Kaara Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Czy istnieje możliwość w GM'ie zrobienia okna z zakładkami jak w windowsie? Hmm bo jakos nie mogłam sie doszukać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jako takiej funkcji nie ma, ale można takie cuś napisać =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Hmm tego sie spodziewałam, dużo bedzie z tym pracy? Bo ja leniwa troche jestem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jak mi jutro przypomnisz, to postaram się cosik napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 A mogłabyś jeszcze podać kilka szczegółów? Czy to ma być takie okienko windowsowe z możliwością skalowania, czy po prostu wystarczą zakładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zakładni takie jak w windowisie ze np. u góry masz zakładke "jakastam" obok zakładka "kastam" itp. normalne takie jak w windowsie zakladki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Uzyć łinapi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Uzyć łinapi? A co to jest to łinapi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 WinApi, taka biblioteka do okien windowsa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 są od tego dll'e ;p wydajne ale jak kto chce to może sam napisać sobie funkcje do tego rysowania tego ;] zależy czy chcesz mieć kontrole bezpośrednio przez kod w GM czy przez kod w GM i dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ja bym postawił na WinApi, chyba że chcesz sobie pierdyknąć sobie wygląd i efekty rodem z Compiza Fushion! xd Chociaż GM by wykipiszował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 tia ale jak na winapi narysujesz coś gmem albo postawisz obiekt ;s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 w przykładach masz menu za pomocą sufrace, taby (zakładki) działają na podobnej zasadzie. albo użyj jakiejś biblioteki. :P o nawet znalazłem https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=116 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi