Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 26 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Job to kino niezależne, więc nie ma co się spodziewać jakiś większych ambicji, po prostu nie te czasy. "Ujdzie", lepsze to niż filmy z fałszywymi przesłankami i głupim morałem. Tu nawet nie chodzi o to czy ten film ma ukryty przekaz albo jest moralizatorski. On po prostu składa się z miliona gagów znanych z kawałów i powiedzonek, a własnej inwencji, oryginalności jest tyle co kot napłakał. Jakby reżyser chciał upchać wszystko co wydało mu się śmieszne przez te lata w jednym filmie, posklejać w jedną, niekoniecznie trzymającą się kupy całość. Są nawet filmy które opierają się na absurdzie i nie są spójne, ale nie mają tej wady którą ma Job - nie są nastawione na młodego, tępego odbiorcę który lubi śmiać się z rzeczy które już zna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Chyba Bedziu polecił wcześniej "Sum tak zwany olimpijczyk". To jest zdecydowanie the best of my life! Film który oglądałem cały z bananem ma ryju :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Tu nawet nie chodzi o to czy ten film ma ukryty przekaz albo jest moralizatorski. On po prostu składa się z miliona gagów znanych z kawałów i powiedzonek, a własnej inwencji, oryginalności jest tyle co kot napłakał. Jakby reżyser chciał upchać wszystko co wydało mu się śmieszne przez te lata w jednym filmie, posklejać w jedną, niekoniecznie trzymającą się kupy całość. Są nawet filmy które opierają się na absurdzie i nie są spójne, ale nie mają tej wady którą ma Job - nie są nastawione na młodego, tępego odbiorcę który lubi śmiać się z rzeczy które już zna. Właśnie chodzi mi o to, że żadnych ukrytych przekazów nie ma. Rozumiem, że film jest prymitywny i powiela wszystkie stare żarty, jest lekki i tyle. O wiele lepsze to, niż napchane polskimi pseudo-gwiazdami pseudo-komedie pseudo-romantyczne. Przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 OJCIEC CHRZESTNY Cała trylogia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 This is England. Polecam go każdemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 - Blues Brothers - Blues Brothers 2000 <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 27 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Oh, flaczku, właśnie miałem to pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ali G Indahouse :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ali G Indahouse :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ali G Indahouse :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 House IndaAliG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 GAliouse Indaho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ali G Indahouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 The room O kurka wodna C-c-c-c-combo breaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ano, nie można nazywać się fanem kina jak się nie zna The Room :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Yep, nie znam :( Social Network Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 za ohhaimark! dodałem 3 oceny w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Anakonda lepsza, maaaan.(byle którą część wkleiłem :P) EDIT: Jakiś czas temu oglądałem to g***o. Nie wiem jakim cudem ma to AŻ 6 gwiazdek. :| EDIT2: Teraz mnie się to przypomniało, bo to oglądałem w czerwcu, ale aż nie wierzę jaki ja litościwy byłem. AŻ 2 gwiazdki dałem! WOW! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Amerykanie mają ostro nasrane żeby nawet starożytną Grecję umieszczać u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Amerykanie mają ostro nasrane żeby nawet starożytną Grecję umieszczać u siebie. Film jest na podstawie książki. A "przeniesienie" jest nieźle zrobione(w filmie nie wiem, nie oglądałem) i nie dotyczy samej Grecji ale to już trzeba przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Ksiega ocalenia Fajny klimacik falloutowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Z tego co widzę po fotkach możliwe ,że fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 30 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Gary Oldman i falloutowe klimaty, kolejny film na mojej liście do objrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Gary Oldman i falloutowe klimaty I Tom Waits, ziomuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Braveheart i Beowulfy. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Zarzućcie jakąś groteskową komedią na poziomie. Obejrzał bym sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 "Ksiega ocalenia" oglądałem oceniam 10/10. Doskonały motyw biblii! @kt1117 przez co rozumiesz "groteskowa"? Może "Z.F. Skurcz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Coś jak Mash. Albo książka $22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Albo książka $22 No to droga ta książka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Paragraf 22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi