M@ILOSZ Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Czy da się ustawić dla jednego obiektu dwa lub więcej parentów? A jeśli tak, to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ustaw parenta parentowi, ale nie jestem pewien czy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie idzie ustawić parenta paretnowi o.O to jest nielogiczne. Temu objectowi, co jemu chcesz przypisać klika parentów przypisz inne. Tzn. zrób na odwrót, bo parenty działają w dwie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie zrozumiałeś mnie. Obiekty łucznik, miecznik i mag mają parenta piechota, a ten z kolei ma parenta ludzie. Dzięki czemu obiekt mag miałby parenty ludzie i piechota(o ile zadziała) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 No to zrób tak jak mówisz. Łucznika parent ustaw na piechota, jak i pozostałą dwójkę ustaw parenta piechota. A piechocie ustaw parent ludzie. Co w tym trudnego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 No, geniusze, a jak mam tak: zwykła_ściana, dach_obj, podłoga_obj, przy czym chcę żeby przez podłogę dało się przejść z dołu na górę, a z góry na dół już nie, dach działa odwrotnie, a zwykła_ściana zatrzymuje w obie strony. Wszystkie mają parent wall_group. I teraz jak dam collision_line(x1,y1,x2,y2,to co mam tu wpisać żeby odwołało się tylko do zwykłej_ściany i dachu, a nie do podłogi?,true,1) Ale zdaje mi się że się nie da więc utrudniłem sobie kod i mam to teraz trochę inaczej zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 zrób kilka razy... collision line(dsanfla, sciana) collision line(dsanfla, podloga) collision line(dsanfla, deżewi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 zwykła_ściana -> parent: obj_subwall dach_obj -> parent: obj_subwall obj_subwall -> parent: wall_group podłoga_obj -> parent: wall_group i problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi