iczigo Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zacząłem ostatnio programować 3 projekty naraz. Ale stwierdziłem, że będę je jeszcze długo robił. A w między czasie mógłbym zrobić jakiś silnik do GM. Tylko nie mam pomysłu na funkcje jakie by miał wykonywać. Piszcie propozycje na funkcje (Uprzedzam nie zrobię silnika wyświetlającego filmy w oknie GM bo mam coś z kodekami filmów w c++, a to w nim robię silnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 GM sam w sobie jest silnikiem. Po co Ci silnik do silnika? *Szelest szelest* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Napisz przydatne funkcje jak nie wiesz jakie. Chcesz napisać a nie wiesz co? Ręce opadają z szelestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 zrób funkcję: rob_gre(Tytuł,Typ,Autor); return(duzo); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zrób system particle który nie będzie tak zjadał kompa na śniadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zrób Game Makera który nie będzie kopulował z procesorem przez cały okres czasu uruchomienia aplikacji. W końcu inne aplikacje też chcą zamoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 gry siłą rzeczy wykorzystują tyle procka ile reszta programów im zostawi. to nie są aplikacje, że mogą się odświeżać gdy przyjdzie komunikat, w grach non-stop są prowadzone obliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zrób gma z lepszą wydajnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 właściwie to wystarczyła bo bilioteka do c++ która zawiera w sobie wszystkie funkcje z gma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 właściwie to wystarczyła bo bilioteka do c++ która zawiera w sobie wszystkie funkcje z gma :) Nie, gm ma jeszcze edytor spritów, edytor roomów, dodawanie tego wszystkiego do projektu, zmienianie głośności plików audio, no i pakuje wszystko do exe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ja będę się dalej upierał przy tej bibliotece. Dlaczego? Bo mając taka bibliotekę według mnie mamy większą swobodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ja będę się dalej upierał przy tej bibliotece. Dlaczego? Bo mając taka bibliotekę według mnie mamy większą swobodę. A bez biblioteki jeszcze większą, a w assemblerze to już w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Tak tylko jest pewna różnica w poziomie trudności między c++ a assemblera :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Tak tylko jest pewna różnica w poziomie trudności między c++ a assemblerze :P. I między c++, a gml :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 E tam. Jest taka różnica że w c++ musisz sobie pisać funkcję a w gm masz już gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 E tam. Jest taka różnica że w c++ musisz sobie pisać funkcję a w gm masz już gotowe. No niepowiedziałbym, ale ja się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Dobra widze ,że nie wszyscy rozumieją chcę zrobić silnik bibliotekę dll dla GM w c++ i czekam na propozycję co by miała robić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Polski GM byłby dobry - taka biblioteka przetłumaczona. Np. zamiast draw_text(x,y,str) może być rysuj_tekst(x,y,str). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Zamiast if Jeśli a dla foreacha DlaKażdego? Na upartego (a lepszego efektu i tak się dllem raczej nie osiągnie) to można sobie tylko aliasy funkcji zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Coś jak w Excellu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Dobra widze ,że nie wszyscy rozumieją chcę zrobić silnik bibliotekę dll dla GM w c++ i czekam na propozycję co by miała robić!Potrzebuję DLLki do obsługi portów COM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Spolszczenie GM odpada. Porty popróbuję. Czekam na dalsze propozycje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Prosta, ale wydajna biblioteka graficzna. Coś typu silniczki Psyśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Obsługa bluetooth :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Obsługa bluetooth :o nom, to by było dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 albo skanera. Coś takiego, jak na egzaminach jest można by było wtedy zrobić. pobierasz sobie 5 px z wnętrza okienka i masz odpowiedź, czy jest zaznaczone :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Jak skaner to i drukarka. Kamerka internetowa już jest ^^ Wykorzystaj inne urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Do przesyłania głosu z mikrofonu między grami w czasie rzeczywistym( tak jak w cs) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ventrilo, Skype nie ma? -.- Wiesz co? Może najlepiej dokończ tamte projekty :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 napisz program dla muzyków: śpiewają sobię do mikrofonu a na monitorze pojawia się partyturka z podstawionym tekstem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi