Cora Wind Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak zrobić książke magiczną czyli żeby pokazywała się tabelka z moimi czarami - pierwszy to exevo hur puźniej po kolizji z obiektem magic spell dodaje się nowy czar exeta res. to zwykła tabelka z wypisanymi czarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 to zwykła tabelka z wypisanymi czarami. No to w czym problem? Trzeba zrobić taki jakby ekwipunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 To mi zrób o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 To mi zrób o_O Jeszcze czego. Sam sobie napisz. Na podstawie przykładów inventory :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jestem newbie O_o nie to co ty ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jestem newbie O_o nie to co ty ;p A co mnie to obchodzi? Skoro nie dasz rady tego przerobić to znaczy że trzeba się jeszcze poduczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 OMG to nie zrobie sobie liste czarów na F1 xO łaski bez xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @2UP Dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Potwierdzam Yode i Pabla, ale co do tego drugiego pana... Po kiego grzyba byl ten post? (Moj w sumie tez) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 OMG to nie zrobie sobie liste czarów na F1 xO łaski bez xd Nie, proszę, zrób, przecież strasznie nam zależy, żeby w grze, w którą nigdy nie zagramy, była lista czarów! Nie obrażaj się, masy czekają na twój projekt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Cora Wind weź się w garść.. Człowieku jakoś te czary po ludzku nazywaj, a nie jak w Tibii. To jest żałosne. Masz zamiar kraść pomysły z innych gier?? A druga sprawa.. Należy się nauczać, a nie liczyć na to że ktoś za nas zrobi.. Pozdro! Może Ci pomogłem.. Uwierz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 No to ja mam coś takiego https://gmclan.org/up3280.html wbij i sobie ściągnij i na pewno lepszy pomysł z tym twoim F1 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wystarczy pokombinować na zmiennych i tablicach ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Po co dałeś tam skrypt z mojego przykładu? :rolleyes: Poza tym głupie to na show message :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Potwierdzam Yode i Pabla, ale co do tego drugiego pana... Po kiego grzyba byl ten post? (Moj w sumie tez) tongue2.gif Myśle że od tego jest ten temat żeby początkujący pytali zaawansowanych jak coś zrobić.. Nie, proszę, zrób, przecież strasznie nam zależy, żeby w grze, w którą nigdy nie zagramy, była lista czarów! Nie obrażaj się, masy czekają na twój projekt! A uwierz mi że nawet ty w nią zagrasz ;) No to ja mam coś takiego https://gmclan.org/up3280.html wbij i sobie ściągnij i na pewno lepszy pomysł z tym twoim F1 tongue2.gif Hudy twój przykład mi się nie chce uruchomić pisze takie coś: Error Loading: File was created with a newer version of game maker. Plase get the new version form the website. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Myśle że od tego jest ten temat żeby początkujący pytali zaawansowanych jak coś zrobić.. Yoda ci napisal jak zrobic: wziac pierwszy lepszy przyklad inventory i skombinowac tak zeby zamiast itemow dodawaly sie czary a pod jakims klawiszem sie pojawialy. To jest jak cos zrobic a nie 'zrob mi to i tamto'. PS. Czary w tibi np. exevo hur cos znacza, a ty zrobisz calkowicie inny czar z nazwa calkiem czegos innego ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wiem co oznacza exevo hur: exevo - musi to być czar ofensywny hur - musi to być wave(fala) no bo po ang. to nic nie znaczy.. @edit a jest sposób na zrobienie notatnika w GMie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a jest sposób na zrobienie notatnika w GMie? Game maker nie służy do robienia programów - nie opłaca się ich w nim robić ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zrobie Ci to :P , tylko mysle jakim sposobem, bo są 2 opcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Dzięki tuskuru , napisze na GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Hudy twój przykład mi się nie chce uruchomić pisze takie coś: Error Loading: File was created with a newer version of game maker. Plase get the new version form the website. Jezeli umiesz chociaz odrobinke angielskiego, rozumiesz ze pisze tu, ze masz zbyt stara wersje GM'a i zebys sciagnal sobie najnowsza wersje... A jezeli nie znasz sie na angielskim, to nie polecam robic gier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jak zrobić książke magiczną czyli żeby pokazywała się tabelka z moimi czarami - pierwszy to exevo hur puźniej po kolizji z obiektem magic spell dodaje się nowy czar exeta res. to zwykła tabelka z wypisanymi czarami. Jaki tibiorz :excl: :excl: Kolejna gra na wzór tibi - tzn SHIT! A po drugie, wymyśl sobie właśne nazwy czarów ;p Te tibijskie to po prostu łacina ;p Utevo lux - 'Początek' 'światło' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jestem newbie O_o nie to co ty ;p Ja też byłem kiedyś newbie. I nie miałem internetu. A jakoś uczyłem się programować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 A ja mam itnernet i ucze się od was... Zrobiłem przykład , jak będziesz prześle na gg... Czekam na credits... :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 QUOTE Hudy twój przykład mi się nie chce uruchomić pisze takie coś: Error Loading: File was created with a newer version of game maker. Plase get the new version form the website. Jezeli umiesz chociaz odrobinke angielskiego, rozumiesz ze pisze tu, ze masz zbyt stara wersje GM'a i zebys sciagnal sobie najnowsza wersje... A jezeli nie znasz sie na angielskim, to nie polecam robic gier... Mam gma 6 a ten plik jest na GMa 6 omg o_O i wiem co tam pisze QUOTE(Cora Wind @ 25.01.2008 - 21:28) * Jak zrobić książke magiczną czyli żeby pokazywała się tabelka z moimi czarami - pierwszy to exevo hur puźniej po kolizji z obiektem magic spell dodaje się nowy czar exeta res. to zwykła tabelka z wypisanymi czarami. Jaki tibiorz excl.gif excl.gif Kolejna gra na wzór tibi - tzn SHIT! A po drugie, wymyśl sobie właśne nazwy czarów ;p Te tibijskie to po prostu łacina ;p Utevo lux - 'Początek' 'światło' tongue2.gif To będzie platformówka o_O tylko czary są odgapione troche z tibi :P @tuskuru Dzięki! przynajmniej 1 pożądny na tym forum :P @down tuskuru już mi przesłał, zaraz zamkne temat :P rozmawiamy na bardzo ciekawe tematy ^^... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zamiast tabeli lepsza będzie lista albo mapa, tak gwoli technicznego aspektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Może by ci Yoda trochę pomógł, ale jak wyskakujesz mu z tekstem "To mi zrób o_O" no to się nie dziw... Wyobraź sobie, że jakieś inne newbie przychodzi i pisze: "Zróbcie mi Tibię"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Proszę, o to prosty przykład na listach: https://gmclan.org/up2227_11_menu.html . Phi, dobrze mieć zarejestrowanego GMa ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Proszę, o to prosty przykład na listach: https://gmclan.org/up2227_11_menu.html . Phi, dobrze mieć zarejestrowanego GMa smile2.gif . "Misztrzunio" napisałem że tuskuru zrobił mi już książke ale dzięki może sie przyda do innej gry ;) aaaA i mam zarejstrowanego GMa xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 aaaA i mam zarejstrowanego GMa xd To dlaczego korzystasz z wersji numer 6 a nie 7? Siodemka jest nowsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi