TeoTN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przykra sprawa, ale GM7 nie działa pod Win7 i nie sądzę, aby w wersji C++ coś się zmieniło... Czyli trzeba będzie czekać do GM8... Co myślicie na ten temat? I kiedy się spodziewać GM8?? Screen z uruchamiania GM7 pod Win7: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 no nie dziwie się... przecież win7 dopiero co powstaje - pierwsze bety, więc jak Mark mógł napisać aplikację pod coś czego jeszcze nie ma :P PS. ładna ta nowa Winda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jądro praktycznie to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 a nie można jakoś ustawić zgodności z win XP? wydaje mi się, że Mark wyda jakąś łatkę... myślę, że to nie jest aż taka duża zmiana. No cóż poczekamy zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 moim zdaniem w windows 7 doprawia jeszcze sporo rzeczy zanim go wydadza na real, przecierz microsoft nie moze ryzykowac tym ze jak wypusci nowosc to nie bedzie na niego zadnych aplikacji....musi cos dzialac - i mam nadzieje ze tak bedzie... a jezeli nie to poczekamy na gm8 (stawiam na okolo 1 rok od wydania win 7) a wy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 pewnie. To będzie tak jak w vistą. Choć vista miała być tylko przejściową wersją... Weźcie pod uwagę, że to ich pierwsza beta, a sam projekt powstał w ok 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 BTW Tryb zgodności jest nieaktywny. W ogóle. [Welcome to Microsoft] Sam system zresztą zamula jak głupi, ale to dlatego, że emulowany ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Odpalałeś jakieś inne aplikacje? Działały? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Według mnie system działa lepiej niz xp a juz na pewno vista. Ja instalowałem go tylko na virtualnej maszynie i udało mi się uruchomić obliviona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 no nie dziwie się... przecież win7 dopiero co powstaje - pierwsze bety, więc jak Mark mógł napisać aplikację pod coś czego jeszcze nie ma :P PS. ładna ta nowa Winda :D Przecież niektóre programy pisane pod Windowsa 95 też odpalają się pod Vistą, o której nikt nawet nie myślał tyle lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 ale to dlatego, że emulowany ^^' Widzisz sam sobie odpowiedziałeś na pytanie czemu prawdopodobnie Game Maker nie działa. Welcome to you stupid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 No właśnie, jest to dopiero beta Windows 7, zresztą nie dziw się, że nie działa bo emulowany, zresztą GM 7 i 8 będą działać na tym systemie bo jak powiedział TeoTN, jądro praktycznie to samo, ale modyfikowane na pewno było, ja też ściągam win 7 beta - też spróbuje GM 7 odpalić i powiem Wam czy się udało :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 A przepraszam, czy wersja 64x ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Poza tym jeżeli aplikacja jest naprawdę dobrze napisana, to na 90% będzie działać w przyszłej wersji Windowsa, a GM taką aplikacją nie jest. Głównie wyszło to przez ochronę danych dostępowych gry i doklejanie do exe. Wersja C++ oczywiście może to zmienić, jeżeli gruntownie przebudują mechanizm ładowania zasobów gry na samym wstępie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curchack Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Mi GM7 działa bez problemu na Win 7 (jakby co, wersja x86). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Śmieszne. Gm7 działa nawet na wine, ale na win7 już nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Mi GM7 działa bez problemu na Win 7 (jakby co, wersja x86). No wiec pytanie do tych do im nie działa, czy to była wersja x64? W takim razie mogła to być niedoróbka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Śmieszne. Gm7 działa nawet na wine, ale na win7 już nie :PTo nie jest śmieszne tylko oczywiste i raczej gorzej świadczy o Wine, ponieważ nie nadąża za nowymi standardami bezpieczeństwa wprowadzanymi w Windowsie, a te od czasów Visty zostały znacznie polepszone (i jak widać w Windows 7 także, że znowu trzeba będzie łatać GMa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zainstalowałem na czystym kompie Win7 beta kompilacja 7000 x86 i GM7 nie rusza ni hu-hu. @Kofel: Mama Cię nie kocha? Obraziłem Cię? Nie. To spadaj na drzewo prostować banany. (wiem, że głupi tekst, ale cóż mam powiedzieć dziecku?) @Tymon: Jeszcze nie, czasu nie było :D Tylko WordPad, Paint, Kalkulator i GM, bo był w folderze, który ustawiłem na współdzielenie między Vista a Seven :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nie wiem czy to kogokolwiek interesuje ale mam windowsa 7, i game maker 6.1 mi działa, 7 nie sprawdzałem bo tej wersji nie używam. Ojoj ale gapa ze mnie... :) Tu mowa o innym windowsie... Bo ja mam Windows mx7 malcolma :) sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi