Nikas Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 elo [cool] farkraj do mnie pisał, że może postawić serwer w minecrafcie i jest bardzo fajny a nie jak to zwykłe gówinko to co, gramy? a jak by było coś takiego: to już w ogóle więc? chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 a jak by było coś takiego: to już w ogóle To sobie kupuj Minecrafta i graj na infdevie jak chcesz takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 ja bym grał, ale poprzednie dwa okresy grania w minecrafta zniszczyły mi prawy przycisk myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Infdev jest bardzo fajny ale kupić grę przed apdejtem dla multiplayera nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja słyszałem że to będzie po updatcie w pełni płatna gra. Jednak nie sprawdzałem tego info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 hurray! w minecrafcie notch dodal: dynamiczna wode,wiadra,tablice,drzwi,drabiny,wagony,tory, i naprawil kilka bugow to w kilka/nascie dni gratz, notch. polecam i gram, w pełną wersję gram u kumpla. http://notch.tumblr.com/ http://www.worldofminecraft.com/ http://www.echidnatribe.org/Minecraft/crafting.php jeśli chodzi o custom server softare, polecam icraft i mcsharp. icraft ma przydatne narzędzia do formowania terenu, mcsharp dobrą fizykę. icraft najlepiej się nadaję, link do tutka do instalacji: 2kliki.pl/izex jakby komuś nie działało .msi mam też mój folder z pythonem: tnij.se/python btw. ostatnim razem custom server softarem był minerCPP buagam, postawcie serwa, może grabarz/farkraj/ktoś inny ze zew.ip lub przekierowanymi portami się zlituje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epiclord Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 no to niech stawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dynamiczna woda i lava jest od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 huder, ale w infdevie dodali ją 16 czerwca, to nie tak od dawna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Mam b. dobry serwer dedykowany do udostępnienia, tylko ktoś musi mi przesłać dobry serwer działający na Linuxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 icraft dziala na linuksie, przecież python jest multi-platformowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Oryginalny serwer jest przecież w Javie, to też raczej powinien pójść :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 icraft dziala na linuksie, przecież python jest multi-platformowy :) i nie wydajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 właśnie myślałem o stawianiu na iCrafcie, jednakże MC# jest szybszy. Decyzja zależy od graczy bo każdy serwer ma swoje plusy i minusy. iCrafta mogę w połowie spolszczyć lub dodać nowe komendy, jeżeli ktoś zna pythona to mógłby mi pomóc. Mam source code od MC# więc obeznani z C# mogliby dodać jakieś ficzersy. I może powiem dlaczego ja miałbym stawiać serw dla gmc a nie np. grabarz + Władza w rękach adminów z gmc + net 25mb/s + w minecrafta gram codziennie i ogólnie chyba tylko ja z tąd mam premium więc znam go od podszewki + mam ogarnięte wszystkie lepsze software'y od serverów Teraz wymienie wam zalety obydwu customów żebyście mogli wybrać: 1. iCraft + łatwość dodawania pluginów w pythonie + system banku i pieniędzy + system 'zone' które można przydzielać dla kontretnych rang lub konkretnych osób + skończona woda + multiświatowy + portale 2.MC# + stawianie nieruchomych botów + trochę szybszy na winie + multiświatowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 z tąd Bierz iCrafta i stawiaj, w końcu będzie można normalnie pograć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 właśnie myślałem o stawianiu na iCrafcie, jednakże MC# jest szybszy. Decyzja zależy od graczy bo każdy serwer ma swoje plusy i minusy. iCrafta mogę w połowie spolszczyć lub dodać nowe komendy, jeżeli ktoś zna pythona to mógłby mi pomóc. Mam source code od MC# więc obeznani z C# mogliby dodać jakieś ficzersy. I może powiem dlaczego ja miałbym stawiać serw dla gmc a nie np. grabarz + Władza w rękach adminów z gmc + net 25mb/s + w minecrafta gram codziennie i ogólnie chyba tylko ja z tąd mam premium więc znam go od podszewki + mam ogarnięte wszystkie lepsze software'y od serverów Teraz wymienie wam zalety obydwu customów żebyście mogli wybrać: 1. iCraft + łatwość dodawania pluginów w pythonie + system banku i pieniędzy + system 'zone' które można przydzielać dla kontretnych rang lub konkretnych osób + skończona woda + multiświatowy + portale 2.MC# + stawianie nieruchomych botów + trochę szybszy na winie + multiświatowy bo co wam nieruchome boty? poza tym "zone" da się obejść, a nawet zalać wodą/lawą (nawet gdy jest ustawiony respawn klocków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 prawda ale lepiej mieć taką ochronę przed budowaniem niz zadna nie? ;) Do tego admini lub modzi mogli by dostać swoje światy tak jako łapóweczkę :> EDIT: kilka modyfikacji i będę mógł za jakieś pół godziny udostepnić server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 na iCraft? daj nazwę jak hostniesz :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 prawda ale lepiej mieć taką ochronę przed budowaniem niz zadna nie? ;) Do tego admini lub modzi mogli by dostać swoje światy tak jako łapóweczkę :> EDIT: kilka modyfikacji i będę mógł za jakieś pół godziny udostepnić server co to za zabawa kiedy się samemu buduje :(? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 chodzi o możliwość posiadania np. własnego psychixowego zamku do którego nie każdy ma wstęp ; d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 to jak z tym serwerem? ja idę pod prysznic i mam nadzieję, że jak przyjdę to już będzie postawiony :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 serwer mogę stawiać właściwie :> nie ma jeszcze guest area ale to na przyszłość jakbyśmy otwierali server na ludzi a teraz to: [GMC]Server gmclanu! link: dawaj tutaj! EDIT: sorry ale niechcacy zepsulem portale na default ;P musze zrobic nowe ale dobra daje on EDIT2: portale naprawione, nie dziala tylko island ale naprawie go jutro i w ogole zmienie ta mape bo niefajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 jest ok, tylko far teraz coś naprawia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 TO JEST TEST WIEC PROSZE NIE JENCZCIE ZE COS NIE DZIALA! ;/ i zaczynam sie zastanawiac na zmiane software na MC# bo iCraft i jego python przy wiekszej ilosci graczy niz 1 robi co chce EDIT: czek dys: http://www.minecraft.net/play.jsp?server=b...5946d1dc1d477d1 JUZ NIE EDIT2: Serv po sprawdzeniu i przygotowaniu (nie na szybko jak dzisiaj) zostanie uruchomiony (może) aliwederczi i dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Włączcie serwa przed 21:30, bo po 21.30 internet mi nie działa :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Po 21:30 rodzice każą ci iść spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Server software: MC# Server name: [GMC]Server Gmclanu! Link: Server gmclanowy mapy: (/goto) - main(citybuild) - natural h4xy - tak STATUS: ONLINE notka: jezeli administracja by pozwolila mi uzywac dynamicznych stron w tagu to status servera moglby uaktualniac sie automatycznie w mojej sygnie lub w tym poscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 fajny ten serwer jaklub mnie nauczyl robic sprity oto moj pierwszy sprit ktorego pozniej skasowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tutaj macie jeszcze serwer shockera: http://minecraft.net/play.jsp?ip=mcraft.mi...&port=25565 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi