Kartofelek Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Tytuł: The Bunkier Gatunek: strzelanka, labiryntówka Opis: Gra to w zamierzeniach połączenie Alien Breeda i Canon foddera ^^. Chodzisz komandosem i strzelasz do zombiaków. Istnieje też wersja z obcymi, która jest rozwijana na równi. Gra to początkowe demo. Na pewno jeszcze spoooro się zmieni. W zamierzeniach: dodanie pomocników, mini statystyki, pancerze, energia, dostęp do komputerów (sklepików) i prostych urządzeń typu terminale do otwierania drzwi, w wersji o zombiakach mapa z wyborem misji i ekran z wynajdywaniem nowego wyposazenia, więcej broni, więcej tekstur, jakaś fabuła. Może: w wersji o zombiakach misje z obroną własnej bazy przed zombiakami, dojazd do misji ala mapa fallout (możliwość zaatakowania przez zombiaki) Sterowanie: W, A, S, D - chodzenie Lewy klawisz myszki - strzelanie R - przeładowanie broni 1-5 - wybór broni (jak jest) F2 - sound on/off F11 - cheat console (aby uzyskać wszystkie bronie należy wpisać kod IDKFA, który zostanie zmieniony w pełnej wersji gry) Download: http://www.doman.art.pl/?page_id=341 (bezpośrednie linki to: http://www.doman.art.pl/bunkier/Bunkier_alien.rar i http://www.doman.art.pl/Bunkier_zombie.rar) Rozmiar pliku: ok 16Mb (wersja Alien) lub 12Mb (wersja Zombie) Autorzy: Programowanie: Kartofelek Fabuła: Na podstawie filmu Aliens... Grafika: Kartofelek Muzyka: ściągnięta z internetu i gry HL2 (nie wiem kto ją tworzył) Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 linki nie dzialaja a szkoda A juz dzialaja :) musze pograc, bo grafika az kusi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Strasznie mały ekran - postać chodzi jak żółw, natomiast myszka lata jak szalona przez mała rozdzielczość. W trzeciej planszy, gdzie były jakieś światła coś sie zepsuło i miałem zamieniony biały z czarnym... Graficznie ok, AI też nie najgorsze :) Spokojnie dam 4.5 / 5, ale liczę, że popracujesz jeszcze trochę nad tą grą :) Na takie gry właśnie czekam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Nie ma to jak nazwa pół po polsku pół po angielsku :P Za chwilkę przetestuję i ocenię :) EDIT: Hmmm gra się nawet ciekawie, ale nie czaję HUDa :P Jak mówił gnysek, postać trochę wolna. Jeżeli chodzi o grafikę, to wszystko oprócz postaci jest z widoku Top-Down, a to trochę dziwne. Oprócz tego nie mam nic do zarzucenia :) Powodzenia przy dalszej pracy nad grą :) Daję piątkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Gierka fajna, klimat niezły, po za tym to chciałbym umieć robić takie grafiki :), ogółem to 4/5. a tym się NIE przejmuj(cie) ;) : ERROR in action number 1 of Step Event for object obj_pocisk5: Error in code at line 11: sw.image_xscale = sw.image_xscale + 0.02; at position 27: Unknown variable image_xscale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kartofelek Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Na szybko wrzucałem z pracy wiec kilka błędów się pojawiło. Co do huda - wyświetla klucze, magazynki, bron (na gorze) + motion tracker - czyli wykrywa wrogów. W wersji o zombiakach go wyrzuciłem, bo trochę psuł rozgrywkę. Poza tym muszę to poprawić, bo zasłania ekran za bardzo. Postać porusza się wolno, ale to uzależnione jest od config.ini - tam się większość ustawia ^^ Ogólnie to ta gra to właściwie test metod itp, do innego projektu. To moja pierwsza gra w ogole, i bardzo dużo sie dzięki niej nauczyłem ^^ - np używania surface, o której wcześniej nic nie widziałem i o parentach (dzięki pomocy z temu forum) Rozdzielczości niestety nie zwiększę. Nie byłby to problem (bo tylko przestawić opcje w GM), ale na moim 1,8 przy większej ilości wrogów gierka zaczyna ssać, co nie powinno się dziać. No i ma nawiązywać do Cannon Foddera, a on byl w malej rozdzielczości (jestem fanem takich pikseli). Jak ktoś chce to oczywiście mogę zwiększyć (ale to mail do mnie). Próbowałem na 500x500 i da się grac. Tylko ze im większe pole widzenia tym mniejsze zaskoczenie (stad tez zrobiłem by wrogowie byli widoczni dopiero od pewnej odległości itp). Chyba mam większą frajdę z poznawania nowych rzeczy niż z samej gry ^^ Kod "AI" wrogów jest bardzo niedopracowany i prosty (bo na podstawie przykładu z path_add()). Co ja mowie - większość jest na podstawie przykładów ^^ Ale tak to juz jest jak się nie do końca potrafi ^^ Wprowadziłem lekkie poprawki (fullscreen itp) - link ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeVenge Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a ja mam 730MHZ to mi nie pojdzie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 jak to pobrać bo mi wyskakuje Not Found The requested URL /Bunkier_zombie.rar) was not found on this server. Apache Server at www.doman.art.pl Port 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Użyj http://www.doman.art.pl/bunkier/Bunkier_alien.rar lub http://www.doman.art.pl/Bunkier_zombie.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Gra ładna, świetnie jest, jak na razie. Grafika cud :) 4,5/5, bo jest kilka błędów, a co mi tam daję 5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Więc... Gra jest na średnim poziomie. Nawet wciąga na chwilę lecz denerwujące jest takie małe okienko, zrób tą grę na pełny ekran to będzie o wiele lepiej. Grafika na wysokim poziomie. Grafika: 4/5 Muzyka: 3/5 Fabuła: 3/5 Grywalność: 4/5 Sterowanie: 3/5 Ogółem: 3/5 (mogło byś lepiej gdyby było na cały ekran) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 unexpected error czy jakoś tak jak odpaliłem,co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 unexpected error czy jakoś tak jak odpaliłem,co to? To znaczy: "Nieoczekiwany błąd". Jak gra korzysta z surfaces to pewnie uzywa ich albo za duzo, albo o zbyt duzych rozmiarach jak na pamiec twojej karty graficznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 co za szajs,żeby gra z gm nie poszła na kompie... :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jak robil w GM 7 to sie nie dziwie ze na nie kazdym dziala. Zreszta nie gra szajs a sprzet bo jak mowie - wina karty graficznej, jesli zalezy od surfaces ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jak robil w GM 7 to sie nie dziwie ze na nie kazdym dziala. Zreszta nie gra szajs a sprzet bo jak mowie - wina karty graficznej, jesli zalezy od surfaces ;) Skąd to wiadomo,więc się nie wpie..... do mojego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Na moje oko ciężko, żeby ta gra nie poszła na czyimś kompie, naprawdę... Drobiu, peszek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 przynam że gierka jest bardzo przyjemna i miła grafika twoja rządzi 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Co ja mowie - większość jest na podstawie przykładów Nie ma to jak świetna zlepka przykładów z 4 gwiazdkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Mam w pupie czy robił to w formie tzw."zlepki", czy wypisał masę zer i jedynek licząc czy coś z tego wyjdzie. Ważny jest efekt, a w tym przypadku jest naprawdę dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 I to jest dowód na to że dobrze wykorzystane przykłady nie będą wypominane jako wady gry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 A jeszcze lepszy przykład na to, że pierwsza (przynajmniej pierwsza wrzucona publicznie) gra nie musi być do dupy :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Ojoj... Chciałem pobrać wersje 'zombie' ale chyba link się wypalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Grafika przepiękna :o . Jak wcześniej mówili zrób pełny ekran i opcje rozdzielczości, i w tedy tylko ubrać słuchawki, pełny ekran i jesteś w kinie :D . 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Nie mogę się doczekać :) Powiem ze grafa: 5/5 Fabula: 4.5/5 (bo nie twoja ;P ) Muzyka No coment (głośniki nie coś ;P ) Ogółem 4.5 na 5! TZN 5/5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofelek007 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Taka ciekawostka, która nikogo nie będzie interesować. Jak widać po datach powyższą grę robiłem w 2009. To było jeszcze w starej wersji GM. Po kilku latach postanowiłem hobbistycznie jeszcze raz się z nią zmierzyć. Problem był taki, że miałem tylko pojedyncze exe z grą, która wywalała błąd w 2 levelu. Z pomocą przyszedł jakiś extraktor, który kiedyś znalazłem na necie. Udało mi się wyeksportować assety i kod, ale niestety po odpaleniu na nowym GM kod rzucał kilka tysięcy błędów. Postanowiłem to uporządkować, a przy okazji podszlifować nieco grafikę. Stara wersja: Nowsza wersja: W międzyczasie w ramach treningu przepisałem większość projektu na Godot. Kolejne newsy za 10 lat Chell 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Wygląda to przyjemnie, dźwięki dobrą robotę robią. Nom za 10 lat znowu może być trend na retro gierki także sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Dobre bardzo! Jak się uda odpalić to chętnie rzucę okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Ten pojazd w 3D urywa jajca, szkoda, ze potem nie ma więcej animowanych elementów, bo naprawdę ładnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi