Borek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Do ściągnięcia jest już nowa wersja Almory 0.7.5a Przypominam, że stare konta nie są kompatybilne i mogą występować problemy. DOWNLOAD: Gear - Studio Lista zmian: Konta muszą być nowe. Changed: Experience algorithm Changed: Balance of spells damage Changed: ( server ) Now is possible to resize the main window Changed: 2,5 x more drops from monsters Changed: Position of some NPCs Changed: Some conditions of reputation Changed: Balance of some items Fixed: ( Server ) Visibility of "Death Plant" in main window Fixed: CTRL + V for paste ip addres now works good Fixed: Some prices of bows Fixed: Error ( sound crash ) when closing the server Fixed: Double hit problem ( need to test in depth ) Fixed: Some missing sprites of items on ground New: NPCs New: Items New: Growing plants in the forest ( heal plants ) And more little fixes... Niestety nie zrobiłem systemu dnia i nocy, ponieważ za dużo musiałbym jednak w kod ingerować :( Napotkałem kilka konfliktów. No, ale w Triberianie zobaczycie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A jednak mój pomysł znajdzie zastosowanie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 New: Day and Night system Wow, nieźle. Czekamy! Mam nadzieję, że to nie spowoduje spadku fps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 spells damage naprawiacie, a ich koszt? 24k za leczenei to troche za duzo, a te dalsze spelle po 200+k to sorki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Czyli po polsku: Zmieniono: Algorytm doświadczenia Zmieniono: Balans obrażeń od zaklęć Zmieniono: ( serwer ) Teraz można zmieniać rozmiar okna Zmieniono: 2,5 x większa częstotliwość lootów Zmieniono: Pozycje niektórych NPCów Zmieniono: Pare warunków reputacji Zmieniono: Balans niektórych przedmiotów Poprawiono: ( Serwer ) Bug z widocznością "Plant of Death" na mapie Poprawiono: CTRL + V Wklejanie adresu IP działa już dobrze Poprawiono: Ceny paru łuków Poprawiono: Błąd ( zawieszenie dźwięku ) podczas zamykania serwera Poprawiono: Problem Double Hitów ( potrzebne testy ) Poprawiono: Znikanie sprite'ów przedmiotów na ziemi Nowość: NPCe Nowość: Przedmioty Nowość: Rosnące zioła ( leczące ) Nowość: System dnia i nocy. Za ewentualne pomyłki przepraszam :P Czyli ogólnie kawał solidnej roboty. Zobaczę później, jak będzie serwer (i klient XD). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Fixed: ( Server ) Visibility of "Death Plant" in main window Infinite Spider też tak ma. Btw. Super z tym dniem i nocą. :D Nie mogę się już doczekać. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Fixed: Double hit problem ( need to test in depth ) Arrrr no nareszcie ;] New: Growing plants in the forest ( heal plants ) New: Day and Night system Arrrr2 Czyli będzie można zjeść i odnowi nam się hp? ;p Fixed: Some prices of bows Tylko łuki? ;p Ja bym poprawił jeszcze ceny niektórych itemów, jak Fire Shield, War Axe, Poison Helmet - chociaż w sumie jak drop 2,5x to będzie ok ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Heh, no i mamy znów Almorę zamiast Triberiania :P A niech ktos jeszcze po wydaniu tej wersji pomarudzi, ze coś jest nie tak, od razu kasuję posta i daję bana na tydzień :D Przez was żadnej gry nie skończymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Heh, no i mamy znów Almorę zamiast Triberiania Czyli to to, co tygrysy lubią najbardziej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Do ściągnięcia jest już nowa wersja Almory 0.7.5 Przypominam, że stare konta nie są kompatybilne i mogą występować problemy. DOWNLOAD: Gear - Studio Lista zmian: Changed: Experience algorithm Changed: Balance of spells damage Changed: ( server ) Now is possible to resize the main window Changed: 2,5 x more drops from monsters Changed: Position of some NPCs Changed: Some conditions of reputation Changed: Balance of some items Fixed: ( Server ) Visibility of "Death Plant" in main window Fixed: CTRL + V for paste ip addres now works good Fixed: Some prices of bows Fixed: Error ( sound crash ) when closing the server Fixed: Double hit problem ( need to test in depth ) Fixed: Some missing sprites of items on ground New: NPCs New: Items New: Growing plants in the forest ( heal plants ) And more little fixes... Niestety nie zrobiłem systemu dnia i nocy, ponieważ za dużo musiałbym jednak w kod ingerować :( Napotkałem kilka konfliktów. No, ale w Triberianie zobaczycie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Juz zasysam, a serwer?? Jakis bedzie? Czemu sie nie sciąga?? Gdzie to jest? OO, już :) nie odświezyła mi sie stronka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Borek czemu skasowałeś exp x5 i x6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No to Almory Creatory lecą do kosza ;). A ja idę szukać smaczków ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Pięknie działa tylko w licencji napis GS 2008 itd. nakłada sie z Accept i decline :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ahh, bo czcionkę zmieniłem. Licencja tylko raz się pokazuje, czyli mi już się nie pokazywała i nie dostrzegłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Skoro już o tym mówimy: gnysek ma podziękowania za wersję 7.0.4 ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No a ja już skończyłem grac jutro pogram. A jak wyglądają te roślinki?? Bo widziałem coś zielonego i zniknęło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 gnysek ma podziękowania za wersję 7.0.4 Hehe, ale babol ;D A kiedy wyjdzie wersja 7.6 Almory? xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nigdy... Serio: Jak pewien ktoś zrobi coś dla pewnych ktosiów, a ci ktosie rozszyfrują coś i będzie im się chciało, to będzie :] Szkoda, że ze strony serwera nie da się ustawić komendą drop-rate (np. na 100%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tak samo jak nie miała wyjść wersja 7.4 i 7.5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Przydałaby się większa swoboda w ingerowanie serwera. Np. w SA:MP jest możliwość edytowania nawet komunikatów, zdarzeń, instalacja modów. Fajnie jakby chociaż można było trochę więcej zmieniać w serwerze. Każdy miałby swój własny klimat... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Borek znalazłem buga, jak kupujesz u NPC: Gnychor np. Almora Bow to dostajesz Ghost Bow, jak kupujesz Ghost Bow to dostajesz Hidden Sword, coś jest nie tak. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 https://gmclan.org/uploader/547/bloody.jpg Borek powiedz mi że to żart ;p Nieźle się zdziwiłem jak mi to leżało na ziemi. Ogólnie powiem że wszystkie itemy które mam założone na sobie wylootowałem z potworków. Nie wiem czy były ale mam Wild Gloves, oraz nowe zioła Bush of Wind, Beatufull Plant (czy coś takiego ;p) i Magical Plant. Nowych npc jeszcze poszukam. Powiem że przy takiej częstotliwości wypadania itemów gra się o wiele lepiej i łatwiej :D Czekam na wypowiedź Borka jak i użytkowników co myślą o tej roślinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Co do tej rośliny, to zwykła podpucha :D kliknijcie na to to zobaczycie. :P Co do tych NPC, na razie tylko znalazłem Gnychora i mam dziwnie przeczucia ze nie ma tej reszty dwóch ( Ranmu i Boromir ) czy jakoś tak. ;x Edit: O ranmu jest. ( fajne cycki ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 btw. w newsie na gear studio 2 razy jest amora zamiast almora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Następny kozacki babol ;D To ktoś stawia server? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 wtf? Biłem same bugi i mam... czerwoną gwiazdkę! EDIT: Jakie głupie! Mam ich teraz 3 i nie mogę podnieść plate gloves i plate helmet :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Rada: nie umieraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A ja mam pytanie.... jest gdzieś opisane krok po kroczku, jak zagrać w almorę?.. Bo zrobiłem sobie własny serwer, ale gdy wchodzę do gry, automatycznie mnie wywala... (na dowód: w serwerze pisało że się przyłączyłem do gry.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ahahaha nie mogę itemów podnosić, nie wiem czy to zamierzone było czy to bug. A tu bug: Wiadomość o za małej reputacji na podnoszenie itemów wyświetla się co step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi