Uzjel Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mam wam do zaoferowania konkurs i to nie byle jaki. Jako, że nagroda w postaci zdjęcia warna jest już mało satysfakcjonująca ze względu na Auto Warn Level Reduce, a uścisk dłoni administratorów GMclanu może wyjść bardzo drogo, postanowiłem porozmawiać ze sponsorem. Nie uwierzycie, ale udało się! Ogłaszam więc, że główną nagrodą w konkursie jest gra na PC Dragon Age: Początek (PL) od BioWare. Każdy z was może wziąć udział w konkursie, wystarczy wysłać grę w terminie nie przekraczającym ustalonej daty. Tematem konkursu jest bitwa morska. Tak, dobrze czytacie :) Taki temat daje wiele możliwości, nie wierzycie? Podpowiem wam. Można zrobić strategię/strategię turową, gdzie steruje się flotą statków. Można również zrobić grę zręcznościową, gdzie steruje się jednym statkiem np. pirackim, gdzie plądruje się inne stateczki i grabi wyspy. Gra ma zawierać elementy bitwy morskiej, ale nie musi być to sama bitwa morska. Czas akcji i rodzaj okrętów też jest dowolny: Może to być bitwa łodzi podwodnych, albo koników morskich z klanem rekinów. Pracę można oddać po sprawdzeniu tych zasad:1. Nieoddanie pracy w terminie jest jednoznaczne z porażką uczestnika.2. Praca musi być stworzona specjalnie na potrzeby konkursu.3. Praca nie może zawierać treści obraźliwych dla innych użytkowników.4. Praca może być wykonana przez więcej niż jedną osobę, ale nagroda jest jedna.5. Grafiki muszą być autorskie, lub narysowane przez inną osobę na potrzeby konkursu.6. Gra musi być związana z podanym powyżej tematem.7. Maksymalny rozmiar gry to 20MB8. Gra musi działać na win7 oraz Vista.9. Gra może zawierać rozszerzenia.10. Gra musi być napisana w Game Makerze.11. Nie wolno umieszczać swoich projektów konkursowych przed zakończeniem konkursu.12. Konkurs jest ważny tylko wtedy jeżeli wpłyną minimum 3 prace na wystarczającym poziomie aby nazwać je grą.(Regulamin może zostać poddany zmianom) Jury to trzyosobowa komisja która jest bezstronna, nie zna programu Game Maker, ani żadnego z uczestników konkursu, oraz nie udziela się na GMclanie. Pracę lub pytania na temat konkursu proszę przesyłać na adres konkurs@oxgames.vel.pl Czas oddania prac do 17stego września.Za zajęcie pierwszego miejsca zwycięzca dostaje: Grę PC Dragon Age: Początek, Smycz ZTG i Jojo YoYoGamesDrugie miejsce: Smycz ZTGTrzecie: Jojo YoYoGames (Temat zatwierdzony przez administrację)Wyniki:Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 4. Praca może być wykonana przez więcej niż jedną osobę, ale nagroda jest jedna. Czy to nie piractwo, jeśli jedna osoba będzie miała grę i pożyczy drugiej? Nie, bo gra nadal jedna osoba. To tak jakby odsprzedać. Zresztą - grę dostanie jedna osoba a co z nią zrobi - to juz jej sprawa gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 nareszcie jakiś porządny konkurs! Piszę się na to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja się przyczepię tylko ostatniego punktu - znając życie ukończone zostaną ok. 2 gry (z tych "które można nazwać grą" to pewnie 1), i wtedy praca tych dwóch osób idzie na marne, bo konkurs zostaje unieważniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja chce jojo YYG :D Szkoda, bo gry raczej nie zrobie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Czemu gra musi być zrobiona w game makerze? Od pewnego czasu tworzę gry w C++ z SDL (tfu, tzn pisze gry) i w tym chciałbym się trenować a wy mi tu z takim czymś się wyskakujecie :unsure: zróbcie dla mnie wyjątek (wtedy będzie też wersja dla linuxa ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nie ma tak :( Ja też chce w takim razie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 a jaki to oryginał? ( chodzi mi o to czy to z jakiejś serii np. platynowa edycja czy nie? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 GM ma swoje ograniczenia wydajnościowe nad którymi inne języki mają przewagę. Ważne aby zabawa była fair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No niby tak...ale w GM'ie jest teoretycznie łatwiej i szybciej coś wyskrobać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No właśnie, dawno w GM cokolwiek robiłem :D Ale dla jojo? :D <nie zajme wyższego miejsca :)> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 będzie uzjel to zdecyduje, ja nadal uważam że uczciwie będzie jak pozostanie przy GM, ale ostrzegam że jeśli pozwoli na gry nie zrobione w GM to nie dam Wam wygrać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 powinien być jeszcze punkt w regulaminie że Psyś nie może brać udziału :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 A to why? xD Ja nie chce wygrać :D I wanna yoyo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja wziąłbym pewnie udział w konkursie ale nie chce mi się robić gry w GM'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dacus Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja nie wezmę udziału bo i tak oprócz mnie nikt nie skończy. ;) A poza tym mam oryginał Dragon Age... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja się przyczepię tylko ostatniego punktu - znając życie ukończone zostaną ok. 2 gry (z tych "które można nazwać grą" to pewnie 1), i wtedy praca tych dwóch osób idzie na marne, bo konkurs zostaje unieważniony. Powiedzmy że dwie gry będą jeszcze okej. Ale jedna gra niestety nie. Czemu gra musi być zrobiona w game makerze? Od pewnego czasu tworzę gry w C++ z SDL (tfu, tzn pisze gry) i w tym chciałbym się trenować a wy mi tu z takim czymś się wyskakujecie :unsure: zróbcie dla mnie wyjątek (wtedy będzie też wersja dla linuxa ;) ) Konkurs jest dla użytkowników GM'a i zdania nie zmienię. a jaki to oryginał? ( chodzi mi o to czy to z jakiejś serii np. platynowa edycja czy nie? ) Edycja zwykła. powinien być jeszcze punkt w regulaminie że Psyś nie może brać udziału :jezor: Psyś może brać udział, jak zrobi grę w GMie. A to why? xD Ja nie chce wygrać :D I wanna yoyo :D Nie bardzo rozumiem. Za pierwsze miejsce też jest jojo. Musiałbyś mieć albo pierwsze albo trzecie miejsce. Ja wziąłbym pewnie udział w konkursie ale nie chce mi się robić gry w GM'ie Tym bardziej nie będzie Ci się chciało jej robić w C++, ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Piszę się! Nawet mam już ciekawy pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 JOJO to plastikowy syf, wiem bo byłem na ZTG i mam. Smycz też mam, powód co wyżej. A grę może i bym chciał ale od kilku lat nie mam motywacji dokończyć jakąkolwiek grę więc niby czemu teraz miałbym mieć i do tego wygrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 JOJO to plastikowy syf, wiem bo byłem na ZTG i mam. Smycz też mam, powód co wyżej. A grę może i bym chciał ale od kilku lat nie mam motywacji dokończyć jakąkolwiek grę więc niby czemu teraz miałbym mieć i do tego wygrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Marudzicie. Tworzenie gier to zabawa i hobby. Fajnie jest chyba jak jeszcze można coś za to dostać, nie ? Zapomniałem wspomnieć że jak jojo, smycz i gra się nie podoba to może dostać w zamian 2000 punktów doświadczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 a może temat na grę inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 JOJO to plastikowy syf, wiem bo byłem na ZTG i mam. Smycz też mam, powód co wyżej. A grę może i bym chciał ale od kilku lat nie mam motywacji dokończyć jakąkolwiek grę więc niby czemu teraz miałbym mieć i do tego wygrać? Jak ta nagroda ci nie wystarcza, to rób na ten konkurs: http://glog.yoyogames.com/?p=1009 I temat obszerniejszy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Temat bardzo fajny , postaram się zrobić dobrą grę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Temat fajny mam pomysł :D Nie bardzo rozumiem. Za pierwsze miejsce też jest jojo. Musiałbyś mieć albo pierwsze albo trzecie miejsce. Tak wiem, chodziło mi o to, że, "A to why?" miało być dlaczego YXE nie moze, a "i wanna yoyo" bo chce yoyo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 miało być dlaczego YXE nie moze bo będę niezdrową konkurencją :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Uzjel , a co powiesz na temat dźwięków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 TY robisz grę, to ty zdecyduj jakie dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Raczej chodzi mu o to czy dźwięki muszą być jego czy z neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Konkurs jest dla użytkowników GM'a i zdania nie zmienię. Nie żebym coś narzucał ale jeśli pozwolisz na pisanie gier nie tylko w gm możesz na tym tylko skorzystać. Na pewno nie jest to łatwiejsze niż pisanie w gm a może przybyć trochę uczestników. Oczywiście all musiało by być pisane "from the scratch". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi