Zychu Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 @LionX: :P @XeroZbot: hm najgorsze w tym obrazku to dobranie kolorów i hełm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 @Yzchó: Źle dobrane kolory? Hełm jeszcze rozumiem, bo pierwszy raz robiłem coś takiego, ale kolory sądze, że pasują do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A pokaż oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Nie zrobiłeś wiele, ale twój wygląda lepiej, trzeba przyznać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 @Nobody: Lol, nie na tą kartę spojrzałem... ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 GMClan się rozpada a ten w Galerii Grafik pisze... ^^, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ponieważ na forum się trochę uspokoiło, a i ja wróciłem do ćwiczeń graficznych, więc daję oto wam zrobiony całkowicie samemu (lineart, cieniowanie, paleta itp.). Jedyne czym sobie pomagałem to podpatrzyłem "proporcje", które i tak zmieniłem (bo taki miałem zamiar). Dla porównania z poprzednim użyjcie obrazka z mojej sygnaturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Najmocniej przepraszam za wagę pliczku. :P https://gmclan.org/uploader/3290/fafarafa.png Niestety nadal mój styl rysowania ma skutki uboczne (czyt. białe syfy)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 fajny mieczuch lub toporuch :P Farkraj też chcieć tak rysować! Farkraj być smutny że nie umieć ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 ładne, styl trochę taki jak dla księcia persii ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 @ZeroXbot - hmmm, proporcje... Nogi sa prawie ze ok, ale tolow... takwytlumacze i dac od dolu ladnie ladnie ladnie! blurghaugauh... to wszystko co mam do powiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Fajne... coś Ładnie to wygląda, ale trudno powiedzieć, co to. :) PS: Jak ktoś miałby to trzymać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 @Up - widzisz te czerwone guziczki? prawdopodobnie tam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 @Poxipol: W którym momencie Cię (blurghaugauh...)uje? Bo twoje wytłumaczenie było co najmniej mało szczegółowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Nie mam pojęcia jak można byłoby to trzymać... hm, trudno, ważne że fajnie wygląda. Te guziczki... no nie guziczki, a kamyczki/klejnociki/sztuczne perły farbowane... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ponieważ na forum się trochę uspokoiło, a i ja wróciłem do ćwiczeń graficznych, więc daję oto wam zrobiony całkowicie samemu (lineart, cieniowanie, paleta itp.). Jedyne czym sobie pomagałem to podpatrzyłem "proporcje", które i tak zmieniłem (bo taki miałem zamiar). Dla porównania z poprzednim użyjcie obrazka z mojej sygnaturki. Nie za bardzo ci sierzę .... Najpierw dałeś zwykły recolor + edit ze słabo zashadingowaną (nie pasuje do reszty shadingiem) częścią hełmu ,a teraz dajesz coś takiego .... Nie wiem ,czy tym razem też czegoś nie zedytowałeś ... jeśli nie ,to dobrze ... fajny ten sprite ,ale nogi trochę przesuń :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 @UP: Mam takie coś, że ciężko mi cieniować na takie małe sprite'y i takie duuże też mi nie wychodzą, dlatego zrobiłem sprite'a o wielkości takiej jaka mi pasuje, żebym miał "swobodę cieniowania", a nie próbował uzyskać piksel będący coenoem trzech różnych części ciała ;P po drugie tak się uczę, zaczynam od prostych recolorów, "studiuję" cieniowanie i proporcje, następnie próbuję na tym linearcie cos samemu wykombinować, a na końcu robię wszystko samemu. Nie za bardzo ci sierzę To dobrze. Pamiętaj, że nie można nikomu sierzyć. PS: Jak przesunąć, bo można to zrobić na 667 sposobów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 https://gmclan.org/uploader/3314/shadowekXD.png Brzydkie :( .Nie umiem czegoś robić zbyt długo (przy komputerze) ,bo później robię błędy ,więc nie zapisuje i wychodzę .Bez shadingu ,żeby można było jeszcze poprawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 żeby można było jeszcze poprawić ... i zacznij od ręki, która jakoś normalnie będzie trzymała to berło (?) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ... i zacznij od ręki, która jakoś normalnie będzie trzymała to berło (?) ;) https://gmclan.org/uploader/3314/b8c8c4f660.png W planach mam remaking tego sprita ,sposobem "sprite-resizing" (bardzo poularny zresztą D: ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Nadal źle! Jak trzymasz coś np. takie berło to kciuk, po której masz stronie? Hę? Pozatym stopy/buty znajdują się na jednym "poziomie", a nie powinno tak być ( ta tylnia musi być conajmniej piksel wyżej) i jeszcze ta druga ręka jest bez jednego palca, który gdzieś zniknął za nogą (albo się tak wydaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ZeroXbot - On ma 4 palce :) .Właśnie jestem w trakcie edytowania tego sprita :) .Uwzględnie twoje rady w tym spricie :) EDIT : https://gmclan.org/uploader/3314/f5624c5e85.png - nie chce mi się wyliczać zmian ,Wersja WIP nr.3 :) ,najlepsza ,bo ostatnia XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Kółko wzajemnej adoracji? Nie, nie... panowie. Ta praca jest ewidentnie słaba. Od kiedy to Shadow ma tak wyciągnięty pysk? Do tego na pewno nie jest taki mały, to tak jakbyś go potraktował młotkiem. Nawet jeśli podciągnąć to pod karykaturę to jest to słabe. Jeśli uważasz, że się nie znam, to chętnie pokażę rysunek "mojej" postaci Sonikowej. :) Co do tej pracy, jest ok. Jedyna moja uwaga to taka, że powinieneś zacząć używać bardziej zmyślnej palety kolorów, nie da się tego tak od razu nauczyć, ale praktyka czyni mistrza. Po za tym jeszcze jedna uwaga. Jeśli używasz dużych pędzli to wykonuj prace w dość dużych rozmiarach, a później je skaluj do mniejszych - efekt jest o niebo lepszy... lub mógłbyś spróbować używać mniejszych pędzli. I jeszcze jedno, grube czarne krawędzie są okropne. ;) To jest całkiem niezłe, problemem jest tylko "ile rzeczy zapożyczyłeś od innej grafiki?". W pixelarcie jest tak, że niektóre rzeczy warto przemilczeć, a czasami nawet należy pominąć. Tak jak na przykład palce u jego lewej ręki. Po za tym, jak chcesz już wykonywać większe sprity to naucz się cieniować bo tutaj jest to po prostu złe. Miejscami postać jest po prostu płaska. Dodatkowo wywaliłeś mu cały brzuch do przodu, po co? :) Dla mnie również cała praca ma za małe kontrasty. Ostatnie zdania z tej wypowiedzi mogę również odwołać do tego pomijając fakt, że została tu wykorzystana jakaś baza. =) Tu zaś znowu mamy niewyraźne zdjęcia. =P To tyle od mua. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Listopada 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 https://gmclan.org/uploader/23/pedo_tym.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Nie powiem żeby leciał w kupki... =P Pedo-poo-bear! Może i mi by się w końcu udało coś wypixelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ja tam nie lubię zabawy pixelami... wolę coś wyskrobać w duuużym rozmiarze, a później zeskalować. Jakoś mi nie podchodzi ślęczenie nad tym, aby te kilka nniepasujących pixeli jakoś wyglądało -_- to tylko moje zdanie, każdy robi jak uważa... i jak mu lepiej //znowu zakończyłem filozoficznie :huh: E: Topór KubyGM najlepszy ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Na dłuższą metę pixelart uzależnia... jeśli do czegoś się zaczyna dochodzić. Jak się nie łapie o co w tym chodzi to się po prostu nudzi. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jedyne co mi się udało zrobić w pixelarcie to durny mieczyk... no ale nic... to po prostu nie dla mnie... a jakim trzeba być cierpliwym i skoncentrowanym O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ha, niech Ci opowiedzą osoby które są tu od dawna o mnie jaki to byłem w gorącej wodzie kompany jak pojawiłem się na GMclanie. Wtedy też zaczynałem pixelować, a jak się to skończyło to widać. I wcale tego nie żałuję. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi