LolikZabijaka Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 siema jaki jest kod na odtwarzanie animacji gif ( bo sprite_index odnosi się do pojedynczej tekstury) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 GML image_index image_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 bo sprite_index odnosi się do pojedynczej tekstury wut? Sprite_index i image_speed i chodzi image_index a to właśnie odnosi się do jednej klatki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 ok, a jak mam taki kod w step GML if mabron[0]=1{ if (laduj) sprite_index = sprite132 else sprite_index = sprite74 } to jak zastąpić sprite index bo próbowałem i mi błędy wyskakują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 ok, a jak mam taki kod w step GML if mabron[0]=1{ if (laduj) sprite_index = sprite132 else sprite_index = sprite74 } to jak zastąpić sprite index bo próbowałem i mi błędy wyskakują image_index ? Nie wiem jak rozumieć "zastąpić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 chodzi o to jak wstawić TEN GML image_index image_speed kod do mojego kodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 możesz to zastąpić zmienną, ale i tak na to samo wychodzi.. Harrrry głupot nie pier*ol :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 GML if mabron[0]=1 { if (laduj) { sprite_index = sprite132; image_speed=0.1; } else { sprite_index = sprite74; image_speed=0.1; } } Jeżeli ten kod jest w step/draw to można wstawić image_index=0; bo wtedy obrazek przestanie się animować, bo będzie się wykonywał co chwilę, więc klatka będzie ciągle ustawiana na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 animacja dalej nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 animacja dalej nie działa Prześlij kod bo aż nie wierzę ,że nie działa, i coś się z tym zrobi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 lenin wejdź na swoje gg bo przez te próby może się zrobić bajzel w temcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Problem w tym że skoro jest to w step to kod ciągle się powtarza i animacja co jeden step ustawia się od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi