kamcio540 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wpisuje kod splash_show_video(tarzan_x.wmv,true) wyskakuje mi błąd ERROR in action number 1 of Keyboard Event for 1-key Key for object object0: Error in code at line 1: splash_show_video(tarzan_x.wmv,true) at position 19: Unknown variable tarzan_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Może trzeba nazwę filmu dać w cudzysłów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wraz z rozszerzeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 bo tak to _x rozpoznaje jako komendę, np taką jak x.mouse_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 @UP: Jesteś w błędzie :| Całość traktuje jako zmienną (wszystko co nie jest w komentarzach, ani cudzysłowiach/apostrofach, nie jest funkcją, słowami typu break, for, if, operatorami i liczbami jest traktowane jako zmienna), a ponieważ takowej nie ma - wywala błąd. @ED: + _x to nie jest zadna komenda :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 bo tak to _x rozpoznaje jako komendę, np taką jak x.mouse_x Lol co to za bzdura. Bez cudzysłowia rozpoznaje po prostu jako zwykłą nazwę zmiennej real a z cudzysłowiem to string. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 bo tak to _x rozpoznaje jako komendę, np taką jak x.mouse_x czasami się zastanawiam, czyś ty kiedykolwiek GM na oczy widział. mouse_x to zmienna globalna zdefiniowana już od początku w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 wziąłem w cudzysłów i pisze mi Video file not found (or name too long). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 sprawdź czy spisałeś dobrą nazwę pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 zkopiowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Sprawdź, czy film nie znajduje się w żadnym podfolderze, tylko w tym głównym z grą. Ew. zmień scieżkę, dla podfolderu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Film daj do folderu z grą i dopiero daj kod GML splash_show_video(tarzan_x.wmv,true) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 ale na pewno bez "" nie pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 dałem splash_show_video("tarzan.wmv",true) EDIT: nadal nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Tzn. dałeś i co działa, czy nie? Dałeś w tym folderze z grą czy nie? Kodu kolorować nie musisz, są od tego tagi [.GML.] (bez kropek) EDIT: Jak pisałem to jego edita nie było :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Dałem do folderu z gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 slash_show_video() idź ze skargą do Slasha a tak naprawde to poprostu albo zła ścieżka, albo coś innego ogółem nie wiem po co to piszę, kamcio540 to pewnie PoxiPol czy ktoś w tym stylu nabijający się z nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 spróbuj dać adres ścieżki, póki gra nie jest skończona(pełny). Może to coś da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 film mam w includes.nie wykrywa mi pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 film mam w includes wtf? :o Wrzuć film do folderu z grą i daj to splash_show_video beż żadnych includes ani nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi