PsichiX Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Zwrócę jeszcze raz Wasza uwagę na pewną rzecz: kod maszynowy. Poza tym symbole na wierzchołkach mają znaczenie przy metodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jezus, idźcie spamować do Psichiksa na Devnatartcie, bo to mimo wszystko temat 'Galeria Grafik', a nie 'Zgaduj zgadula'. Kto to mówi: Borek Ostrzeżony 22.09.2008 - 7:48 Dodano do poziomu ostrzeżenia SPAM https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...t=0&do=findComment&comment=196168 Borek Ostrzeżony 16.09.2008 - 16:17 Dodano do poziomu ostrzeżenia SPAM Borek Ostrzeżony 28.12.2007 - 3:07 Dodano do poziomu ostrzeżenia Post o treści "..." (to tez spam) @obrazek: poddaję się, jak zobaczyłem posta PsichiXa przed chwilką * Poza tym symbole na wierzchołkach mają znaczenie przy metodzie * to myślałem, że te liczby będą zapisywane w takim układzie bitowym... no trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Ej, weźcie. To tak jakbyście mieli tylko jeden kod maszynowy. A choćby... karty perforowane? Kod trójkowy też był, *lol* a nawet dziesiętny. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja też zgłupiałem próbowałem dzielić ten kod binarny na grupy po 8,6 bitów i próbowałem coś odczytac, ale to było bezsensowne. Po za tym nadal nie kapuje co maja liczby do metody ;) @ED:Trzeba spróbowac po 12 tylko muszę znaleźć odpowiednie kodowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Dobra, myślę ze to będzie ostatnia podpowiedz. Kod binarny, 8 bitowy, metoda dotyczy sposobu odczytu i wykorzystania klucza do ostatecznego odszyfrowania tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Lenin, z Psichixem :o Dla mnie git majonez. A ja to co ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A ja to co ?:D Jajco xD (bez obrazy, musiałem to napisać) PsichiX, a może byś powiedział, gdzie mogę dostać "alfabet binarny" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Tu nie chodzi o alafabet binarny tylko jak sądzę o kodowanie np.ISO-8552 (czy jakoś tak). Ciąg osmiu liczb binarnych składa sie na symbol (litera, liczba). teraz tylko problem od której strony zacząć? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Hmm, teraz trzeba to rozkminić. Chyba jestem na dobrym tropie : ) Jajco xD Mówi się grzeczniej, Tesco : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Cieplo, cieplo chlopaki :D Jestescie coraz blizej, co prawda musialem Was ostro naprowadzic, ale w sumie zobaczymy czy odnajdziecie metode ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Spiszcie wszystkie bity w kilku tablicach i napiszcie program który będzie ustawiał je w różnej kolejności. Do tego coś co wypluje tekst. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 gdy wystukujesz te kreski to tak rytmicznie jakas piosenke, probuje edit - heh 2 strony nie widzialem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Sprawdziłem te z lewej i z dołu (od przodu i od tyłu) i to nie jest poprawny ciąg bitów (czy jak to się tam mówi), musiał coś pomieszać. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 To jest ogólnie krztałt znaku drogowego w którym dojeżdzasz do skrzyżowania z drogą podporządkowaną, w tym przypadku nawet dwoma, więc to może być koncepcja jak to czytać, ale nie wiem za dużo wypaliłem żeby to rozwiązać. Ja mam swoje prawdy egzystencjonalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 wedlug mnie to powinno byc od punktu 1 do 2 i do 3 wedlug ilosci kresek na rogach, ale co zrobic z tymi w srodku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Luksor, tam nie ma nic namieszanego, jest wlasnie dokladnie tak jak mialo byc ;P PoxiPol: Cieplo, cieplo. jestes na dobrej drodze :) Pamietajcie, ze to zaszyfrowany tekst, wiec na bokach badz w srodku trojkata musi byc klucz, poza tym moga byc tam uzyte techniki standardowe kryptografii - zakodowalem to kilka lat temu, bylem mlody, wiec nie moglem na pewno uzyc jakiegos super mocnego szyfru ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Oj, PsychiX, powiedz, bo zaraz jakiś admin / mod / geniusz zepsuje nam zabawę :( . Ja się na kryptografii nie znam, zanim zakumałem jak napisać generator ROT13, z pół godziny minęło (wiem, żal) :D ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Czyli to jest zakodowane podwójnie? Najpierw trzeba odkodować symbole, a potem z tych "wyrazów" odkodować prawdziwe wyrazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 dokladnie najpierw trzeba znalesc klucz, potem zdekodowac reszte, powiedzmy ze moze sie tam znalesc szyfr cezara, w jednym z etapow dekodowania. to jedyna podpowiedz jaka moge dac co do samych szyfrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 szyfr cezara może się na coś przyda ja nie jestem w kryptografii dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Loga, mojego teamu (by nerspeed): Hm, które lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Pierwsze zupełnie nie widoczne a trzecie za mało wyraźne. Środkowe najlepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerspeed Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ha akurat środkowe to oryginał, który ja robiłem :D a i jeszcze pozwolę sobie pokazać taki sam pre-koncept(chodź i tak sie do tego wszystkiego coś dołoży): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Nom ten w środku zdecydowanie najlepszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 a mi sie nudziło to narysowałem w paintcie obrazek o tibi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Farkraj: ahahahahahah. :=/ ktos sie pytal o moja wersje cinemy: 10.008 :OOOOOOO Piękne ;p Harv: 2 logo najbardziej wyraźne ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Fakraj: A idź ty z tym do kosza (bo do galerii treści też się to nie nadaje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Fakraj: A idź ty z tym do kosza (bo do galerii treści też się to nie nadaje). Fakt, jedno wielkie nic... brak przesłania, brak grafiki, cinko;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 @Harv: 3. najlepsze... :P @Farkraj: http://i34.tinypic.com/2v8hauc.png @Tymon: Rozmazane zdjęcia? 1. Słaby aparat (zwykły Pentax E50 8.1 MPX) 2. Maksymalne przybliżenie 3. Brak statywu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ze statywem to nawet z najgorszym abaratem bys robil super zdjecia :D mozwie ci, statym to pierwsza rzecz aby kupic po kupieniu aparatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi