PsichiX Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Tytuł: 2012 (wczesniej bylo "Escape" ale to lepsze ;p) Gatunek: Action Opis: Jest rok 2012, na ulicach Nowego Jorku panuje wzmożony ruch, słychać śmiech, ludzie na wzajem sprawiają sobie drobne psikusy, w końcu jest 1 kwietnia - Prima Aprilis. Piękny wiosenny dzień. Ty akurat opuszczasz hotel po spędzonej w nim nocy, lecz wychodząc słyszysz dźwięk syreny alarmowej, dobiegający z zewnątrz. W telewizorze w holu hotelu prezenterka telewizyjna nadaje informację o alarmie najwyższego stopnia niebezpieczeństwa: Jak donosi NASA, ku Ziemi leci asteroid, którego siła uderzenia jest zdolna zniszczyć ludzkość. Czemu nic o tym nie wiedziano? Naukowcy z NASA tłumaczą się w ten sposób: "Dostrzegliśmy ten asteroid kilka lat temu, lecz wtedy nie stwarzał on żadnego zagrożenia, gdyż z wyliczeń wynikało że minie on ziemię i jedynie zadraśnie się o naszą atmosferę. Jednak nieoczekiwanie inne ciało niebieskie uderzyło go kilka minut temu naprowadzając go jednocześnie prosto na nas. Rok temu odkryliśmy w ponad kilkuset miejscach na Ziemi starożytne podziemne budowle, w kształcie piramidy, mające funkcję bunkrów". Teraz prosimy aby wszyscy skierowali się do najbliższego 'portalu' - bramy tejże budowli. O ich dokładnym położeniu będzie sygnalizować sygnał świetlny lasera. Nalegamy aby wszyscy się pospieszyli, to nie są żarty - na ocalenie siebie mamy tylko 4 minuty. Dziękuję za uwagę, niech Bóg ma nas w swojej opiece..." Teraz jedyne co musisz zrobić to dostać się za wszelką cenę do 'portalu', wskazywanego przez sygnał lasera na niebie. Unikaj meteorytów uderzających w ziemię i budynki, oraz na gruz i odłamki. Jeśli uda Ci się dotrzeć tam 30 sekund przed czasem to masz szansę uratować Ziemię w niezwykły sposób - w jaki? Tego dowiesz się sam. Autorzy: Programowanie: PsichiX Fabuła: PsichiX Grafika: PsichiX oraz legalne zasoby z internetu Muzyka: Quosik Download: https://gmclan.org/up1105_4_2012_alpha.html To co udało się odratować z najnowszej wersji: https://gmclan.org/up1105_3_2012_XeDI.html YoYoGames: http://www.yoyogames.com/games/show/58613 Test nowego modułu graficznego: https://gmclan.org/up1105_3_XeDI_GraphX.html Forum GMC: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=404902 Filmy: Massive Destruction System, czyli jak wygląda masowa rozpierducha :) http://pl.youtube.com/watch?v=1zsXCGxKxH0 Fragmenty muzyki: 2012 Soundtrack - Walk Among The Meteors 2012 Soundtrack - So Close To The Truth Screeny: (Nowa wersja) Nearest Explosion, part 1 Nearest Explosion, part 2 (Stara wersja) City Meteors, part1 Meteors, part 2 Meteors in action, part 1 Meteors in action, part 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Daj jako engine ;) EDIT: Blee, można przechodzić przez domki, widać tzw. "przecięcia tekstur"... Narazie nie oceniam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Trzeba powiedzieć, że Xenon sprawuje się dobrze, grafika jest znakomita, zbijesz na tym furorę :). Grafika: 5/5 Muzyka: nie ma Gryw.: narazie wersja testowa, więc poczekamy :) 5 gwiazdek. :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Niebo niczego sobie, skybox także. Jednak teksturki otoczenia, są rozpikselowane, co psuje trochę grafikę ;/ Jest dobrze. Na razie nic,, popraw te tekstury ;p Muzyka: 5/5 Gryw.: 5/5 Nawet nie grałeś, ani nie czytałeś opisu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Trzeba powiedzieć, że Xenon sprawuje się dobrze, grafika jest znakomita, zbijesz na tym furorę :). Grafika: 5/5 Muzyka: 5/5 Gryw.: 5/5 5 gwiazdek. :). LOLOL!!! Czy tam jest jakaś grywalność? Pokaż mi chociaż 1 muzyczkę lub dźwięk! Grafika? Tylko 4, więc... Żal. Ciekawe, czy wogóle ściągnąłeś <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Tak jak napisałem, na razie to jest tylko test sterowania, wstępny wygląd otoczenia, oraz test efektów kamery. Kolizji z budynkami nie ma bo trzeba im najpierw dorobić system zniszczeń, a potem kolizji. Wciaz się zastanawiam czy dać efekty graficzne typu blury i bloomy, gdyż nie chciałbym aby ktoś zdekompilowal i korzystał z tych efektów heh. Fabuła banalna to wiem, ale chodzi mi przede wszystkim o dynamizm, akcje i efekty a nie o super fabułę ;p a nasz bohater będzie miał pewną moc więc mocnej akcji będzie sporo :) tak się zastanawiam czy dodać tez ratowanie innych ludzi dzięki czemu można by było zrobić punktację i wysyłanie na serwer :) co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Tak jak napisałem, na razie to jest tylko test sterowania, wstępny wygląd otoczenia, oraz test efektów kamery. Kolizji z budynkami nie ma bo trzeba im najpierw dorobić system zniszczeń, a potem kolizji. Wciaz się zastanawiam czy dać efekty graficzne typu blury i bloomy, gdyż nie chciałbym aby ktoś zdekompilowal i korzystał z tych efektów heh. Fabuła banalna to wiem, ale chodzi mi przede wszystkim o dynamizm, akcje i efekty a nie o super fabułę ;p a nasz bohater będzie miał pewną moc więc mocnej akcji będzie sporo :) tak się zastanawiam czy dodać tez ratowanie dzięki czemu można by było zrobić punktację i wysyłanie na serwer :) co o tym myślicie? No a co my, to Ty robisz tę grę :D A kto ma Ci zdekompilować? Przecież grafika nie jest najważniejsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Na razie nic specjalnego, ale zapowiada się, jeśli będzie wszystko o czym mówisz, smakowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Nawet nie grałeś, ani nie czytałeś opisu ;/ Skąd wiesz?? Jak nie wiesz po co zadajesz takie pytania?? Testowałem go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Jakbyś grał czy testował to byś nie dał muzyce 5 ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 No z przyzwyczajenia niechcący se napisałem :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Zapowiada się ciekawie :). Wierzysz w to o tym 2012 ? Koniec świata będzie jak będzie u nas euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 a dokladnie atak asteroidu i mniejszych meteorow w miedzyczasie Czy te kamyki bydą spadać na Ziemię w czasie rzeczywistym, niszcząc budynki i robiąc leje w terenie?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Zapowiada się ciekawie :). Wierzysz w to o tym 2012 ? Koniec świata będzie jak będzie u nas euro. No wlasnie... ten koniec swiata to odpowiedz na polskie euro - prawie nierealne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Niewiele tego jak narazie;/ W sumie nie ma co oceniać obecnie, czekam na jakiś system cieni, oraz możliwość zrobienia czegoś więcej, niż tylko eksploracji terenu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 @Japanstache: dokładnie :D meteoryty będą uderzać podczas gry w ziemię, powodując eksplozje i kratery a dodatkowo w budynki powodując ich niszczenie i odlatywanie odłamków :D żeby było realnie. Trzeba będzie więc uważać na uderzające meteory i odłamki i gruz z budynków ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mrrrrrr, dodaj jeszcze edytor poziomów i będzie rozrywka na zimę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Gra jak na GM-ową całkiem spoko, tzn silnik a raczej początki silnika, bo jeszcze grą tego nazwać nie można :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Nie ocenię, bo nic ciekawego tu nie widzę. Takie coś to ja sobie mogę zrobić w kilkanaście minut bez Xenona. ;p Ja chcę wreszcie zobaczyć jakąś próbkę możliwości tego Twojego enginu, a nie takie cuś. :( Wciaz się zastanawiam czy dać efekty graficzne typu blury i bloomy, gdyż nie chciałbym aby ktoś zdekompilowal i korzystał z tych efektów heh.Hm, więc jednak nie dodajesz ich do Xenona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 @max: do xenona jasne że dam, do pełnej wersji silnika, ale do tej gry mam wątpliwości aby je dać. Hmm, dałem wersję alpha do przetestowania a nie jako demo. Widać że chyba nikt nie zobaczył tego bajeru z nietypową kamerą - to ze zmiana kąta nachylenia kamery, nazywanym przeze mnie kątem gamma. Ten efekt jest dostępny w wersji silnika która dałem do dem tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 W sumie to taka prezentacja silnika. Nie nazwałbym tego grą. Ale wygląda ciekawie i może coś interesującego by mogło powstać pod ten fundament :thumbsup: Ten Xenona ma jakieś ciekawe efekty graficzne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 w sumie to fajnie wyszło :) tylko mała częstotliwośc myszy... :P przepraszam. niechcący postawiłem 3 zamiast 5 ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mrrrrrr, dodaj jeszcze edytor poziomów i będzie rozrywka na zimę :DI edytor meteorytów lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 A ja mam dziwne przekonanie, że ta gra skończy jak Towers, czy jak tam się nazywał Twój poprzedni projekt PsichiXie :) . Zrób coś więcej niźli parę budyneczków i "efekty", to wtedy pogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Nowe screeny z meteorami w wersji alpha: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Łoo, już teraz prezentują się świetnie ; D JA CĘ JAPANSTACHE-ONLY DEMO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Wiesz, ogólnie... jak na to środowisko. Ok. Ujdzie. Jeśli jednak mam to oceniać tak jak widzę to powiedział bym, że to po prostu brzydkie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Października 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Kawał solidnej roboty włożonej w nikomu niepotrzebny silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Według mnie powinieneś meteoryt zrobić jako kulę i wtedy może na niej drugą troszkę większą kulę z Blendem i Alpha na 0.5 z textura ognia a tą wcześniej całą i pełną zrobić z texturą ziemi. Sadzę że efekt by był nawet fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 @Ranma: podciagne pod komplement. Silnik nie jest jeszcze pełną wersja i nie wytłumaczyłem na razie w żadnym tutku jego kluczowych elementów więc się sam nie dziwię że jest mało znany / używany. @Markuz: przy modelach meteorow wzorowałem się na filmie Armageddon a tam meteory były niczym innym jak kulami ognia zarzacymi się na biało otulone żółtawa poświata ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi