Harv Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ze statywem to nawet z najgorszym abaratem bys robil super zdjecia :/ Zrób mi super zdjęcie komórką :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 No dobra troche przesadzilem, chodzi mi bardziej o cwiczenia, ale tak naprawde jak by ktos sie wkurzyl i probowal to by zrobilze ci geba padnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerspeed Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Oj Harv muszę się z tobą nie zgodzić, bo np taka n82, 5mpx i optyka Call Zeiss, fotki wychodzą ładne(ale n82 to nie telefon, tylko smartphone, komputer multimedialny jak to media markt określa :jezor: więc pisząc telefon miałeś na mysli jakiegoś "suny erycsuna" za 1zł z orange, wiec tu masz racje, fotki ładne nie wyjdą). A choćby moja n70, tia dam: mimo matrycy 1,99 mpx fotka wyszła NAWET ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 lol , uważacie , że nie da się zrobić dobrego zdjęcia telefonem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Nie każdym aparatem cyfrowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerspeed Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Firemark ale pamiętajmy, że nie każdym. PS JESTEŚ firemark, ja Cię źle zrozumiałem, ach ten pośpiech już poprawiam :sp_ike: . A czy mógłbym prosić kogos, kto się zna na logach, zeby zobaczył na te logo na poprzedniej stronie i je jakoś "lepiej" przerobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Moje pierwsze drzewko. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 @up: Prędzej to wygląda jak las... =0 @Harv: Co ma do rzeczy, czy zdjęcie zrobione jest komórką czy aparatem cyfrowym? Ja mam Nokie N95 8GB (5 Mpix), którą wcześniej robiłem zdjęcia i uważam, że robi dobre zdjęcia... :P Ale myślę, że chodziło ci o jakość aparatów w większości telefonów komórkowych... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 wygląda, jak zbiór parunastu krzaczków;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 @up: Na dodatek maryśki... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Ale myślę, że chodziło ci o jakość aparatów w większości telefonów komórkowych... tongue2.gif Tak, o to mi chodziło ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 w zdjeicach nie chodzi o jakosc, tylko o wyczucie odpowiedniego polozenia "artystycznego" przez fotografiste :D ze tak powiem OffTop-Hardcore VIBES!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 @Nerspeed: To niby ma być dobre zdjęcie? Las to wielkie kolorowe plamy, a samo słońce wygląda beznadziejnie. Tak wygląda zdjęcie słońca robione hybrydową lustrzanką cyfrową (czyli czymś jak lustrzanka, jednak nie będące lustrzanką, a dokładniej Fuji Finepix S9500; dziś za tą cenę za którą wtedy kupiłem ten aparat, kupiłbym lustrzankę z prawdziwego zdarzenia, ale cóż ;p ): http://marmotpl.deviantart.com/art/Shore-96132077 @PoxiPol: Ja jakoś od jakiś 3 lat się zajmuję fotografią i nie mam statywu, a mimo to, umiem robić zdjęcia. Zresztą, makro ze statywem raczej ciężko zrobić ;p . Nawet nie ma jak moim zdaniem. Jedynie kiedyś miałem okazję robić zdjęcia nocne ze statywu i osobiście uważam, że statyw nadaje się tylko i wyłącznie wtedy, kiedy trzeba zrobić zdjęcie gdzieś, gdzie jest ciemno, a do tego, bez lampy błyskowej. A i zawsze można sobie bez niego poradzić. Jak kiedyś bawiłem się w robienie zdjęć niby-duchów (zdjęcie w ciemnym pokoju z jakimś słabym źródłem światła, naświetlanie na 10 sekund, postać stoi przez 5 sekund przed obiektywem, a potem ucieka sprzed niego) to aparat po prostu na stole postawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 no coz, az takim pro nie jestem, ale mnie statyw pomogl w wielu sytuacjach, zwlaszcze na zdjeciach rodzinnych i innych w ktorych drgniecie = total failure... najlepszy statyw to twoja stara, ze tak powiem :D wczesniej uzywalem niskich ludzi jako statywy hehe, to byly czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Mi się ręce bardzo trzęsą, a mimo to umiem zrobić zdjęcie bez statywu i bez drgnięcia. Trzeba wiedzieć po prostu jak się zaprzeć rękoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerspeed Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Marmot ale mimo wszystko jak na n70, a ja nie mówię, ze ma dobry obiektyw, to zdjęcie wyszło nawet nawet, wiem, ma tam jakieś plamy ale to jest telefon z 2005 roku, to co ty chcesz? Przecierz to nawet Zeiss nie jest :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Mi się ręce bardzo trzęsą, a mimo to umiem zrobić zdjęcie bez statywu i bez drgnięcia. Mi się ręce bardzo trzęsą, a mimo to zabiłem psa wiatrówką. A tak na temat: Zdjęcie nerspeeda jest fatalne :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Mi się ręce bardzo trzęsą, a mimo to zabiłem psa wiatrówką. Hm, celowałeś do tarczy a trafiłeś w psa :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja tam uważam, że statyw się przydaje, jak masz czas i twój "obiekt", którego chcesz wykonać zdjęcie się nie rusza (nie przemieszcza się). Mi też się trochę ręce trzęsą. Kiedyś strasznie mi drżały i zdjęcia poruszone wychodziły. Teraz już tak nie wychodzą... :P Ciężko jedynie robi mi się zdjęcia na powiększeniu (szczególnie dużym) bez statywu. Jednak próbuję alternatywnych sposobów: np. opieram aparat o kolano lub o grubą gałąź drzewa. :F @nerspeed: Też mam Nokie N70 (na codzień), ale zdjęć na niej nie robię już od dłuższego czasu. ;] @topic: Trzy nowe zdjęcia pod tym linkiem. Jak uważacie, które najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 17 najpesze, ale widac, jakbys troszke zle uzywal opcji macro, nie potrafie tego wytlumaczyc, ale to widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 No, macro jest... To chyba dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dobrze, ale... czy ty mozesz tam grzebac w ustawieniach, wiesaz wiecej rozmycia, mniej, w moim olympusie 770 jest, bo tak jakvys przesadzil z rozmyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Grafika do nowego projektu... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Textura wybuchu (kuli ognia) zrobiona przeze mnie na potrzeby gry "2012": Jak na pierwsze zaawansowane zabawy w Fotoszopie to jestem z tego dumny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 zrobiłem sobie pingwinka z shotgunem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 PsichiX czy ja w tle wybuchu widzę logo xenona? edit: w 5 miejscach jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Niet, raczej narzucilem na to znak wodny mojego loga, bo nie chcem by grafika wyladowala w innej grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Zacznę robić znaki wodne na moich pixelach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Ale nie masz takiego faaaajnego loga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Wasza ironia mnie rozbraja. dalem do oceny grafike co prawda z watermarkiem, a nie sam znak wodny. nie badzcie dziecinni, no chyba ze nie macie sie do czego przyczepic to dalej sobie robcie jaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi