zalu Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 może to nie chiński znaczek tylko jakieś bazgroły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 co do logo- za bardzo zagmatwane, jak ktos je zobaczy pomysli ze to reklama chinskiej restauracji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 heh najs, mi coś narazie nie wychodzi;/ btw copo jak z tym tutorialkiem rysowania drzewek, krzaków czy tym podobnych? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 musial bym wycinac ilustracje ze screenshotow, bo robienie drzewek w edytorze GM-a to koszmar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nah, to wywalę ten chiński znaczek, nie wiem co on znaczy :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 co do logo- za bardzo zagmatwane, jak ktos je zobaczy pomysli ze to reklama chinskiej restauracji... Nieźle. Ten ludek wygląda jak gangsta. Copoconaco, postarałeś się :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 copo: ładne, przydałby sie taki z lazorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Moje se, o takie se: https://gmclan.org/up1717_6_Forest.html :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 musial bym wycinac ilustracje ze screenshotow, bo robienie drzewek w edytorze GM-a to koszmarTo wycinaj :P A logo: nawet fajne. Ale trochę prostsze byłoby lepsze ;) Edit: Znaczy się bez tego znaku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Najlepiej tutek w gimpie albo fotoshopie, bo gma juz nie uzywam... Fajnie by było gdyby w ogole był taki sobie ludzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @copoconaco-wyglada jakby z matrixa. Moze animacje dodasz? chcialem sie swoja grafika pochwalic, tak i tutaj zolniez ale bez reki bo do broni bedzie uzyta , wiem ze gify ale chyba mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @copoconaco-wyglada jakby z matrixa. Moze animacje dodasz? chcialem sie swoja grafika pochwalic, tak i tutaj zolniez ale bez reki bo do broni bedzie uzyta , wiem ze gify ale chyba mozna Te obrazki wyglądają, jakby to był żołnierz z średniowiecza :o Moje se, o takie se: https://gmclan.org/up1717_6_Forest.html :P Naprawdę, ładne, jak na ciebie Konrad :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Moje se, o takie se: https://gmclan.org/up1717_6_Forest.html :P Zrób mi tej trawy background, albo taką mapkę z tego: drzewa, rośliny, trawa, kamienie, prosze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Te obrazki wyglądają, jakby to był żołnierz z średniowiecza ohmy.gif a czemu :crying: mialem go uzyc w grze "zombie rampage" i dla mnie wyglada na typowego zolnieza 21 wieku:P Tak, mogles sie pomylic, zauwazylem blad, ten pierwszy to zombie a drugi to zolnierz @Konrad-ja tez, ja tez ploszeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @copoconaco-wyglada jakby z matrixa. Moze animacje dodasz? chcialem sie swoja grafika pochwalic, tak i tutaj zolniez ale bez reki bo do broni bedzie uzyta , wiem ze gify ale chyba mozna Podoba mi się :) Ale zauważ, że żołnierz nie ma (bądź przez rękaw moro) nie widać jego prawej ręki :) Sorki, źle przeczytałem. Teraz zauważyłem, że on specjalnie nie ma ręki :) Mimo to uważam, że powinien mieć rękę i do niej dorysowywać odpowiednią broń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 to sa postacie do strzelanki w ktorej mozesz zmieniac bron wiec zamiast robic tysiace ludzikow z inna bronia, to robie jedniego goscia bez reki i tysiace rak z bronia. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 taki sobie ludzik Trochę ta głowa nie wyszła, taka kanciasta, widać piksele ;/ @up: taka trochę animacja szkieletowa mówisz ;F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 nie bijcie, to moje pierwsze płaskie drzewo: https://gmclan.org/uploader/3255/tree_kursik.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jej, ty to masz talent :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 mam pytanko co tam jest napisane po "dodajemy cień ..."? bo nabazgroliłeś i nie da rady odczytać ;/ a samo drzewo średnio-dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ale zrobione w 5 minut... niewazne co tam pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dodajemy cień burnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Nowe drzewo zrobione przeze mnie :) Powiedzcie do dodać, co usunąć, co poprawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Sirluki drzewo ziomkowate xD, tylko dodaj cienie na gałązkach. Tak jak zrobił cococonaco* Pozdro. *Chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 drzewo całkiem nieźle wygląda, ale do wielu gier nie pasowałoby graficznie, ze względu na inny (dziwny?) styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 drzewo całkiem nieźle wygląda, ale do wielu gier nie pasowałoby graficznie, ze względu na inny (dziwny?) styl. Może rzeczywiście, ale robiłem to pod moją nową grę, gdzie pasuje dość dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jak zrobić cień do drzewka by copo? Tam gdzie pisze dodajemy cień burmem? Jaki program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 burnem przyciemnilem prawą strone kepki lisci i galezi aby uzyskac nieco głębi. cien do drzewka: ladujesz drzewko do gm, wchodzisz do edycji sprita, z menu images wybierasz intensity i pierwszy suwak przesuwasz max w lewo. zapisujesz sprita i masz gotowy cien pod drzewo. cien rysujesz z alpha mniejwiecej 0.5 i przesuniete wzgledem obiektu drzewa o 40-60 pixeli (i x i y) jak masz naprawde duze drzewo to nie zaluj i wal 100-150 Sirluki - troche zabardzo naciapane to drzewko, poszczegulne kępki zlewaja sie ze sobą, pozatym wszystkie kepki powinny byc oswietlone jednakowo, a u ciebie niektóre maja cien z lewej a niektóre z prawej, no i cien na lisciach jest nieco zadelikatny, powinien byc duzo ciemniejszy, ( a galezie mniej jaskrawe i ciemniejsze :twisted: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Thx copo (za kurs) i sirluki (za przyciemnienie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 @Copoconaco: Tutek dobry, ale przykładowy efekt końcowy niezbyt... Powinno się zacząć od lewej-górnej strony i stopniowo kopiować-wklejać w prawą-dolną stronę. Żeby cień nie był w środku drzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi