Moe Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 2D Crafter --------------------------------------------Ekipka:Grafika - Faithful 32x32 Texture Pack do Minecrafta ( żeby nie było, że ścinam grafikę prosto z oryginału )Wszystko inne - Moe --------------------------------------------2D Crafter - Klon jakże wielbionej gry "Minecraft" w 2D. Pewnie powiecie, że to głupie. Też tak w pewnym sensie uważam, lecz w internecie jest tyle klonów więc dlaczego ja bym miał takowego nie zrobić? Grę robię dla własnego odprężenia, dla rozrywki. W Game-Makerze. A zamieszczam tu ją tylko po to, aby pokazać przebieg prac.Co zrobione, a co mam zamiar zrobić: Kolor czerwony - Rzeczy, które są aktualnie robione Kolor zielony - Prace trwają Kolor niebieski - Rozmyślenia Kolor różowy - Skończone Kolor pomarańczowy - Wstrzymane --------------------------------------------Fizyka gracza i początkowe elementy gry - 100% Bloki ( ich właściwości ) - 100%Woda i Lawa - 0%Crafting i skrzynki - 0%Generator świata - 0% --------------------------------------------Download:Wersja K1 (21-12-2011)Wersja K2 (22-12-2011) --------------------------------------------Postęp prac:21-12-2011 - Rozpoczęto projekt. Dodano pierwsze elementy życia w grze.21-12-2011 - Wypuszczono pierwszą "wersję". Brak możliwości "stawiania" bloków. 3 Bloki - Trawa, Kamień i Piasek. Kompletnie bezużyteczna wersja.22-12-2011 - Druga wersja K2 wydana. Dodano możliwość zbierania bloków i ich stawiania. --------------------------------------------Screeny: Tymczasowy brak ( nie ma co pokazywać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 w internecie jest tyle klonów więc dlaczego ja bym miał takowego nie zrobić? Właśnie dlatego. Poza tym, screens or it didn't happen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 jest "tymczasowy brak" screenów, jest i pałka w rogu tematu. a co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Widać że autor sam sobie dał 5 aby zrównoważyć jedynkę Jakluba, toteż niestety czuję się w powinności wyrównać ocenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Pała. Co do gry to pewnie na zapowiedzi się skończy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie dawałem sobie piątki. Nie skończy się na zapowiedzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ustaw mu maske prostokata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Osiem ocen i średnia 1... Chłopie, przegrałeś życie :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jak na razie, to prawie nic tu nie można zrobić :P Dla tych, co chcą screeny : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Brak możliwości "stawiania" bloków. 3 Bloki - Trawa, Kamień i Piasek. Kompletnie bezużyteczna wersja. pisze przecież. E: Ja to bym ci radził wstawić jak już będziesz miał stawianie, eq, crafting, bo to, co teraz jest to tylko poruszanie w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 minecraft bez stawiania bloków jest niczym serius sam bez rozwałki, dodaj podstawy i dopiero wtedy wstw grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dlaczego nikt nie zrobi klona w 3d? Co do tego to sorry, ale kaszana ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 bo Ci, którzy chcą robić minecrafty nie ogarniają 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja mam do oddania engine z generowaniem terenu (Perlin Noise) w 3d ;) Nie chce mi się nad tym męczyć już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jejciu... ależ to jest słabe :| Radzę ci pierw co nieco zrobić, dopiero później się chwalić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja widziałem na YT filmik z minecraftem 3d teraz nie dam niego linku bo sami wiecie co się stanie jak wpisze w YT minecraft 3d. Ale ona nie była na 100% robiona przez Polaka więc raczej nie spodziewałbym się tu takowej zapowiedzi. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Też mam silnik z perlinem ale na trójkąty ;/ Czyli tu by odpadł chyba że to by był Triangcraft :P Może się pokuszę i zrobię przykład generowanie terenu 3d ala minecraft, ale muszę mieć sprawną winde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 A czemu nie zrobisz trianglgraft'a? Coś nowszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Moe, myślałem że tylko ty jesteś denny. Myliłem się, twoje gry również takie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Przecież pisałem, że wersja kompletnie bezużyteczna. A maski na prostokąt mu nie zmienię, dzięki temu, że on "się zahacza" o końcówki bloków, można będzie tworzyć ciekawe mapy "skakające" A w ogóle to robiłem też klona minecrafta w 3D w Irrichcie, ale gdzieś zgubiłem pliki źródłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 jak sie zmienia stawiany klocek? małe klocki przenikaja przez piasek, klocki mozna stawiac na niebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Klocki będzie można stawiać na niebie. Klocki zmieniamy kółkiem myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 czemu robisz grę z zacinajacym sie kosciem i stawianiem klockow na niebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Pozostawię to bez komentarza. Przecież to nawet nie jest żadna beta, ani alfa. Ja tę grę zacząłem tworzyć wczoraj. Tworzę ją w wolnych chwilach, mam też swój czas i życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Dobra, tworzysz od wczoraj ale piszesz, że klocki będzie można stawiac na niebie, wiec wnioskuje ze w pozniejszych wersjach tego nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 A maski na prostokąt mu nie zmienię, dzięki temu, że on "się zahacza" o końcówki bloków, można będzie tworzyć ciekawe mapy "skakające" Czyli jak z buga zrobić feature. Marna inspiracja seidem z tym pomyslem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ten twój Minecraft to większe badziewie od mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 z tym, ze jego to nawet nie apha, a Twoj skonczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Przecież pisałem, że wersja kompletnie bezużyteczna. To po uj ją tu wstawiasz? Ja tę grę zacząłem tworzyć wczoraj. jw Tworzę ją w wolnych chwilach, mam też swój czas i życie. Tak, a borek, gnysek, propa itp. nie mają życia i robią gry 24h na dobę, dzięki czemu są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Woda i Lawa skończona. Teraz rozgryzam problem ekwipunku. Ok - rysuję okno EQ w Drawie. Tylko nie wiem teraz, jak zrobić żeby można było klikać na obiekty narysowane w drawie. Bo gdy je rysuję tak "po prostu", to gdy poruszam viewem to one się "rozmazują" (efekt tworzenia obiektów "w ruchu"). Uczciwych prosiłbym o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi