Marek.S Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 i nie żebyś pisał o tym w nagłówku działu :P ten status działa na zasadzie wysyłania z serwera info do www, że serwer funkcjonuje czy to jakiś skrypt sprawdzający połączenie z ip serwera? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 www łaczy się z serwerem i pobiera z niego info nie częściej niż co 5 minut - taki specjalny patent mamy przez ranmusa stworzony :P zapraszam do mnie - [ 213.192.107.133 ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 A co z kontami ?? masz je na swoim kompie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Nie mam, ale jak ktoś chce pograć, to zapraszam xD Zaraz przestawię laptopa gdzieś w inne miejsce, bo na biurku mi przeszkadza, ale możecie grać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 To dawaj update serwa :D bo teraz mamy 2 hostujacych ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No potem się tym zajmę, teraz robię 0.8 :) Btw. właśnie się skapnąłem, że na laptopie odpaliłem serwer, który znajduje się na stacjonarnym... no nic, mam nadzieję, ze się nie zawiesi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinico Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Uwaga!!! Zamykam serwer Polscy Wojacy ponieważ jakoś nie mam czasu na Hostowanie ;/ ... Może kiedyś kiedy wykupie sobie nowy Komputer :rolleyes: i net :jezor: to znów zacznę hostować ale w najbliższej przyszłości nie zamierzam... Sorry za to że ten serwer tak szybko padł no ale takie jest życie... są wzloty i upadki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Szkoda, to w tej chwili nie będzie żadnego serwa ? ;/ Przy okazji zapytam, na 1GB RAMu DDR2, 1-2 Mb łączu internetowym i procku 2,0ghz celeronie ile osób bym utrzymał na serwerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 nie mam pojęcia jak mocno ssie almora, ale nie widziałem wiecej jak 12 na raz dotychczas, zatem bez problemu byś tyle pociągnął :) BTW. A jaki jest upload? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W tej chwili speedtest pokazuje 1mb download, 250kbps upload. EDIT: Jak na tym sprzęcie utrzymałbym parę osób, to mogę spróbować pohostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tak, ja na 2mb/760kb hostowałem na laptopie acera z celeronem 1.4 i graficzką 64mb zintegrowaną i działało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 No to dzięki za odpowiedź, potem pokombinuje z no-ip (chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało) i spróbuje odpalić serwer. Jak dobrze pójdzie to już jutro będzie działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 No to wszyscy niecierpliwie czekamy :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 na cholerę wam dobra karta graficzna do hostowania gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 gnysek nudzisz się przypadkiem? bo wiesz co mógł byś napisać.. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mako Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 odkopując temat i do tego dawno w almore nie gralem( za czasow Borka i pierwszych testow almory xd) to chcialbym teraz pograc ale nie widze zadnych servow, moze ktos by byl tak mily i zalozyl jakis nowy server?:> ja bym zalozyl ale ostatnio(3 miesiace temu) zmienili mi ip na wewnętrzne;/ wiec nie moge, a przez hamachi raczej nie, chyba ze ludzie grali by przez hamachi;> co wy na to? i wogole jak odpalam almore to baaaaaaaaaaardzo dlugo cos sie laduje, nie wiecie czym to spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 odkopując temat i do tego dawno w almore nie gralem( za czasow Borka i pierwszych testow almory xd) to chcialbym teraz pograc ale nie widze zadnych servow, moze ktos by byl tak mily i zalozyl jakis nowy server?:> ja bym zalozyl ale ostatnio(3 miesiace temu) zmienili mi ip na wewnętrzne;/ wiec nie moge, a przez hamachi raczej nie, chyba ze ludzie grali by przez hamachi;> co wy na to? i wogole jak odpalam almore to baaaaaaaaaaardzo dlugo cos sie laduje, nie wiecie czym to spowodowane? Wszyscy czekają na wersje 0.8 dla tego nie ma serverów. I chyba raczej nie będzie ;) A długie ładowanie to efekt wolnego kompa + masy grafik i dźwięków w Almorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jak wróci mój PC z warsztatu, to serwer będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 http://almora.gnysek.pl/ - 213.192.99.135 Konta bez zmian, takie, jak zakładaliście na moim serwerze, tylko IP inne (czasem moze sie zmieniac, gdy musze zresetować modem główny, albo router bedzie restartowany, ale na stronie bedzie zawsze aktualna wersja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 jaki exp? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 4x :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 ok to ja wpadnę i sprawdzę jak mój złom działa po defragmentacji :) Edit: a przy okazji ciekawy mógłby być event Satan Exp x100 przez 10 sek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Jakby udało ci się ubić w tym czasie jakiegoś potworka, który dzięki temu dałby Ci przyzwoitego expa... Może i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Serwer powinien stać jutro od rana do wieczora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Przypominam, że serwer dzisiaj stoi do godzin wieczornych (chyba, że bede potrzebował zabrać laptopa z domu, ale na razie się nie zapowiada). Gdyby co to pisać na gg, bo na laptopie jest wygaszony monitor dla oszczędzania energii i nie zauważę, a siedzę przy almorze 0.8 wiec raczej bede przy kompie. Jeżeli do wieczora nie bedzie conajmniej dwóch graczy, to nie bede wiecej hostował do czasu wyjścia nowej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja sobie pogrywam na nim :) Dla odmiany gram Magiem :D W sumie chyba pierwszy raz poza testami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 O jest 5 osób, widzę, że apel podziałał :) A ty Borek pracuj a nie graj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Serwer włączony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mako Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 dalej online ?XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi