alwin Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Hejka, ze względu na większą ilość wolnego czasu w zbliżających się tygodniach chciałem Was zapytać czy znacie jakieś ciekawe filmy? Ogladam wszystkie gatunki jezeli o to chodzi, lubię dramaty czy ambitniejsze kino:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Grudnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 -Fight Club (1999) -Że życie ma sens (2000) -Dzień Świra (2002) -Ojciec Chrzestny (1972) -Wściekłe Psy (1992) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Walkiria, 300, matrix, LOTR, Szeregowiec Ryan, Madmax (czy jakoś tak... ogólnie z lat 70.), karmazynowy przypływ, das boot (okręt) i teraz nie pamiętam więcej tytułów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Wrota do piekieł, Pozdrowienia z Paryża, Chłopaki nie płaczą, Czas surferów, Constantine :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A jak chcesz coś totalnie zrytego i chorego, obejrzyj Jaja w tropikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Szklana pułapka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Szklanką po łapkach, Sierżant Bilko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Szklana pułapka 4 jest dobra :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 22 Grudnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przebudzenie/a (Aweakings, ale nie jestem pewny) i Ptasiek (Birdy) ostatnio oglądałem w tv, z kategorii dramat/cięższy film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Grudnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Szklana pułapka :) Plusik dla Ciebie -Dogville -Sokół Maltański -Niezniszczalny -Fargo -Za garść dolarów więcej -Na nabrzeżach -Taksówkarz -Wściekły Byk -Full Metal Jacket -Mulholland Drive jak chcesz więcej pisz na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Tożsamość Bourne`a i Krucjata Bourne`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autsajder Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Horror of malformed men oraz Strange Circus :thumbsup: pierwszy to klasyka japońskiego horroru (eroguro bodajże), a drugi to dramatowe-coś ze wspaniałym zakończeniem. poza tym Long Dream i Tetsuo (pierwsza część). a Serbski Film jest całkiem wesoły, seksowna scena z noworodkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Pooglądaj sobie filmy Kubricka, szczególnie Mechaniczną Pomarańczę :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 22 Grudnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Pulp Fiction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mega Broń 3 i 3/4 i Mega Broń 2 i 2/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Chyba "Naga" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Tak dawno to oglądałem, żę zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Kick Ass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Edward nożycoręki :3 chyba jedyny na którym mało się nie rozwyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zabójcze ryjówki. W pociągu słyszałem, że dobre, poprzebierali psy za ryjówki i dzisiaj to już bardziej komedia niż horror :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Był już taki temat. Ale ok, moje propozycje to: Donnie Darko Fight Club Zagubiona Autostrada Skazany na bluesa Pierwszy i trzeci są dość trudne. Trzeba lubić tego typu psychodele, żeby się spodobało. A jeszcze z komedii to Tenacious D in the pick of desteny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zabójcze ryjówki Oglądałem i potwierdzam, że film naprawdę dobry a ryjówki straszne. SPOILER: murzyn ginie pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Dzięki wszytskim, w szczególności za filmy 'trudne'. Z ostatnich to może polecam Incepcję i wyspę tajemnic. Zielona mila z hanksem też dobra. O requiem dla snu jest kozackie, muzykę pewnie każdy kojarzy ale czy film oglądaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zielona mila jest do kitu (moim zdaniem). Oglądając ją miałem wrażenie, że ktoś mnie próbuje nabrać. Można było znacznie lepiej przygotować widza na fakt, że to film o cudach, a nie, że nagle cały sens się wali i film obraca o 180 stopni. Poza tym co to za ściema, że bez problemu można wyprowadzić ponad 2-metrowego murzyna z więzienia? Film, który zgrywa bardzo piękny i niby ma wzruszać. Jedyne dobre w tym filmie to rola tego wrednego strażnika. Koleś grał świetnie i tylko sceny z nim były coś warte. Chociaż to i tak lepsze niż Buntownik z wyboru. W przypadku tego drugiego jestem pod naprawdę ogromnym wrażeniem, że takie gówno zdobyło taką popularność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wiesz.. gdyby zrobili bardziej 'realnie' to film zakończył by się tak jak mówisz w momencie gdzie mieli murzynka wynieść z kicia a nie oto chodziło:) To miał być film piękny, nawet zaryzykuję stwierdzenie że prawie baśń. Reżyser wiedział co robi , dzieki temu jest tak popularny i lubiany(film). Krytyka słuszna ale moim zdaniem i tak warto go zobaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wiem co reżyser chciał osiągnąć. Ale stwierdzam, że trochę to nie wyszło. I powiem jako osoba, która na filmach wzrusza się bardzo łatwo: nie podziałał na mnie. Po prostu są filmy w których dzieją się cuda i widza to nie dziwi, "bo to film o tym". A tu jest to całkowicie niespodziewane i gdy nagle następuję niesamowite uzdrowienie zapalenia pęcherza aż ciśnie się na usta pytanie "Co tu robi ta scena?!". Potem już wiemy jaki to film i już nas to nie dziwi. Za to pojawiają się inne niesamowite rzeczy. A scena jak koleś bez gąbki spala się na krześle jest dla mnie trochę zbyt efekciarska. To też do tego filmu nie pasowało. Co do Incepcji: Mógłbym ją zjechać totalnie za kompletną nieznajomość tematu oraz paskudne odwzorowanie rzeczywistości snu. Byle tylko napchać efektów i przyciągnąć jak najwięcej amerykanów. Ale mimo to film mi się podobał, bo od początku byłem przygotowany na to, że to tego typu film co nie trzyma się faktów, a stawia na efekty. No bo kto widział by sen się rozpadał w taki sposób, że walą się budynki i różne rzeczy wybuchają gdy sobie uświadomimy, że to sen? To tak wcale nie wygląda. I takie szczegóły i trzeźwość myślenia w śnie? Niesamowite! Polecam ponownie wspomnianą wcześniej przeze mnie Zagubioną Autostradę. Ten film doskonale przedstawia rzeczywistość senną. Tworzy doprawdy niesamowity klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 O muszę to dorwać. Widzę że znasz się na rzeczy Platyna- dzieki za opinię. A ogladałeś Wyspę tajemnic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 O muszę to dorwać. Widzę że znasz się na rzeczy Platyna- dzieki za opinię. A ogladałeś Wyspę tajemnic? Nie oglądałem, ale opis na FilmWebie jest dość intrygujący więc się może w najbliższym czasie zapoznam. Ocena widzę też bardzo wysoka. Chociaż Buntownik z wyboru miał wyższą, a to szmira jak diabli więc się tym tak sugerować nie będę. Przypomniał mi się jeszcze dobry film "Smażone zielone pomidory". Chociaż on raczej nie jest z tych trudnych. Ale film i tak świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Więc polecam Ci tą Wyspę tajemnic, naprawdę dobre kino, może przyznam się do tępego umysłu ale musiałem go obejrzeć 2 razy aby do końca zrozumieć i poznać wszystkie smaczki tego filmu:) Pomidory brzmią intrygująco więc już są moje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi