Jakim Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam. Oto przykład demonstrujący, w jaki sposób wykorzystać spektrum w bibliotece JBFMod. Dzięki temu przykładowi bez problemu będziemy mogli zsynchronizować grę z muzyką. Jest to przydatne nie tylko przy tworzeniu gier, w których klimat odgrywa ważną rolę, ale także - a może przede wszystkim - dynamicznych animacji. Spektrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Fajny, łatwo go zrozumieć więc można się spodziewać gier synchronizowanych z muzyką. ( choć wątpię ;< ) ;] 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ostatnio myślałem właśnie o grze, gdzie tempo rozgrywki będzie dyktowała muzyka :D Jak przypomnę sobie o tym projekcie kiedyś to napewno skorzystam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Fajno, niezłą grę można z takiego czegoś zrobić, gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 https://gmclan.org/up506_4_spectrum.html Dodałem drugi przykład, który potrafi odczytywać grane nuty. Dzięki niemu możemy bez problemu zrobić grę typu Guitar Hero, jeśli tylko mamy nieco więcej wyobraźni :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Bardzo dobre, może mi się przyda :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Świetny efekt! ale i tak nie wiem jak to wykorzystać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Fajowe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Uooo Świtna rzecz :D Joz sobie wyobrażam , w grze, jak grywalność taka rzecz podnosi :D ED: Ej skąd mogę wytrzasnąć taką muzę jak w 1 przykładnie?! Ed2: Cenzura? od kiedy :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jak to skąd? Z freemusic ["Fear"] :). Dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deus Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dobre to jest, trzeba przyznać 4,5/5, a teraz istotne pytanie: Czy jest jakiś konwerter na format xm i skąd go pobrać? szukam 2 godziny i nic... na marginesie google pokazuje tylko z xm na... programy te więc nie wchodzą w grę, sprawdzałem, madtracker też nie bo on tylko odtwarza i robi np na mp3 Niby http://media-convert.com/pl/ daje możliwośc ale jak do tej pory mi nie udało się to... Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curchack Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Jeśli chcesz przerobić MP3 na XM, to nie zrobisz tego xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deus Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dobra, dzięki za odpowiedź. Czyli zostaje mi samodzielne napisanie muzyki ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Tak bo to tak samo jak byś powiedział "Chciałbym przekonwertować mp3 (lub coś w podobie) do midi" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deus Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Tak bo to tak samo jak byś powiedział "Chciałbym przekonwertować mp3 (lub coś w podobie) do midi" ;p Niezupełnie. Tworząc xm, jako instrumenty używasz dźwięków .wav tak więc napisałem ...konwerter na xm. Nie podałem konkretnie z jakiego formatu wejściowego. Pozatym midi to jeszcze inna rzecz, tak więc w się mylisz: to nie tak samo. Teraz..aby nie było OFFtopu: Jednak przy pomocy MT da się tworzyć (niezupełnie) takie pliki. Pozdrawiam Deus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi