Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Lol gnysek, przecież pasmo idzie na router, który rozdziela pasmo po trzy komputery: to nie jest tak, że idą trzy pasma dla każdego komputera od admina :P Masz 3 kompy, admin daje ci pasmo 60, to dla każdego kompa po 20. A nie że pasmo po 60 dla wszystkich xD A tak wogóle, zwykle admin pozwala na podsieć, którą ja też w domu mam. A z tego, co mówisz, wywnioskowałem że Twój router ma zewnętrzny IP, a komputer ma wewnętrzny dlatego, że za routerem. To znaczy że problem można bardzo łatwo rozwiązać. Po prostu odblokuj porty, i w jakiś sposób przydziel przez router IP Twojemu komputerowi. Nie wiem, może "oddaj" zewnętrzne ip routera komputerowi, a dla routera zostaw wewnętrzne. Może proxy, nie wiem xD Albo tunel ;D Nie, mój router jest pod Lan podłączony, razem z setką innych ludzi, a na końcu jest dopiero komp który łączy nas ze światem :] Także ustawienie DMZ na mojego kompa, to nic nie da, bo ja jestem podsiecią sieci. A u mnie admin za dwa kompy liczy po swojemu i nie pozwala. Zatem jest najpierw IP sieci 195.34.209.238, potem dopiero moje IP 192.168.11.83, a potem mój komp 192.168.0.105 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mowilem, hamachi :P Ale jedno mnie w Almorze dziwi... Juz w Cabalu, WoWie, Lineage'u II itp. mialem wieksze FPS niz tu... Why? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 bo Cabal, WoW i Linage II nie były robione w GM :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mowilem, hamachi :P Ale jedno mnie w Almorze dziwi... Juz w Cabalu, WoWie, Lineage'u II itp. mialem wieksze FPS niz tu... Why? :( Bo w GMie nie były robione... Edit: @up Kamrat szybszy... Hamachi... no tak, ale chodzi o to, żeby wam hostować, bo sobie to ja mogę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Borek trzeba było PW wysłać. No możesz dodać. I jakbyś umiał odszyfrować hasło do mojego starego konta to byłbym wdzięczny :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @Gnysek: Sciagasz hamachi, robisz siec, inni sciagaja hamachi, dolaczaja do twojej sieci i lacza sie do gry przez twoje hamachi'owe IP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A potem tylko cieszyć się ZALAGOWANĄ jak cholera grą przez hamachi. Dodatkowo jeszcze ten kochany, jakże przyciągający do siebie, mały FPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @Gnysek: Sciagasz hamachi, robisz siec, inni sciagaja hamachi, dolaczaja do twojej sieci i lacza sie do gry przez twoje hamachi'owe IP :P Ta, wygodnie jak nie wiem. Dookoła nic robić nie będę, co to za frajda zabawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Co trzeba zrobic by tworzylo te chary? Gram sobie gram i jak padne to sie nie logne juz. Tak jakby nie ma chara (gnysek jestes z bydgoszczy?) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 gnysek jestes z bydgoszczy? :D Skąd: Gdańsk Pisze Jest napisane jak byk pod Awatarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A potem tylko cieszyć się ZALAGOWANĄ jak cholera grą przez hamachi. Dodatkowo jeszcze ten kochany, jakże przyciągający do siebie, mały FPS. Kompletne bzdury wyssane z palca. Hamachi nie spowalnia połączenia. Hamachi jest bardzo wygodne, samo odpala się przy starcie systemu, jeśli sobie zechcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Niewiele ale spowalnia, to fakt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Używanie mózgu przez człowieka też spowalnia komputer. Przestaniesz używać mózgu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Używanie mózgu przez człowieka też spowalnia komputer. Przestaniesz używać mózgu? To działa też w drugą stronę - w sumie pomimo wieszania się, komputer i tak przyspiesza pracę naszego mózgu i mocno ją ogranicza (dzieciom Neo aż za mocno...) Hamachi - nie. Jeszcze ja to bym się pomęczył, ale jak każdy kto chce grać ma się męczyć, to się nie opłaca po prostu. Koniec kropka i nie gadać więcej o Hamachi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Kompletne bzdury wyssane z palca. Hamachi nie spowalnia połączenia. A czy ja powiedziałem, że Hamachi spowalnia połączenie? Co do FPS to chodziło mi o Almorę... :/ Nie wiem, jaka przyczyna, ale z własnego doświadczenia i komentarzy innych wiem, że grając przez Hamachi bardziej laguje. @down Nie znasz mnie, więc nie pier** za przeproszeniem. Takich imprez to ja przy kompie nie robie o-o 1. Zawsze gdy ściągam to max 2 pliki 2. Nie używam gg 3. Muzykę słucham przez radio, żeby było jasne - nie internetowe... Dobrze by było, gdybyś się przestał zgrywać xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tak, ściągając 10 plików z internetu, używając GG i słuchając muzyki z last.fm. EDIT Nie zgrywam się, pie***sz za przeproszeniem głupoty. Co ma do tego to, że Cię nie znam? Do tego łamiesz 10 punkt regulaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Czy tylko u mnie nie da sie zaladowac chara cos nie dziala. A jak odpalam sam serwer to mam ip 127.0.0.1 a jaki port ten co normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 tylko jeden port dziala, Borek nie dal mozliwosci zmiany portu po stronie serwera dlatego dziala tylko jeden. Czyli port 14804 gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Z własnych doświadczeń wiem, że hamachi nie laguje połączenia.... Jeżeli masz lagi, to na pewno nie jest to jego wina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 OMG, dobra weście przestańcie pierdzielić o tym Hamachi - Powiedzcie lepiej jaki serwer jest aktualnie online, bo mam ochotę grać cały dzień i musze "stestować" jak działa to na Viście @x@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Mike mówił, że za około pół godziny włączy serwer. Przypominam ip: 83.4.10.40 ;] EDIT: Serwer on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Oj poszpilałem z chłopakami nieco... kurde, co ta Almora w sobie ma, że można by grać godzinami. Przydały by się tylko proste Questy, typu zabić np. 20 węży z rzędu nie zabijając nikogo innego, etc. A największa beka, że poza jednym mieczem nie kupiłem z ekwipunku nic... wszystko albo wyleciało z potworów, albo ktoś zgubił po drodze... Przydały by się dwie rzeczy: 1) Lista serwerów (wiem, trwają prace) 2) Możliwość tworzenia w Almorze listy serwerów i postaci, żeby wybierać sobie z listy tylko gdzie gramy i kim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @UP: Dokładnie, polać mu - ja nie zdarzyłem se pograć, bo jak tylko podłączyłem się do serwa po kilkunastu sekundach mnie skickowało, a potem pisało, że jestem zalogowany, na dziś jednak se podziękuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 polać mu - ja nie zdarzyłem se pograć, bo jak tylko podłączyłem się do serwa po kilkunastu sekundach mnie skickowało, a potem pisało, że jestem zalogowany :o Dziwne - ja nigdy nie miałem takiego problemu... może coś z netem? ;f Firewall? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 A największa beka, że poza jednym mieczem nie kupiłem z ekwipunku nic... wszystko albo wyleciało z potworów, albo ktoś zgubił po drodze... To ja zostawiłem bo cię szukałem i chciałem ci dać, a że do miasta mi się wchodzić nie chciało by Cię szukać to rzuciłem przed wejściem :D Przydałoby się Party :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 hostuje ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ah przyjemnie tak znowu pograc :) 0 lagow, muzyczka RAJ :P Jak ktos chce nie wbija na hamachi nazwa: Alma_ROX haslo: password i na moje ip :P moj nick: kamil ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja będę hostował serwer dla całego Gmclan , pozakładajcie konta. :thumbsup: Mam dobrego kompa do hostowania , net też wytrzyma więc będzie wypas! Nie wchodźcie przez żadne hamachi tylko wpiszcie ip. Wszystkie dane i stan serwera tutaj: http://one.xthost.info/luksoralmora/index.html . Serwer będę stawiał w godzinach wieczornych. ok. 17,18,19,20,21,22 godz. Pozdrawiam i zapraszam wszystkich z GMC! Pliki swoich postaci możecie wysyłać na: luksor111@gmail.com EDIT: Poprosiłem Borka, aby udostępnił mi bazę postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 No ładnie, ładnie... zobaczymy czy Ci się uda... A może by założyć temat na temat serwerów ? Czy to by był za duży bajzel i spam ? Bo z tego co widze to wszyscy tu się reklamują T_T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Serwer już włączony, zapraszam! Aktualne informacje na temat stanu serwera tutaj: http://one.xthost.info/luksoralmora/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi