafika podtrzymująca klimat gry, niestety mam zepsutą kartę graficzną i przy tej grze wysiadła mi karta. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Zrobiłem (prawdopodobnie) ostateczną wersje mojej gry: http://www.gmclan.org/up863.html Musicie ściągnąć plik ARTOW_VG. Jest teraz 80 leveli (nie chciało mi się robić setki), pierwsze 50 pozostało bez zmian. Jest mozliwość zapisu i wczytania gry, a także mozliwość wyczyszczenia tablicy wyników. (Mimo że to moja gra, nie udaje mi się przejść nawet 20 leveli :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 ja jak robie gre to jak zrobie jkakiś level puźniej go przechodze i dopiero jak uda mi sie przejść zostawiam go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi