Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 A no co komu wykresy? :/ Jak juz Jakim napisał: lepiej coś bardziej praktycznego. =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 A no co komu wykresy? :/ Jak juz Jakim napisał: lepiej coś bardziej praktycznego. =p No to dawaj Maximalu B) liczymy na twoją inwencję twórczą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No kilka pomysłów juz Ci podawałem na gg, ale nie wiem, czy to nie będzie za trudne. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Nom raczej za trudne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Dajcie jakiś temat, bo chcę coś zrobić ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 dawajta wykresy, czy praktyczne czy nie :P ważne, żeby sobie coś porobić, poćwiczyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Może jak skończy się liga, hm? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No poczekam do wieczora :) Ale wiesz Misiek że nie możesz brać wtedy udziału :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Wiem :D I dobrze bo dałbym mój wczorajszy :P a tak nie mam grzechu na sumieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Proponuję coś, co nadawałoby się na stronę i byłoby użyteczne, np. - antyaliasing - to wcale nie jest trudne, jak się na pozór wydaje - płynne kolizje w grach z lotu ptaka - j.w. - animacja szkieletowa - taka ładna by się przydała ;] itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 - antyaliasing - to wcale nie jest trudne, jak się na pozór wydajeEee...? =p - płynne kolizje w grach z lotu ptaka - j.w.O, to nawet dobre. :) - animacja szkieletowa - taka ładna by się przydała ;]Z kolei to imo za trudne. Znów będą 4 prace, z czego 2 będą sie w ogóle do czegoś nadawały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Eee...? =p ? Prościzna! Tworzysz obiekt oTrawaControl, dajesz w drawie: GML with (all) { if (object_index = oTrawa) { draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.2,1.2,0,c_white,0.75); draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.4,1.4,0,c_white,0.5); draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.6,1.6,0,c_white,0.25); } } oTrawaControl musi mieć depth większy od oTrawa. Sprawdź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Chodziło mi o to, że nie rozumiem, po kiego grzyba robić antyaliasing? To nie prościej po prostu odpowiednio obrobić sprite'y? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 o animacja szkieletowa - mniam! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Dla nas mniam, ale dla innych niekoniecznie. =p Dlatego jestem za tymi kolizjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Dlatego jestem za tymi kolizjami. Kolizje - blee ;x Moje utrapienie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 ? Prościzna! Tworzysz obiekt oTrawaControl, dajesz w drawie: GML with (all) { if (object_index = oTrawa) { draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.2,1.2,0,c_white,0.75); draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.4,1.4,0,c_white,0.5); draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1.6,1.6,0,c_white,0.25); } } oTrawaControl musi mieć depth większy od oTrawa. Sprawdź :) Co to ma być?! To ma być proste? Ja mam lepszy pomysł: I po sprawie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 with (all) { if (object_index = oTrawa) To nie lepiej with ( oTrawa ) ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 @Luksor: Buuuuuuuuu!!! To najgorsza rzecz jaką można zrobić w grze! Mój kod rysuje pod trawą coraz większe i coraz bardziej przezroczyste sprite'y trawy. Dzięki temu można łączyć murki bez robienia sprite'ów na każdą możliwą kombinację. I widać kto przesiaduje na forum dla jaj :D @Edit: @Up: O, fucktycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 @Luksor: Buuuuuuuuu!!! To najgorsza rzecz jaką można zrobić w grze! A ktoś na Gmclanie mi to polecał :angry: Przeprowadziłem mały teścik i rzeczywiście ta funkcja jest nic nie warta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Przeprowadziłem mały teścik i rzeczywiście ta funkcja jest nic nie warta. Miło, że umiesz się przyznać do błędu :) Też na początku myślałem, że lepiej to zaznaczyć, ale gdy ustawiałem kwadraty 34x34 (otoczka była biała) na siatce 32x32 to dziwne rzeczy się działy... <mystery> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Hmm... Wykresy moim zdaniem cienki pomysł... 1. AI - szachy/warcaby 2. Efekt particlowy (=D) 3. GUI a'la windows? :x (scrollbary, checkboxy, buttony itd.) - dobre i realistyczne rozwiązanie 4. Chatterbot Tyle jest pomysłów... ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 3. GUI a'la windows? :x (scrollbary, checkboxy, buttony itd.) - dobre i realistyczne rozwiązanie Wiesz, że właśnie się tym zajmuję? :D Tylko staram się zrobić ładniejsze od windowsowego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 2. Efekt particlowy (=D) Co to za filozofia? Particle Designer i po sprawie ;p Particle są właśnie po to żeby zbytnio nie babrać się kodzeniem. A co do AI szachów to za trudne imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Hmm te AI szachów to naprawdę ciężki temat. No ale AI warcabów? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Wystarczy znaleźć dobry algorytm AI szachowych na sieci i przepisać do GMLa. Takie przekształcenie też wymaga umiejętności i zdolności, a skoro są gotowe algorytmy rozpisane, to trzeba z nich korzystać ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Toć ja nawet nie umiem grać w szachy, a co mówić o pisaniu jakiegokolwiek algorytmu. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ale te AI szachów to nie jest taki zły pomysł. Inna rzecz, że ja bym pewnie nie zrobił nic, ale uj xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ale te AI szachów to nie jest taki zły pomysł. Inna rzecz, że ja bym pewnie nie zrobił nic, ale uj xd . I nie tylko ty ;p No zdecydujcie się co byście chcieli i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Generowanie ASCII Artów ze sprita ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi