Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witajcie, co sądzicie o pomyśle aby załóżmy rocznikami (lub półrocznikami) pozbierać wszystkie gry z danego okresu, posegregować według autorów i zrobić z tego płytki w formacie iso do ściągnięcia? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Lepiej zrobić jeden, z samymi najlepszymi :P . Wątpię, żeby ktoś chciał ściągać 700MB catch the clownów :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jestem za, ale tak jak Marmot sądzę, że tylko te lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mi to pasuje jak najbardziej i popieram przedmówców, aby dodawać tylko te dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Lepszym pomysłem była by możliwość dodawania gier na stronkę i oceniania ich przez userów coś jak na game dev. Później ktoś na podstawie tych ocen oraz tagów może sobie znaleźć ciekawą grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tyle, że odzyskanie niektórych może być trudne. Użytkownicy czasami kasują starsze pliki z uploaderów po to by mieć miejsce na nowsze produkcje. Boro Casso, Ranma zarezerwował sobie pisanie czegoś takiego. Tyle, że nie wiadomo kiedy się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Boro Casso, Ranma zarezerwował sobie pisanie czegoś takiego. Tyle, że nie wiadomo kiedy się pojawi. Jeżeli to ma być php+mysql to w miarę wolnego czasu mogę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tyle, że odzyskanie niektórych może być trudne. Użytkownicy czasami kasują starsze pliki z uploaderów po to by mieć miejsce na nowsze produkcje. To się wtedy będzie z nimi kontaktowało z prośbą o wysłanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 jak dla mnie to kiepski i zupełnie niepotrzebny pomysł. Zresztą, komu by się chciało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jeśli już by się coś takiego miało pojawić to prędzej w formie np. The Best of '08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ja był bym bardziej zainteresowany pudełkową wersją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ja był bym bardziej zainteresowany pudełkową wersją. Już widze, jak każdy ją kupi... A inna sprawa, że takie ISO też nie każdy by chciał ściągać. Lepsze by było jakieś "the best of" na stronie głównej i linki do pojedynczych gier tam :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jeżeli to ma być php+mysql to w miarę wolnego czasu mogę pomóc.Nie o to chodzi, że nie umie tylko o to, że nie ma kiedy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ja był bym bardziej zainteresowany pudełkową wersją.Można by było pudełko z profesjonalnym drukiem załatwić jak ktoś jest na poważnie chętny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Od jakiegoś czasu jestem w trakcie tworzenia takiej paczki zawierającej najlepsze gry od początku istnienia GMClanu (patrz -> Redakcyjne). Myślałem, żeby do każdej gry dodać plik z informacją o autorze oraz dacie wydania, krótkim opisem i ew. jakimiś ciekawostkami. Jednak jak Tymon słusznie zauważył, część gier zwyczajnie przepadła w mroku dziejów. Trzeba będzie walnąć temat z listą poszukiwanych tytułów, może któremuś ze starszych użytkowników ostały się na dysku stare archiwa. Tylko nie wiem, czy jest sens dawać całość w postaci obrazu płyty. Jak ktoś będzie chciał mieć zarchiwizowane, to sobie sam wypali po prostu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 A ja proponuję przypomnieć sobie o tym temacie. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=10140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Można by było pudełko z profesjonalnym drukiem załatwić jak ktoś jest na poważnie chętny. :) Jakby cena była do dwudziestu złotych to myślę, że parę kupców by się znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zawsze można zrobić głosowanie, które dać na tą płytkę, tylko niemożna by głosować na własne gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jaki sens ma robienie głosowania? To nie jest żaden plebiscyt, tylko wybór wartych uwagi gier, które były kiedyś prezentowane na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie chodziło mi o ankietę tylko co np. pół roku zakładacie temat na forum i usuwacie go o określonej dacie.Dzień przed usunięciem tematu sprawdzacie jakie gry są wpisane i te dajecie na płytę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 jaki sens, skoro mozna po prostu wybrac 50 i wkladac nowe jak cos w jednym temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie o to chodzi, że nie umie tylko o to, że nie ma kiedy. smile.gif W to że umie to nie wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 hmmmm... Jak by do pudełka wstawić Arc Magi Almore i inne takie gry to może by sprzedało. Ale tak na serio: Pomysł taki sobie dlaczego: nie wiem ale coś tego nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 można by było zgłaszac gry a admini by oceniali czy się nadaje na The Gry of Gmc to 08' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Jak by do pudełka wstawić Arc Magi Almore i inne takie gry to może by sprzedało. oraz Jakby cena była do dwudziestu złotych to myślę, że parę kupców by się znalazło. To nie ma by projekt komercyjny, ponieważ nie mamy praw autorskich do gier, które byśmy tam zamieścili. Chodzi tu o stworzenie czegoś takiego jak wydanie skatalogowanej listy gier (ale w sumie projekt Dark Maximala można opakować jak już robi :P) w formie innej niż zwykłe linki na www, a mianowicie iso, które każdy może ściągnąć i sobie wypalić. Natomiast jeżeli ktoś chciałby płytkę z pudełkiem doręczoną do domu, to wtedy musiałby zapłacić tylko i wyłącznie za koszt przesyłki, płytki dvd oraz pudełka. Gier sprzedawać nie będziemy. ps. Jak już Dark Maximal zrobi ta listę i opisy gier, to można by było na podstawie tychże opisów dorzucić do pudełka parustronictowe papierowe wydanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Po kiego grzyba mielibyśmy sprzedawać gry które są u nas za free? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Na Allegro jest sporo takich co nagrywają na płytki darmowe rzeczy i to sprzedają :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Poczekajcie trochę na TLOA z tworzeniem paczki z tego roku :P Pomysł z paczką fajny, gorszy z nagrywaniem na płytę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 To nie ma by projekt komercyjny, ponieważ nie mamy praw autorskich do gier, które byśmy tam zamieścili. (...) Natomiast jeżeli ktoś chciałby płytkę z pudełkiem doręczoną do domu, to wtedy musiałby zapłacić tylko i wyłącznie za koszt przesyłki, płytki dvd oraz pudełka. Gier sprzedawać nie będziemy. No to właśnie to "do dwudziestu złotych" licząc za przesyłkę i opakowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 A może niektórzy programiści udostępnili by wam swoje dzieła do sprzedaży, to byście trochi zarobili ( pewnie całe nic ) ale coś. Albo gm niech będzie "firmą" sprzedającą gierki zarobek 50% dla programisty i dla Gmclanu ( o ile programista zgodzi ). W końcu jakas produkcja może by się sprzedała a ludzie mieli by szanse na sprzedanie swojej pierwszej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi