Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam, tworzę MMORPG, ale nie wiem jaki widok w niej zastosować <_< taki? moze taki? jeszcze ten ^^: PS. Proponujcie też swoje, MMORPG będzie rozgrywany w czasach średniowiecznych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja bym brał top down, czyli widok z Almory :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Powiedz, że w ogóle to byś sam najchętniej zrobił Almorę :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Aha, a czasami mi się wydaje , że graczowi jest lepiej gdy widzi całą postać ( nogi,buty,glowe,cialo,rece itp. ) W Almorze widac glowe cialo i rece :D EDIT: Właśnie chcę coś ineego od Almory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 UP@ no to najlepiej fpp albo fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Gra będzie 2D To jak zrobisz taki widok? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To weź ten pierwszy. W przykładzie MMO Tymona jest taki widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To weź ten pierwszy. W przykładzie MMO Tymona jest taki widok. nawet podobna grafika jest, ale to wszystko takie tibiowate :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 lololol zrób od boku bedzie (de)rewolucja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Od boku ehh, według mnie bardzo głupio by było :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To zrób od dołu, o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Najlepiej zrób ten pierwszy widok. Ten drugi jak dla mnie się przejadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Heh, ale serio pytam, ja bym zrobił tak jak w przykładzie tymona tyle że ulepszył grafikę na bardziej realną :P Edit: No właśnie ten pierwszy ale grafika lepsza ( realniejsza ) i rozmiar postaci bardziej realny a nie głowa to pół obiektu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja też jestem za 1. BTW Dużo jest platformówek MMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 @UP Na przykład ja takową robię :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 aha 2d no to nie wiem ale z tych ww to ten pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 top-down lub izometryczny. widoku z jRPG'ow osobiscie nie lubie :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 David: A co to za rodzaj ten jRPG ? I jak postepy z miniRPG ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 jRPG - JapanRPG - Japoński RPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zrób platformowe mmo ala Maple Story, tylko się postaraj z grafiką bo w tym widoku ona jest bardzo ważna.. no i szybka akcja :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja ostatnio dłubie w platformówce rpg i powiem, że samemu trudno się takie rzeczy robi. Cóż, narazie jakoś sobie daję radę, ale raczej prędzej czy później zrezygnuje z projektu. ;o Jest dużo rzeczy, które są gotowe na forum. I tak lipnie pisać wszystko od nowa, bo che mieć skrypt 100 % swój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zrób widok izometryczny dla odmiany... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ten trzeci widok tibią jak dla mnie zalatuje ;/ bierz albo pierwszy albo drugi ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Widok 1 i set grafik też możesz brać z gry, z której jest ten screenshot :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 @Slax: Nie wiem czy wiesz, ale widok z 1 i 2 screena to top-down, tylko trochę inna perspektywa jest. Ja polecam widok z 1 screena. jRPGi wymiatają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Bądź inny i zrób izometryczny. Ale najpierw zrób silnik mmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zrób jak w diablo i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 @up W diablo jest widok 3d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W Diablo 1 i 2 nie jest 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W diablo jest widok 3d tongue2.gif Lol? :blink: Przeciez tylko obiekty 3d (na pewno postacie, nie wiem jak z reszta) sa renderowne i powstaja ladne grafiki 2d :P ten trzeci widok tibią jak dla mnie zalatuje ;/ bierz albo pierwszy albo drugi ;d Bo to jest tibia :D Bierz 1 widok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi