iczigo Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Moje pytanie jest dosyć skomplikowane. Czy można w Game Maker doprowadzić do linkowania to znaczy spakowania kilku folderów i pliku exe w jeden plik exe, który po uruchomieniu odpali wewnętrzny plik exe. A jeśli się nie da w GM to jak to zrobić i w jakim Języku? Proszę o pomoc z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Resource file, raczej tylko w tym miejscu da się wcisnąć coś do exe-ka. Ew. Stwórz jakiś VFS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=20657 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Gm ma przecież w opcjach coś takiego jak Include Files, to nie jest to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 to się nazywa bindowanie, robi to każdy instalator i GM też. (include files) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ale mi chodzi o to, że mam folder grafika i folder dźwięk oraz plik exe gra. Teraz uruchomiony jest inny program i po wykonaniu w nim jakiejś czynności pakuje on program gra i dwa pozostałe foldery do jednego pliku exe o podanej w programie pakującym nazwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 to już sobie musisz napisać...niegdyś pisałem coś takiego :) Nie tak trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Archiwum SFX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Nie wiem czy za działa ale wrzuć na dysk C i otwórz wiersz polecenia tam znajdź pliki i wpisz: copy /B program1.exe+program2.exe+grafa.jpg+muza.mp3 calagra.exe . Wtedy na dysku lokalnym pojawi ci się ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Dzięki wszystkim coś pokombinuje jeśli chodzi o dalsze propozycje temat otwarty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Może prościej jak zmienić Resource file danego programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 reshacker, albo znajac format PE samemu modyfikujesz plik wykonywalny tak by zawieral Twoje zasoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 reshacker znam i nie zawsze działa, a jak zaprogramować zmieniacz zasobów gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi